Για όσους είχαν ξεχάσει να θυμίσω πως η ΕΛΠΑ έπρεπε (…) να διοργανώσει Πανελλήνιο αγώνα motocross το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου στην πίστα της Μεγαλόπολης, σύμφωνα με το πρόγραμμά της. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση αναβολής ή ακύρωσης ή ακόμα καμία προσπάθεια σοβαρής και επίσημης ενημέρωσης. Φαντάζομαι πως ο Κος Μανιατόπουλος ακόμα … μαθαίνει.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΕΛΠΑ καταστρατηγεί τους δικούς της θεσμούς και υποβαθμίζει τα πρωταθλήματά της. Την περσινή χρονιά δεν πραγματοποιήθηκε αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος enduro τέτοια εποχή χωρίς πάλι να υπάρχει καμία επίσημη και σοβαρή προσπάθεια να τηρηθούν οι ελάχιστοι κανόνες σωστής διεξαγωγής ενός πρωταθλήματος. Η απόλυτη ξεφτίλα είναι να υποβαθμίζεις τους δικούς σου θεσμούς μην δίνοντας σημασία σε όσους σε στηρίζουν.

Κάθε Σαββατοκύριακο αγώνας motocross
Τι συμβαίνει με το πρωτάθλημα της ΕΛΠΑ; Έχοντας διοργανωθεί μόνο τρεις αγώνες στο πρώτο εξάμηνο, ο αγώνας των Τρικάλων είναι ο χειρότερος αγώνας από πλευράς συμμετοχών εδώ και χρόνια, στους υπόλοιπους τρεις μήνες που απομένουν θα πρέπει να διοργανωθούν πέντε (!) Πανελλήνιοι αγώνες motocross. Προσθέστε σε αυτούς και τέσσερις αγώνες του Πανελλήνιου κυπέλλου motocross μας κάνουν εννέα αγώνες στο σύνολο. Αν υπολογίσετε ότι έχουν απομείνει 12 Σαββατοκύριακα έως το τέλος της χρονιάς με εννέα αγώνες υπόλοιπο θα έχουμε αγώνα motocross από την ΕΛΠΑ σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.

Στείρα αντιπολίτευση
Και ενώ η ΕΛΠΑ κάνει την μια γκάφα μετά την άλλη η ΟΜΕ ακολουθεί πιστά τα βήματά της. Ο αγώνας του Βαλκανικού πρωταθλήματος motocross στη Μεγαλόπολη (18-19 Αυγούστου) δεν έγινε ποτέ, ούτε ακυρώθηκε ούτε αναβλήθηκε. Προσθέστε έναν αγώνα Βαλκανικού supermoto που είχε τάξει η ΟΜΕ στις αρχές του καλοκαιριού και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας
Πήραμε στα χέρια μας το καταστατικό μιας νέας ομοσπονδίας που σκοπό έχει … τι άλλο … να κάνει αυτή το κουμάντο στους Ελληνικούς αγώνες. Δημιουργήθηκε στους κόλπους της ΕΛΠΑ από τα ίδια αδέξια στελέχη που προσπαθούν να μας πείσουν για την ικανότητά τους, χρόνια τώρα. Αύριο περισσότερα για την ΠΟΜ (σημαίνει πατάτες στα Γαλλικά). Μέχρι τότε η Ελλάδα απέκτησε και τρίτη ομοσπονδία, μπράβο μας! Ο Ηλίας Ντέβελι εκ της συμπρωτεύουσας είπε την ατάκα του Σαββατοκύριακου “τουλάχιστον όλες οι ομοσπονδίες είναι από την Θεσσαλονίκη και επάνω!” και εξηγώ OME με έδρα την Θεσσαλονίκη, ΑΜΟΤΟΕ με έδρα την Καβάλα και ΠΟΜ με έδρα το Κιλκίς.

Εθνικές ομάδες
Με λύπη παρακολουθώ τις εξελίξεις στις εθνικές ομάδες. Η ΕΛΠΑ θα στείλει τρεις αθλητές (Κουζής, Παναγιωτόπουλος και Παπαβασιλείου) στην Αμερική στις 22-23 Σεπτεμβρίου και άλλους τρεις (Φωτόπουλος, Ηλιόπουλος και Λυρίου) στην Γερμανία 29-30 Σεπτεμβρίου. Τους στέλνει όμως χωρίς να έχουν ούτε έναν επίσημο αγώνα μετά το καλοκαίρι αφού ο μοναδικός της αγώνας στην Μεγαλόπολη δεν πραγματοποιήθηκε. Δυστυχώς ο μοναδικός λόγος που στελεχώνονται πλέον οι ομάδες είναι για να υπάρχει ένα μέτρο πίεσης προς τους αθλητές και να μην προσχωρούν στους αγώνες της ΟΜΕ. Γι’ αυτό λοιπόν μετά από το χθεσινό Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Παναγιώτης Κουζής βρήκαν ένα ξεχωριστό σημείο στην καρδιά μου. Τα παιδιά έχουν καχούνας και το έδειξαν.

Τι είδαμε στην Σπερχειάδα
H ΑΛΜΟΣ είχε σχεδιάσει την πίστα στην Σπερχειάδα με ανάποδη φορά, είχε στρωθεί άσφαλτος μέχρι την είσοδο της πίστας ενώ το χαλίκι στα paddocks και τα καινούργια πλυντήρια είναι θαύμα. Πολλές συμμετοχές, αρκετοί θεατές και δυο σκέλη MX2 σκέτη ευχαρίστηση. Ειδικά το πρώτο σκέλος MX2 πρέπει να ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα.

Καλό χειμώνα εύχομαι με καλούς αγώνες.