Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον αγώνα των Μεγάρων η οργάνωση εφάρμοσε πρακτικό - αυτοκόλλητο ταμπελάκι στις βενζίνες!

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Συμμετοχές: 102 (51 ζευγάρια)
Θεατές: 500 ορισμένοι από αυτούς στα δύσκολα σημεία
Καιρός: Βροχή το πρωί και συννεφιά 10oC

Για τρίτη χρονιά διοργανώθηκε το Partner’s Enduro από τον Μανώλη Νανάκο και το σωματείο Μ.Ο.Θ. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με πολλές συμμετοχές, απαιτητική διαδρομή και καθόλου ευνοϊκό (για τους αθλητές) καιρό.

Ο μοναδικός extreme αγώνας της χρονιάς, φέτος δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο καθώς ζητήθηκε από τα ζευγάρια να περνούν τα Σ.Ε.Δ. (Σταθμούς Ελέγχου Διέλευσης) μαζί. Η οργάνωση ήταν εξαιρετική στην πίστα πανοράματος όπου είχε στηθεί μια τύπου extreme διαδρομή την οποία οι αθλητές περνούσαν μετά την εκκίνηση και πριν τον τερματισμό. Εξαιρετικά έξυπνη ιδέα από την οργάνωση που φρόντισε να δώσει ενδιαφέρον στους θεατές αμέσως μετά την εκκίνηση κάθε ζευγαριού. Οι δυο τραμπάλες, έδωσαν μεγάλο ενδιαφέρον στους θεατές που παρακολούθησαν τους αναβάτες. Υπήρχαν επίσης εμπόδια όπως ελαστικά, κορμοί και ξύλινες παλέτες με καρούλια καλωδίων. Ωραία πράγματα δηλαδή!

Το Partner’s Enduro ενηλικιώθηκε
Με καινούργιο μέγα χορηγό και κρατώντας όλους τους χορηγούς των περσινών ετών το Partner’s περνάει σε μια νέα εποχή. Φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αντίστοιχο αγώνα είχαμε την συμμετοχή ξένου αθλητή, καλεσμένου του Χρήστου Τασούλη (Mark Dambel – Βέλγιο) ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τον αγώνα. Η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά δύσκολος αγώνας που με τη βοήθεια του καιρού έγινε ακόμα δυσκολότερος. Δεν είναι τυχαίο που στις δύσκολες εποχές που ζούμε το Partner’s διατηρεί τις συμμετοχές του πάνω από 100 ενώ συμμετέχουν αναβάτες από όλη την Ελλάδα. Είναι ένας πραγματικά δύσκολος αγώνας όπου φέτος χρειάστηκε η αλληλοβοήθεια των ζευγαριών.

Ο τρόπος που διοργανώνεται δίνει σαφή προτεραιότητα στα πρώτα ζευγάρια να κυνηγήσουν την νίκη. Μελανό σημείο είναι κατά την γνώμη μου η μη τήρηση της περσινής κατάταξης κάτι για το οποίο θα πρέπει η οργάνωση να ξανασκεφτεί.

Νικητές φέτος αναδείχθηκαν οι Τράντζας Μιχάλης – Τσακατσώνης Δημήτρης οι οποίοι συμπλήρωσαν τα 120 χιλιόμετρα διαδρομής γρηγορότερα από όλους. Οι δυο τους δεν σκόνταψαν πουθενά, βοηθώντας όπου χρειαζόταν ο ένας τον άλλο. Ήταν το ιδανικό ζευγάρι. Δεύτερο ζευγάρι ο Αδάμος Πράσσος – Τσιουχάρας Τάσος και στην τρίτη θέση οι Μυρογιάννης Απόστολος – Τζήμας Άγγελος εκ Μυτιλήνης. Στα παράξενα της ημέρας το χάσιμο των Σιαφαρίκα Βασίλη – Καπαγερίδη Σάββα που τους έριξε στην πέμπτη θέση της γενικής.

Η φετινή τρίτη διοργάνωση του Partner’s Enduro ήταν και η δυσκολότερη αφού μόνο 19 ζευγάρια κατάφεραν να δουν τον τερματισμό εντός χρόνου από τα 51 που ξεκίνησαν τον αγώνα.

 

Δεν ξέρω πως θα περάσει ο καιρός μέχρι το επόμενο Partner’s Enduro και ανυπομονώ να δω τι άλλο θα σκαρφιστεί ο Μανώλης Νανάκος μέχρι την επόμενη χρονιά.

Περισσότερες φωτογραφίες