ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride 2009
1ος Αγώνας Ψαχνά 25 Ιανουαρίου

Ένας δυνατός Αγώνας!

Το Κύπελλο Trail Ride 2009 έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα στα τέλη Γενάρη, την Κυριακή στις 25, από τα Ψαχνά Ευβοίας. Ο καιρός στάθηκε εχθρός και φίλος συνάμα, αφού η καλοκαιρία του πρωινού εξελίχθηκε σε βροχή που έφτιαξε ένα τερέν δύσκολο, απαιτητικό αλλά και διασκεδαστικό! Ο αγώνας στα Ψαχνά ήταν ο πρώτος από τους οκτώ του θεσμού, και συμμετείχαν 80 μοτοσυκλέτες, 12 Quad και 22 αυτοκίνητα.

 

Αργή η διαδρομή στην αρχή, απαιτούσε ικανότητες πλοήγησης από τα πληρώματα και τους οδηγούς, ενώ η εναλλαγή του τοπίου και του βουνού με το δάσος, τα ποτάμια, τα off road ανεβάσματα και τις λασπερές φλαταδούρες έδιναν το απαραίτητο αλατοπίπερο στην οδήγηση! Ήταν αναμφισβήτητα ένας δυνατός και δύσκολος αγώνας, ειδικά προς το τέλος του, αφού οι συνθήκες δυσκόλευαν, η λάσπη πολλαπλασιαζόταν και η κούραση συσσωρευόταν…

Υπήρχαν 2 διαδρομές. Την διαδρομή enduro που είχε πολλά και δύσκολα μονοπάτια με συνολικό μήκος 102 χιλιόμετρα, ακολούθησαν οι αναβάτες των κατηγοριών Pro, Enduro και Veterans, για να τερματίσουν μετά από 3 έως 5 ώρες, καταλασπωμένοι, ταλαιπωρημένοι αλλά κατευχαριστημένοι! Σε πολλά σημεία της διαδρομής που δυσκόλευε με την βροχή, τα μονοπάτια απαιτούσαν σπρώξιμο και … ομαδική δουλειά για να «βγουν», αλλά η μαγεία της διαδρομής και το χαμόγελο της ικανοποίησης ήταν χαραγμένο σε όλα τα πρόσωπα στον τερματισμό!

 

Νικητής του αγώνα και της Pro κατηγορίας ήταν ο Αλέξανδρος Ψωφάκης με Husqvarna TE 450 για μία ακόμη φορά, αφού συνδυάζει ταχύτητα και πλοήγηση στον καλύτερο βαθμό! Πίσω του στην κατηγορία ήταν ο Δημήτρης Μαρκάτος με Kawasaki KLX 300, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο «παλιός» Παύλος Κασίμης με ΚΤΜ 250 EXC.

Στην Enduro κατηγορία νικητής και 2ος γενικής ήταν ο Γιώργος Κορολής με Yamaha WR 450 F, που διέλυσε τον ανταγωνισμό του! Στην 2η θέση ο επανεμφανισθείς Σωτήρης Πράπας με Honda XR 400, ενώ 3ος ήταν ο Γιάννης Μανιάτης με Suzuki DRZ 400 S.

Στους Βετεράνους, ο Λέανδρος Κατσαρός με ΚΤΜ 525 EXC κέρδισε τον Σταύρο Κανελλέα με Yamaha WR 250 F, με 3ο τον ανανεωμένο Παντελή Ούλη με ΚΤΜ 450 EXC.

Η διαδρομή των αυτοκινήτων και των κατηγοριών μοτοσυκλετών Light, On-Off και Quad, έφτανε τα 180 χιλιόμετρα, περιλαμβάνοντας 2 ειδικές διαδρομές 85 και 45 χιλιόμετρα, και μία απλή διαδρομή στην μέση. Η πρώτη ειδική είχε στενά περάσματα, πέτρα, δάσος και γλίτσα, ενώ το κυρίαρχο στοιχείο της δεύτερης ήταν η παχιά λάσπη κατά τόπους, που δημιούργησε προβλήματα σε πολλά Quad και 4Χ4.

Οι αγωνιζόμενοι είχαν την δυνατότητα να διακόψουν τον αγώνα τους νωρίτερα, μετά το τέλος της πρώτης ειδικής και μετά το τέλος της απλής διαδρομής, αναλόγως όρεξης και δυνατοτήτων. Στο τέλος, η 2η ειδική διαδρομή μπλόκαρε από κολλημένα αυτοκίνητα και αποφασίστηκε να μην μπουν άλλα σε αυτήν.

