Φτάσαμε στα μισά του πρωταθλήματος και τίποτα δεν φαίνεται να ανακόπτει την πορεία του James Stewart στην MX Class και του Ryan Villopoto στην Lites αφού πέρασαν νικηφόρα κι από το Red Bud. Αντίθετα ο συναγωνισμός τους για το πρωτάθλημα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

Motocross Class
Μετά από τον αγώνα του Red Bud τα πράγματα έγιναν ακόμα ποιο εύκολα για τον James Stewart καθώς τόσο ο δεύτερος της βαθμολογίας Mike Alessi όσο και ο πάντα απειλητικός Davi Millsaps είχαν πτώσεις με ανοιχτό το ενδεχόμενο σοβαρού τραυματισμού. Στο πρώτο σκέλος ο M.Alessi πήρε την εκκίνηση έχοντας δίπλα του το άλλο Suzuki της ομάδας αυτό του Michael Byrne, με τον Stewart να τους ακολουθεί. Μετά από μια μάχη δύο γύρων ο Stewart έκαμψε την αντίσταση των κίτρινων, πέρασε στην πρώτη θέση και ως συνήθως εξαφανίστηκε μπροστά. Για την τρίτη θέση είχαμε μάχη με τον Andrew Short να περνάει τον Byrne και να τον πιέζει ο ομόσταυλος του στην Honda David Millsaps. Στον έκτο γύρο όμως ο Millsaps είχε μια άσχημη πτώση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στον ώμο. Stewart, M.Alessi και Short ήταν η πρώτη τριάδα με τέταρτο τον Byrne που συνεχίζει την ανοδική του πορεία στους τελευταίους αγώνες. Την πέμπτη θέση κατάλαβε ο μετά από μέτρια εκκίνηση ο Nicholas Wey πάνω στην ΚΤΜ του, τερματισμός που αποτελεί τον καλύτερο τερματισμό της Αυστριακής εταιρίας στην κατηγορία. Μέτρια εκκίνηση είχε και ο Josh Hill, παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την έκτη θέση σε μια περίοδο που δείχνει να επανακάμπτει. Το δεύτερο σκέλος σημαδεύτηκε από την τρομακτική πτώση του M.Alessi στον πρώτο γύρο που τον έφερε να κείτεται αναίσθητος στο κέντρο της πίστας, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να βγάλουν κόκκινη σημαία. Αφού μεταφέρθηκε στα ιατρεία του αγώνα η δεύτερη εκκίνηση του δευτέρου σκέλους έφερε από νωρίς τον Stewart στην πρώτη θέση και όπως ήταν αναμενόμενο πήρε και τον αγώνα. Για παραπάνω από τα μισά του σκέλους Ferry και Short έδιναν φοβερή μάχη για την δεύτερη θέση που τελικά κατέληξε στον Ferry. Ο Short μπορεί να τερμάτισε τρίτος στο σκέλος αλλά ήταν αυτός που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Δίπλα του στο τρίτο σκαλί, δεν ήταν άλλος από τον Michael Byrne που πετυχαίνοντας ακόμα μια τέταρτη θέση σημείωσε τον καλύτερη του επίδοση εδώ και πολλά χρόνια.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους
1 James M. Stewart Kawasaki KX450F
2 Mike A. Alessi Suzuki RM-Z450
3 Andrew T. Short Honda CRF450R
4 Michael Byrne Suzuki RM-Z450
5 Nicholas A. Wey KTM 450SX
6 Joshua R. Hill Yamaha YZ450F
7 Jeff Alessi Honda CRF450R
8 Jimmy Albertson Honda CRF450R
9 Charles J. Summey Yamaha YZ450F
10 Michael R. Blose Honda CRF450R

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους
1 James M. Stewart Kawasaki KX450F
2 Timmy M. Ferry Kawasaki KX450F
3 Andrew T. Short Honda CRF450R
4 Michael Byrne Suzuki RM-Z450
5 Nicholas A. Wey KTM 450SX
6 Cody Cooper Suzuki RM-Z450
7 Charles J. Summey Yamaha YZ450F
8 Antonio Balbi Honda CRF450R
9 Jeff Alessi Honda CRF450R
10 Jimmy Albertson Honda CRF450R

