Όπως είχε ανακοινωθεί ο R.Carmichael δεν θα αγωνιζόταν στο Anaheim II. Έτσι ο J.Stewart είχε την ευκαιρία να πάρει μια άνετη νίκη γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε. Επιστροφή στις νίκες και για τον R.Villopoto που παράλληλα αρχίζει να παίρνει κεφάλι στην βαθμολογία.

Supercross Class
O Nick Wey κέρδισε τις εντυπώσεις με τη εκπληκτική του εκκίνηση, και μάλιστα έδειξε πρόθυμος να οδηγήσει και τον αγώνα. Ο James Stewart όμως είχε άλλη άποψη και πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος αυτός ήταν επί κεφαλής του αγώνα. Με τον Stewart να απομακρύνεται γύρο με το γύρο η μάχη για την δεύτερη θέση μεταξύ του Wey και το Chad Reed ήταν στο απόγειο της. Για επτά ολόκληρους γύρους ο Wey έκλεινε πόρτες και παράθυρα στον Reed που προσπαθούσε απελπισμένα να τον περάσει Στον όγδοο γύρο τα κατάφερε και για τους άλλους επτά που ακολούθησαν δεν αντιμετώπισε κανένα άλλο πρόβλημα. Άνετα πρώτος τερμάτισε ο Stewart με δεύτερο τον Reed και τρίτο τον Wey που έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία. Τέταρτος τερμάτισε ο Tim Ferry δίνοντας μεγάλη μάχη με τον Ivan Tedesco που κουράστηκε στο τέλος και έμεινε αρκετά πίσω. Ο Michael Byrne προσπάθησε να μπει και αυτός στην μάχη της τέταρτης θέση αλλά τελικά αρκέστηκε με την πέμπτη θέση. Την εξάδα έκλεισε ο Kevin Windham έχοντας χάσει τον παλιό καλό εαυτό του, πάντως σε αυτόν τον αγώνα δεν είχε καλή εκκίνηση(12ος) και πάλεψε αρκετά για να βρεθεί εκεί.

Αποτελέσματα Anaheim II Supercross Class
1. James Stewart  Kawasaki
2. Chad Reed  Yamaha
3. Nick Wey  Honda
4. Timmy Ferry  Kawasaki
5. Michael Byrne  Suzuki
6. Kevin Windham  Honda
7. Paul Carpenter  Kawasaki
8. Ivan Tedesco  Suzuki
9. Josh Summey  Honda
10. Nathan Ramsey  Yamaha

Supercross Lites
Μίλησαν τα νιάτα σε αυτόν τον αγώνα με τους τρεις νικητές του βάθρου να είναι κάτω των 19 ετών. Την εκκίνηση πήρε ο Steve Boniface και οδήγησε για ένα γύρο τον αγώνα μπροστά από τον Ryan Villopoto. Στον δεύτερο γύρο όμως ο Villopoto πήρε την πρωτοπορία και δεν την άφησε μέχρι και τον τερματισμό. Από την ένατη θέση ο Jason Lawrence κατάπινε κυριολεκτικά τους αντιπάλους του και στον έβδομο γύρο πέρασε σαν σταματημένο τον Boniface για την δεύτερη θέση. Στο τέλος του αγώνα ο Villopoto πήρε μια άνετη νίκη που του εξασφάλισε προβάδισμα 17 βαθμών στην βαθμολογία.  Ο μόνος που φαίνεται να μπορεί να τον απειλήσει είναι ο δεύτερος του αγώνα αλλά και της βαθμολογίας Jason Lawrence που είναι μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Villopoto. Με περίσσιο θράσος ένας άλλος πιτσιρικάς έκλεψε την τρίτη θέση από έμπειρους οδηγούς της κατηγορίας. Ο Josh Hill έριξε στα ίσα στον ατίθασο και τέταρτο Josh Grant, αλλά και στον εμπειρότατο Chris Gosselaar που τερμάτισε πέμπτος. Για τον Lawrence και τον Hill ήταν το πρώτο βάθρο της καριέρας τους. Έκτος τερμάτισε ο Jake Weimer. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Christophe Pourcel δεν είχε καλή εκκίνηση και μια πτώση τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στον τρίτο γύρο του αγώνα.

Αποτελέσματα Anaheim II Supercross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  Kawasaki
2. Jason Lawrence  Yamaha
3. Josh Hill  Yamaha
4. Josh Grant  Honda
5. Christopher Gosselaar  Kawasaki
6. Jake Weimer  Honda
7. Steve Boniface  Kawasaki
8. Troy Adams  Kawasaki
9. Kyle Partridge Honda
10. Martin Davalos KTM

Βαθμολογίες
Supercross Class
1. James Stewart  75
2. Chad Reed  60
3. Timmy Ferry  50
4. Nicholas Wey  46
5. Ricky Carmichael  44
6. Michael Byrne  42
7. Kevin Windham  25
8. Travis Preston  36
9. Ivan Tedesco  34
10. Heath Voss  32

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  72
2. Jason Lawrence  55
3. Christopher Gosselaar  49
4. Christophe Pourcel  47
5. Matthew Lemoine  42
6. Steve Boniface  40
7. Jake Weimer  38
8. Josh Hill  36
9. Troy Adams 36
10. Josh Hansen  33

Παγκόσμιο Supercross Class
1. James Stewart  117
2. Chad Reed  107
3. Ricky Carmichael  91
4. Timmy Ferry  84
5. Nicholas Wey  74
6. David Vuillemin  64
7. Heath Voss  56
8. Travis Preston  55
9. Paul Carpenter  53
10. Michael Byrne  51

Φωτογραφίες: AMA, Chris Tedesco