Άσχημα τα νέα για τον Isidre Esteve Pujol.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ μετά από βαριά πτώση σε αγώνα Rally στην Ισπανία, εγχειρίστηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας για να σταθεροποιήσουν το πρόβλημα στην μέση, που τον αφήνει δυστυχώς παράλυτο.

Οι ειδικοί γιατροί Dr.Villanova και Dr. Meir εξήγησαν μετά την επέμβαση ότι το τραύμα στην σπονδυλική στήλη μεταξύ του 7ου και 8ου σπόνδυλου είναι τόσο βαρύ, που έχει αφήσει τον Isidre από τον γοφό και κάτω, παράλυτο. Θέλουν να περιμένουν την πορεία της φλεγμονής, για να αποφασίσουν την επόμενη κίνηση. Είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσουν για ενδεχομένως μετακίνηση σε ειδικούς στις ΗΠΑ και Καναδά, για ιατρική περίθαλψη.

Η ανακοίνωση της ΚΤΜ συνεχίζει, με την αναφορά ότι ο Esteve φόραγε κατά την πτώση του το προστατευτικό λαιμού και μέσης. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να του προστατέψουν το τραύμα στην σπονδυλική στήλη.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της ΚΤΜ, Heinz Kinigadner, επισκέφτηκε τον Esteve λίγο μετά το ατύχημα στην κλινική. Όπως δήλωσε, ο αναβάτης παρά την βαριά πτώση και τραυματισμό, συνέχισε να έχει τις αισθήσεις του. Μπορούσε να αναπνέει μόνο του, να μιλάει και να τρώει.

«Ο Esteve οδηγούσε ένα αγωνιστικό KTM 525 και όχι μοτοσικλέτα Rallye» συνεχίζει ο Kini, «κατά την προσπάθεια να περάσει ένα ξεροπόταμο χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε βράχο. Παρά το ότι σήκωσε το εμπρός τροχό, δεν κατάφερε να κρατήσει ισορροπία και έφυγε πάνω από το τιμόνι. Πιθανότατα η μοτοσικλέτα τον κτύπησε στη μέση, αλλά δεν είναι σίγουρος. Ο Esteve δεν έχασε τις αισθήσεις του αμέσως μετά την πτώση και κατάλαβε όμως, ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά».

Η KTM και ο χορηγός Gauloisses, είναι δίπλα στον αναβάτη Esteve και έτοιμοι να του προσφέρουν κάθε βοήθεια, συμπλήρωσε ο Heinz Kinigadner.