Lites
Μετά το Red Bud ο Ryan Villopoto μεγάλωσε την βαθμολογική του διαφορά στους 85 βαθμούς από τον διώκτη του Ryan Dungey που για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έμεινε μακριά από την πρώτη εξάδα. Ωστόσο σε κάθε αγώνα νέοι διεκδικητές εμφανίζονται κι ένας από αυτούς είναι κι ο Ryan Sipes που πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και οδήγησε τον αγώνα για ένα γύρο πριν ο Villopoto κάνει την κίνηση και τον περάσει. Σύντομα όμως ένας άλλος διεκδικητής πλησίασε τον Villopoto. Στον τρίτο γύρο ο πρωταθλητής και μεγάλος αντίπαλος του Villopoto στο πρωτάθλημα Supercross Lites Ανατολής Trey Canard πέρασε δεύτερος αρχίζοντας να πιέζει τον πρωτοπόρο. Ο Villopoto όμως κατέβασε το γυρολόγιο του και τελικά πήρε εύκολα την νίκη αφήνοντας δεύτερο τον Canard. Ο Sipes κατάφερε στο τέλος του σκέλους να εκταμιεύσει την καλή του εκκίνηση με μια τρίτη θέση. Συνεχίζοντας την καλή του πορεία στους τελευταίους αγώνες ο Nico Izzy τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον Joshua Grant που έδειχνε εκτός ρυθμού. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Martin Davalos βάζοντας και δεύτερο ΚΤΜ μετά τον Sipes στην πρώτη εξάδα. Στο δεύτερο σκέλος ο Davalos πήρε την εκκίνηση αλλά ο Villopoto τον πέρασε γρήγορα και οδήγησε στον δικό του ρυθμό μέχρι την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε σκέλος και σύνολο. Ο Canard ήταν και πάλι στην δεύτερη θέση όμως αυτήν την φορά έπρεπε να παλέψει για να την κρατήσει καθώς ο Ryan Dungey μετά από ένα κακό πρώτο σκέλος ήθελε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτό το σκέλος. Η μάχη τους ήταν έντονη και διαρκής και κρίθηκε στον τελευταίο γύρο όταν ο Dungey είχε μια πτώση και λίγο μετά εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη. Έτσι δεύτερος στο σκέλος και στο σύνολο τερμάτισε ο Canard στον καλύτερο του motocross τερματισμό της καριέρας του με τρίτο τον martin Davalos που όχι μόνο ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου πετυχαίνοντας το κι αυτός το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, αλλά ολοκλήρωσε την επιτυχία της ΚΤΜ με δύο βάθρα στις δύο κατηγορίες σε μια ημέρα κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο ΑΜΑ Motocross. Παρά την καλή του εκκίνηση και σε αυτό το σκέλος ο Grant περιορίστηκε στην τέταρτη θέση αν και ισοβάθμησε με τον Davalaos στο σύνολο, δεν ήταν αυτός που ανέβηκε στο βάθρο. Καλή εκκίνηση είχε και ο Nico Izzy καταφέρνοντας να πάρει την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Jake Weimer που είχε δύο δύσκολα σκέλη με πτώσεις και κακές εκκινήσεις.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους
1 Ryan D. Villopoto Kawasaki KX250F
2 Trey G. Canard Honda CRF250R
3 Ryan Sipes KTM 250SXF
4 Nico A. Izzi Suzuki RM-Z250
5 Joshua M. Grant Honda CRF250R
6 Martin Davalos KTM 250SXF
7 Andrew McFarlane Kawasaki KX250F
8 Ryan M. Dungey Suzuki RM-Z250
9 Dan Reardon Honda CRF250R
10 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους
1 Ryan D. Villopoto Kawasaki KX250F
2 Trey G. Canard Honda CRF250R
3 Martin Davalos KTM 250SXF
4 Joshua M. Grant Honda CRF250R
5 Nico A. Izzi Suzuki RM-Z250
6 Jake T. Weimer Honda CRF250R
7 Kyle P. Chisholm Kawasaki KX250F
8 Jake Moss Yamaha YZ250F
9 Kyle B. Cunningham Honda CRF250R
10 Andrew McFarlane Kawasaki KX250F

Βαθμολογίες
Motocross Class

1 J. Stewart 300
2 M. Alessi 221
3 T. Ferry 201
4 D. Millsaps 188
5 A. Short 181
6 M. Byrne 166
7 N. Wey 135
8 J. Alessi 120
9 S. Hamblin 113
10 C. Cooper 102

Motocross Lites
1 R. Villopoto 291
2 R. Dungey 196
3 J. Weimer 167
4 B. Metcalfe 164
5 A. Stroupe 152
6 T. Canard 127
7 N. Izzi 126
8 J. Lawrence 120
9 D. Reardon 116
10 R. Sipes 101

Ακουλουθεί video απο την τρομακτική πτώση του Mike Alessi.