Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει 3-4 χρόνια πριν ότι ο Ryan Dungey θα είχε κατακτήσει μέχρι σήμερα όλους τους τίτλους MX και SX Αμερική, πλην από το ΑΜΑ 450 ΜΧ, τον οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι το τέλος της χρονιάς θα τον έχει κατακτήσει και αυτόν.

Όταν το 2007 από τους αγώνες της Loretta Lyn’s ο Ryan Dungey και ο Josh Hill μεταπήδησαν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα κατευθείαν σε εργοστασιακές ομάδες Suzuki και Yamaha, ήταν αυτοί που θα περίμενε κάποιος ότι θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Πολύ πιο γρήγορος αρχικά o Hill και από πίσω συνήθως ο Dungey έφερναν ικανοποιητικά αποτελέσματα για Rookies. Στην συνέχεια όμως οι τραυματισμοί, ίσως και η έλλειψη προπόνησης όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Hill, τον κράτησαν λίγο πίσω από το προσκήνιο σε αντίθεση με τον Dungey που κέρδισε τον τίτλο 2009 του Sx Lites έστω και με την δεύτερη προσπάθεια του. Την ίδια χρονιά κέρδισε τον τίτλο MX Lites, και σαν κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε μια νίκη ακόμα, αυτή του Motocross of Nations.

Το 2010 μετά τον τραυματισμό του James Stewart και του Chad Reed, ήταν αυτός που έμεινε με το βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Αφού κατάφερε να ελέγξει πολύ καλά τον μόνο αντίπαλό του , πήρε τον πολυπόθητο τίτλο του SX στην πρώτη του κιόλας χρονιά στα 450. Θα μπορούσε κάποιος εύκολα να πει ότι αν ήταν ο Stewart ή ο Reed, δεν θα είχε καμία τύχη. Ίσως να ήταν έτσι ίσως και όχι… Ο James Stewart δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει, στο Anaheim 1, τον Ryan Dungey, που μάλλον έχασε περισσότερο λόγω απειρίας. Όσο για τον Chad Reed, μετά την επιστροφή του δεν κατάφερε να μπει στον ρυθμό του Dungey, πόσο μάλλον να τον νικήσει.

Όλα αυτά μας κάνουν να περιμένουμε το SX 2011 με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία!!! Όσο για τον Ryan Dungey, πρόκειται για ένα οδηγό που στα 21 του χρόνια με όπλο το χαρακτηριστικό του “relaxed” στυλ, όρεξη για προπόνηση και μία πάρα πολύ καλοστημένη ομάδα και μοτοσικλέτα, έχει φέρει τα πάνω κάτω στο δυσκολότερο πρωτάθλημα SX-MX αυτό της Αμερικής.

Μπράβο Ryan!!!

Alex #185
Papanikolakis Racing Team
info@papanikolakis.gr