Ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του κυπέλλου enduro Νοτίου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στην Περαχώρα, Λουτράκι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου όπου 87 συμμετέχοντες γέμισαν τις κατηγορίες απολαμβάνοντας έναν εύκολο αγώνα με καλό καιρό.

Ο χώρος της εκκίνησης στην πλατεία της Περαχώρας γέμισε με μοτοσυκλέτες από νωρίς την Κυριακή, όλοι ήθελαν να απολαύσουν έναν φθινοπωρινό αγώνα που έκλεινε μια επιτυχημένη χρονιά στην αναβίωση του κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος. Ο καιρός, λίγο κρύο και συννεφιά στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες των οργανωτών και δεν δυσκόλεψε την αγωνιστική προσπάθεια των αθλητών.

Η διαδρομή κύκλωσε το χωριό, με άνετους χρόνους για το επίπεδο του κυπέλλου, ενώ η μια και μοναδική ειδική βρισκόταν μέσα (!) στο χωριό προσφέροντας μεγάλο μέρος της ιδανικό για θέαση δίπλα στο  δρόμο. Εκεί βρέθηκαν όλοι οι φίλοι του αθλήματος παρακολουθώντας τα τέσσερα περάσματα των αθλητών. Η οργάνωση ήταν υποδειγματική και όλοι προσπάθησαν και έφεραν εις πέρας έναν όμορφο αγώνα. Μπράβο στην λέσχη, με μικρές λεπτομέρειες μπορεί να ανεβάσει τον πήχη ακόμη περισσότερο.

Ο Παναγιώτης Κακολύρης (KTM, #151) ξεδίπλωσε το ταλέντο του ζεσταίνοντας τους θεατές, με τα εντυπωσιακά του περάσματα. Δίκαια κέρδισε τον αγώνα ολοκληρώνοντας την φετινή του μεταγραφή στο enduro. Αν συνεχίσει έτσι έχει πολύ μέλλον και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Κοινωνάς (3p Racing, #417) πάλεψε για την γενική και δικαιώθηκε με την δεύτερη θέση. Ο Μιχάλης Ντουζένης, με νέα μοτοσυκλέτα (Honda, #443) εμφανώς ανεβασμένος απελευθερώθηκε και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Ο Γιώργος Μανωλίδης (Husaberg, #413) ολοκλήρωσε άλλο έναν επιτυχημένο αγώνα φτάνοντας στην τέταρτη θέση της γενικής, ο Μιχάλης Προβιάς (ΚΤΜ, #411) έλαμψε με την παρουσία του στην πέμπτη θέση και ο Ηλίας Κυριλής (Beta, #445) συμβιβάστηκε με την έκτη θέση. O Ηλίας Κυριλής είναι ο κυπελλούχος στην γενική κατηγορία για το 2012.

Κατηγορία Ε1

Ο Παναγιώτης Κακολύρης διέλυσε τον ανταγωνισμό στην κατηγορία κερδίζοντας μια δίκαιη νίκη. Στην δεύτερη θέση ο Παναγιώτης Κορδονούρης με δίχρονη μοτοσυκλέτα 125cc ανέβηκε στην δεύτερη θέση και ο Παναγιώτης Ζάχαρης (Kawasaki, #152) έδειξε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Κυπελλούχος στην κατηγορία Ε1 για το 2012 είναι ο Παναγιώτης Κορδονούρης.

 

Παναγιώτης Κακολύρης

Παναγιώτης Κακολύρης

 

Κατηγορία Ε2

Ο Ηλίας Ρήγας (ΚΤΜ, #218) ολοκλήρωσε έναν τέλειο αγώνα κερδίζοντας την πρώτη του νίκη φέτος στην κατηγορία. Στη δεύτερη θέση ο Ανδρέας Θεοδώρου (Yamaha, #242) ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο της κατηγορίας φέτος και τρίτος ο φετινός κυπελλούχος της κατηγορίας Κώστας Αλεξόπουλος (KTM, #279).

811_rygas

Ηλίας Ρήγας

Κατηγορία Ε3

Λιγότερες οι συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία όπου ο Θανάσης Παπαδημητρόπουλος (Gas Gas, #355) με την φόρα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα κέρδισε τον αγώνα, ολοκληρώνοντας μια τέλεια χρονιά στο κύπελλο με πέντε νίκες. Φυσιολογικά είναι ο κυπελλούχος στην κατηγορία Ε3 για το 2012. Ο Σταύρος Μαντζώρος (Husqvarna, #311) ήταν πολύ γρήγορος εξασφαλίζοντας την δεύτερη θέση στο βάθρο και ο Ευθύμης Τζόβολος (KTM, #322) παλαιός γνωστός και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συμπλήρωσε το βάθρο.

604_papadimitropoulos

Θανάσης Παπαδημητρόπουλος

Κατηγορία ΕS (Βετεράνοι)

Ο Σπύρος Μαυρατζής (#500) ήταν ο νικητής στην μάχη με τους τέσσερις πρώτους της κατηγορίας, κερδίζοντας την νίκη για τρία δευτερόλεπτα από τον Βαγγέλη Ζαχαράτο (Honda, #503) άλλο έναν γνωστό των αγώνων. Ο Γιώργος Νέγρης (ΤΜ, #504) με 5 δευτερόλεπτα διαφορά κατέκτησε την τρίτη θέση. Ο Μαυρατζής κέρδισε το κύπελλο της χρονιάς, στην κατηγορία Βετεράνων, στο νήμα επικρατώντας του Χατζόπουλου στον τελευταίο αγώνα.

161_mavratzis

Σπύρος Μαυρατζής

Ιδανικός αγώνας για νέους αθλητές, αλλά ακόμη και για το επίπεδο του κυπέλλου η μια ειδική ήταν λίγη και μικρή. Εάν η δεύτερη ειδική δεν είναι εφικτή τότε η διάρκεια της μοναδικής ειδικής θα πρέπει να είναι τέτοια όπου ένας αθλητής θα μπορέσει να καλύψει ένα πιθανό λάθος. Η ανοβρία είναι μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στην συγκεκριμένη στιγμή όπου η ειδική διαδρομή βρισκόταν εντός του οικισμού. Όμως όταν καταβρέχεται μετά τον αναγνωριστικό γύρο, υπάρχει κίνδυνος, καθώς οι αθλητές δεν γνωρίζουν την κατάσταση της ειδικής. Με άλλα λόγια στο enduro δεν θα πρέπει να καταβρέχονται οι ειδικές κατά την διάρκεια του αγώνα. Κατά τα άλλα ο γκουρού των αγώνων, μέγας διδάσκαλος και αθεράπευτα ρομαντικός, εκπρόσωπος των αθλητών στην Νότια Ελλάδα ανακοίνωσε την προσπάθεια για συνέχιση του κυπέλλου enduro την επόμενη χρονιά αλλά και την διοργάνωση κυπέλλου scramble, επίσης στην Νότια Ελλάδα για το 2013.

Καλό χειμώνα! Ραντεβού το 2013!

Όλες οι φωτογραφίες, είναι διαθέσιμες στο Race Photo