Συνεχίζοντας την καλή του απόδοση και την Κυριακή ο Antoine Meo (Husqvarna, #8) ήταν ο ταχύτερος αναβάτης του αγώνα ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά. Για την ακρίβεια σήμερα είχαμε τους ίδιους νικητές σε όλες τις κατηγορίες, ο Juha Salminen (Ε1), ο Antoine Meo (E2), o Mika Ahola (E3), o Antti Helsten (EJ – Junior) και η Ludivine Puy (EW- Γυναίκες).

Ο αγώνας σήμερα ήταν εξουθενωτικός, καθώς σε όλη τη διαδρομή είχε σχηματιστεί σαμάρι από τις πολλές συμμετοχές, ενώ και ο καιρός παρέμεινε ζεστός και ξηρός με μικρά διαστήματα συννεφιάς. Ειδικά η ειδική cross είχε καταστραφεί με την πούδρα να είχε απλωθεί σε κάθε στροφή και το ελαφρύ αεράκι να την απλώνει παντού. Πολλοί ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα και σήμερα, διάσπαρτοι σε όλες τις ειδικές αλλά και στα δύσκολα σημεία της απλής διαδρομής.

Κατηγορία Ε1
Νικητής ξανά ο Juha Salminen (Husqvarna, #19) σημειώνοντας δυο νίκες κερδίζοντας το GP της Ισπανίας. Πραγματικά ευχαριστημένος μην μπορώντας να θυμηθεί πότε ξανά είχε συμβεί το ίδιο! Σήμερα οδήγησε με μυαλό και απ’ ότι μπορείτε να δείτε από τους χρόνους δεν έχει κερδίσει καμία ειδική αλλά επωφελήθηκε τα λάθη όλων των άλλων κρατώντας σταθερό και γρήγορο ρυθμό. Δεύτερος ξανά σήμερα ο Matti Seistola (Husqvarna, #4) κρατήθηκε κοντά στον Salminen και δείχνει πως φέτος θα πρωταγωνιστήσει και αυτός στη μάχη του τίτλου. Εξαιρετική απόδοση και για τον Fabien Planet (Sherco, #28) συνεχίζει και φέτος να είναι πολύ καλός παρόλο που άλλαξε κατηγορία. Τέταρτος ο Rodrig Thain (Honda, #20), πέμπτος ο Thomas Oldrati (KTM, #22) όλοι περίμεναν περισσότερα από τον Ιταλό σε αυτόν τον αγώνα και έκτος ο Eero Remes (KTM, #3) μια πτώση στην πρώτη ειδική τον φόρτωσε πάνω από 40 δευτερόλεπτα και ουσιαστικά έμεινε εκτός διεκδίκησης της νίκης σήμερα.

Juha Salminen “Ήθελα να έχω λίγο καλύτερους χρόνους σήμερα αλλά στο τέλος είμαι ευχαριστημένος. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, είναι νέα μοτοσυκλέτα για εμένα και αυτό είναι το πρώτο μου GP με την Husqvarna. Δύσκολος αγώνας, χωρίς να έχει ακατόρθωτα σημεία αλλά σήμερα ειδικά, πολύ σαμάρι στη διαδρομή. Είναι καλό ξεκίνημα για το πρωτάθλημα.”

Juha Salminen

Juha Salminen

Κατηγορία Ε2
Μεγάλος αγώνας μεταξύ των Antoine Meo και Ivan Cervantes (Gas Gas, #25) ξανά σήμερα με τον Γάλλο να κερδίζει μικρές διαφορές σε κάθε ειδική και να κερδίζει πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνουν τα αποτελέσματα. Καταστροφή για την KTM όπου σήμερα είδε τους δυο αθλητές της στην κατηγορία, Johnny Aubert και Cristobal Guerrero να εγκαταλείπουν από μηχανικά προβλήματα (ηλεκτρικά). Ο Pierre Alexander Renet (Husaberg, #4) ήταν ιδιαίτερα ταχύς και επωφελούμενος των εγκαταλείψεων ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Ο Simone Albergoni (Husqvarna, #50) τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ο Ολλανδός Hans Vogels (Husaberg, #9) και έκτος ο Jean Francois Goblet (Yamaha, #11).

Antoine Meo “Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ τέτοια εξέλιξη στον αγώνα. Ήθελα να κερδίσω αλλά δεν το περίμενα αυτό που συνέβη στον Aubert και στον Guerrero σήμερα. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος ειδικά σήμερα, η διαδρομή είχε πολύ σαμάρι. Μετά την πρώτη ειδική ήξερα πως ο Aubert θα ήθελε να κερδίσει σήμερα και χρειάστηκε να πιέσω περισσότερο αλλά μετά την εγκατάλειψή του ο Cervantes με πίεσε και ήξερα ότι θα είναι δυνατός λόγω του ότι αγωνίζεται εντός έδρας. Είμαι ευχαριστημένος για την διπλή νίκη για την ομάδα και την νέα μοτοσυκλέτα μου. Μετά τις πτώσεις στην Super Test της Παρασκευής και στην πρώτη ειδική enduro πίεσα πολύ και κέρδισα τον αγώνα ενώ σήμερα όλα ήταν καλά χωρίς λάθη. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στην Πορτογαλία.”

Ivan Cervantes “Δύσκολος αγώνας πίεσα πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο και είμαι ευχαριστημένος για εμένα και την νέα μου ομάδα. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο ακόμη για να μπορέσω να οδηγήσω όπως θέλω γιατί η δίχρονη μοτοσυκλέτα θέλει διαφορετική οδήγηση. Είναι διαφορετικός ο τρόπος οδήγησης γιατί με το τετράχρονο έχεις περισσότερη δύναμη στις χαμηλές στροφές ενώ με το δίχρονο χρειάζεται να οδηγείς με φόρα συνέχεια.”

