Ο J.Stewart έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας του ΑΜΑ Supercross, που κέρδισε και τα τρία Anaheim σε μια χρονιά. Αυτό το επίτευγμα δεν το κατάφεραν οι Jeremy McGrath και Ricky Carmichael. Συνέχισε με νίκες στην Lites ο R.Villopoto, και θέλει μόνο μια δεύτερη θέση στο San Diego για να πάρει τον τίτλο.

Supercross Class
Την εκκίνηση για δεύτερη φορά φέτος κέρδισε ο Nick Wey(ελπίζουμε να μην τον πιάσουν με απαγορευμένα καύσιμα αυτήν την φορά) αλλά γρήγορα τον πέρασαν ο James Stewart με τον Chad Reed. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατός και τον Stewart ακολούθησαν τόσο ο δεύτερος Reed όσο και ο τρίτος Tim Ferry. Στον δεύτερο γύρο ο Stewart έκανε ένα μικρό λάθος επιτρέποντας στον Reed να τον περάσει, για τους δύο επόμενους γύρους οι δύο οδηγοί άλλαζαν συνεχώς την πρώτη θέση με τον Stewart να έχει το πάνω χέρι. Από εκεί και μετά οι δυνάμεις του Reed εξαντλήθηκαν και ο Stewart πήρε εύκολα τον αγώνα. Το βάθρο στόλισε και ένα δεύτερο Kawasaki, καθώς την τριάδα συμπλήρωσε ο Tim Ferry. Η καλή εκκίνηση του Wey τον έφερε μπροστά από νωρίς κι έτσι κατάφερε να αποσπάσει την τέταρτη θέση. Νωρίς φέτος έχει αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς ο Αυστραλός Michael Byrne, τερμάτισε στην πέμπτη θέση γεγονός σπάνιο για αυτόν στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Πολύ καλά τα πάει ο Natham Ramsey στην επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία, η έκτη θέση όπου τερμάτισε δεν ήρθε εύκολα.

Αποτελέσματα Anaheim III Supercross Class
1. James Stewart Kawasaki
2. Chad Reed  Yamaha
3. Timmy Ferry  Kawasaki
4. Nick Wey  Honda
5. Michael Byrne Suzuki
6. Nathan Ramsey Yamaha
7. Kevin Windham  Honda
8. Heath Voss  Honda
9. Paul Carpenter  Kawasaki
10. Ivan Tedesco  Suzuki

Supercross Lites
Την πρώτη του εκκίνηση φέτος πήρε ο Ryan Villopoto και όπως ήταν αναμενόμενο από εκεί τους χαιρέτισε όλους για το ταξίδι του προς την τέταρτη φετινή νίκη. Ο Josh Grant αν και βρέθηκε από την αρχή στην δεύτερη θέση, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο τερματίζοντας δεύτερος. Αντίθετα ο Jason Lawrence δεν είχε καλή εκκίνηση και έδωσε πολλές μάχες για να κατακτήσει την τρίτη θέση. Αν συνεχίσει με αυτή την συμπεριφορά η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα είναι στο τσεπάκι του. Μαχητής στον αγώνα αναδείχτηκε και ο Josh Hill όπου και αυτός δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά κατάφερε να αποσπάσει την τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Josh Hansen με έκτο τον Jake Weimer που προσπαθεί χωρίς επιτυχία να κρατήσει την τρίτη θέση στην βαθμολογία.

Αποτελέσματα Anaheim III Supercross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  Kawasaki
2. Josh Grant  Honda
3. Jason Lawrence  Yamaha
4. Josh Hill  Yamaha
5. Josh Hansen  KTM
6. Jake Weimer  Honda
7. Chris Gosselaar  Kawasaki
8. Kyle Partridge  Honda
9. Kyle Cunningham  Yamaha
10. Matt Lemoine  Yamaha

Βαθμολογίες
Supercross Class
1. James Stewart 122
2. Chad Reed  104
3. Timmy Ferry  90
4. Michael Byrne  73
5. Ricky Carmichael  69
6. Kevin Windham  66
7. Nicholas Wey  60
8. Travis Preston  60
9. Heath Voss  55
10. Ivan Tedesco  53

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  122
2. Jason Lawrence  91
3. Jake Weimer  74
4. Christopher Gosselaar  65
5. Josh Grant  64
6. Matthew Lemoine 63
7. Josh Hansen  62
8. Steve Boniface  61
9. Josh Hill  52
10. Kyle Partridge  51

Παγκόσμιο Supercross Class
1. James Stewart  164
2. Chad Reed  149
3. Timmy Ferry  122
4. Ricky Carmichael  116
5. Nicholas Wey  108
6. David Vuillemin  89
7. Travis Preston  80
8. Michael Byrne  80
9. Heath Voss  80
10  Paul Carpenter  73

Φωτογραφίες: SXGP – Frank Hoppen