Antoine Meo

Antoine Meo

Κατηγορία Ε3
O Mika Ahola (Honda, #20) ήταν και σήμερα ο κορυφαίος αθλητής στην κατηγορία, τερματίζοντας μάλιστα δεύτερος και στη γενική. Από νωρίς ο Cristophe Nambotin (Gas Gas, #4) έμεινε κοντά αλλά ο Φινλανδός είχε απάντηση στις επιθέσεις του Γάλλου εξασφαλίζοντας τη δεύτερη νίκη του φέτος. Μάχη για την τρίτη θέση με τον Marko Tarkkala (Husaberg, #8) να ξεκινά δυναμικά έχοντας αλλάξει χθες το αμορτισέρ του, και πίσω του πότε ο Seb Guillame (Husqvarna, #2) και πότε ο Joakim Ljunggren (Husaberg, #6) να πλησιάζουν κοντά του. Τελικά ο υψηλόσωμος Φινλανδός κράτησε την τρίτη θέση ανεβαίνοντας ξανά στο βάθρο μετά δυο χρονιές όπου αγωνιζόταν με την BMW. Σήμερα ο David Knight δεν ξεκίνησε τον αγώνα, αλλά ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αγγλία όπου με την επίβλεψη του ιατρού του θα εγχειριστεί μένοντας για άγνωστο χρονικό διάστημα εκτός αγώνων. Τελικά επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα καθώς το χθεσινό του ατύχημα προξένησε εξάρθρωση γοφού. Χάνοντας τον αγώνα στην Ισπανία αλλά και τον επόμενο στην Πορτογαλία οι ελπίδες του για τίτλο φέτος εξανεμίστηκαν.

Mika Ahola “Μικρή έκπληξη για εμένα αυτό το Σαββατοκύριακο γιατί δεν ήξερα τι να περιμένω από τους ανταγωνιστές μου. Όταν είδα την ειδική extreme ήξερα ότι θα είχα πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων, αλλά ο Nambotin ήταν πολύ γρήγορος σήμερα. Πριν την πτώση του στην τελευταία ειδική cross ήμουν μόνο δέκα δευτερόλεπτα μπροστά του. Σε τέτοιο αγώνα, πίστευα πως θα ήμουν πολύ καλύτερος αλλά όταν θα έχουμε λασπερό αγώνα τα δίχρονα θα είναι ταχύτερα και σίγουρα θα έχουμε ενδιαφέρον χρονιά. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός για εμένα εκτός από την πτώση της Παρασκευής στην ειδική Super Test. Το Σάββατο έχοντας να καλύψω την διαφορά από την Παρασκευή τα κατάφερα και σήμερα παρόλο που χρειάστηκε να πιέσω πολύ όλα πήγαν πολύ καλά. Πολύ δύσκολος αγώνας ήταν σαν τους παλιούς αγώνες, πολλές ώρες και δύσκολη απλή που δεν σε άφηνε να ξεκουραστείς.”

Mika Ahola

Mika Ahola

 

 

Κατηγορία Junior
O Anti Hellsten (ΚΤΜ, #5) κατάφερε να κερδίσει και την δεύτερη ημέρα αφήνοντας πίσω του όλα τα “μεγάλα” ονόματα της κατηγορίας. Στη δεύτερη θέση κάνοντας την έκπληξη ο Jonathan Manzi (KTM, #61) κερδίζει και σήμερα την κατηγορία Youth (αγωνίζεται με μοτοσυκλέτα 125cc). Τρίτος ο Jeremy Joly (Honda, #31) που παρόλο την συμμετοχή του στο βάθρο σήμερα δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή του αυτό το Σαββατοκύριακο.

Κατηγορία Γυναικών
H Ludivine Puy (Gas Gas, #22) κέρδισε ξανά σήμερα μπροστά από την Ισπανίδα Laia Sanz (Honda, #44) και την Γαλλίδα Blandine Dufrene (Gas Gas, #80). H Ρουμάνα Sorina Sandru (Gas Gas, #33) τερμάτισε στην 11η θέση με 11 λεπτά ποινής. Επόμενος αγώνας για την κατηγορία γυναικών στην Πορτογαλία.

Ludivine Puy

Ludivine Puy

Antti Hellsten

Antti Hellsten

 

Επόμενος αγώνας το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τις ειδικές του αγώνα, και φωτογραφίες από το training area. Διαβάστε τι έγινε στο KTM Super Test της Παρασκευής και την πρώτη ημέρα αγώνων (Σάββατο).

Παρακολουθήστε live αποτελέσματα, δείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης και την ιστοσελίδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος enduro (EWC).

 

Άτυχη στιγμή για τον Cristobal Guerrero

Άτυχη στιγμή για τον Cristobal Guerrero

Ο Nani Roma βοήθησε την οργάνωση όλη την διάρκεια του διημέρου

Ο Nani Roma βοήθησε την οργάνωση όλη την διάρκεια του διημέρου

Ο Τούρκος Sahin Firat

Ο Τούρκος Sahin Firat

Δυσκολίες για τους Juniors

Δυσκολίες για τους Juniors

H Ρουμάνα Sandru Sorina

H Ρουμάνα Sandru Sorina

θεατές

θεατές

πτώση για τον Hans Vogels

πτώση για τον Hans Vogels

Nambotin, Cervantes και Ahola κουβεντιάζουν στον τερματισμό

Nambotin, Cervantes και Ahola κουβεντιάζουν στον τερματισμό

[download id=”39″]