Στην κατηγορία Light, ο Κυριάκος Χάλαρης με ΚΤΜ 450 EXC ήταν πάλι ο νικητής, μπροστά από τον ανερχόμενο Χρήστο Μαυρομάτη με Yamaha WR 250 R και τον Χρήστο Βασιλακόπουλο με ΚΤΜ 250 EXCF.

 

O Γιάννης Μοίρος με Yamaha Raptor 350 ήταν ο νικητής στα Quad, περνώντας με πειστικότατο τρόπο τις λάσπες, μπροστά από τον Todor Hristov με Cam Am Renegade 800X, ενώ τρίτος ήταν ο Νίκος Μάλλης που μάλιστα βοήθησε και κόσμο στα δύσκολα, με Kawasaki KVF 750.

Τέλος στα On-Off νικητής αναδείχτηκε ο Ευθύμης Τσιάπας με το νέο του ΚΤΜ 640 Adventure. Έκπληξη η παρουσία του Στέφανου Μελισσουργού από τον χώρο των 4Χ4 που τερμάτισε 2ος με Kawasaki KLX 650. Στην 3η θέση τελικά ο Σαμψών Αναστασόπουλος με ΚΤΜ 690 Adventure.

Στα αυτοκίνητα Raid για 4Χ4 μέχρι 2000cc κέρδισε ο Φώτης Κουτσουμπός με τον Γρηγόρη Λαμπρινό με Suzuki Vitara 1.6, έχοντας την νικρότερη ποινή στην δύσκολη ειδική και τερματίζοντας και πρώτοι γενικής. Πίσω τους οι Σπύρος Τριτσίνης και Βασίλης Δηλές με Lada Niva 1.7i, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Σταύρος Δημητριάδης με τον Παναγιώτη Κάλφα με Suzuki Jimny 1.3.

Στην κατηγορία Open για 4Χ4 άνω των 2000cc, νικητής και 3ος γενικής ήταν οι Παναγιώτης Εγγλεζόπουλος και Γιώργος Παζαράς Jeep Cherokee 4.0. Στην 2η θέση ήταν οι Δημοσθένης Χρήστου και Πάνος Μάλλιος με Land Rover Defender 90 που μια ατυχία τους στέρησε τη νίκη, ενώ στην 3η θέση τερμάτισαν με βλάβη οι Μανόλης Νταής και Μίλτος Σχηματαριώτης με Jeep Wrangler 4.0. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2 τελευταία πληρώματα έχασαν χρόνο βοηθώντας άλλους κολλημένους στις λούμπες της 2ης ειδικής!

Τέλος, την Normal κατηγορία, κέρδισαν οι Χρήστος Μπίτσος – Αντώνης Σιατραβάνης με Suzuki Jimny 1.3

Ήταν αναμφισβήτητα ένας πολύ επιτυχημένος αγώνας, απαιτητικός και όμορφος, που έδωσε ακόμη περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον, και άνοιξε την χωμάτινη αγωνιστική χρονιά στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας με τον καλύτερο τρόπο!

Σημαντική βοήθεια στην όλη προσπάθεια προσέφερε ο Δήμος Μεσσαπίων, το Go Explore, όπως και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Χαλκίδας. Αλλά πάνω από όλα η παρέα των εντουράδων των Ψαχνών με πρωταγωνιστή τον Νίκο Λύρα, τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς!

Περισσότερες πληροφορίες – στα: http://www.trailride.gr/news.php?readmore=183


Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride 2009
1ος Αγώνας Ψαχνά 25 Ιανουαρίου
(1ος Αγώνας 4X4 Cup)

Το Κύπελλο Trail Ride 2009 θα κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα για φέτος αρχίζοντας στα τέλη Γενάρη, την Κυριακή στις 25, από τα Ψαχνά Ευβοίας. Ο καιρός δείχνει προς το παρόν σύμμαχος, καθώς οι βροχές και τα χιόνια έχουν φτιάξει ένα δυναμικό τερέν, καθαρά χειμωνιάτικο, που αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ την διασκέδαση αλλά και την δυσκολία! Ο αγώνας στα Ψαχνά θα είναι ο πρώτος από τους οκτώ του θεσμού, και θα συμμετέχουν μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα και Quad.

Θα υπάρχουν δυο διαδρομές, μία μεγάλη γύρω στα 160 χιλιόμετρα για τα αυτοκίνητα 4Χ4 Normal – Regularity, Raid (για 4Χ4 μέχρι 2000cc) και Open (για 4Χ4 πάνω από 2000cc) και για τις μοτοσυκλέτες On-off / Quad / Light και μια μικρότερη διαδρομή Enduro μέχρι 800 χλμ, για τους Pro / Veterans / Enduro.

Πάντα μέσα στο παιχνίδι της πλοήγησης, υπό τις οδηγίες του Road Book και με ορισμένη μέση ταχύτητα, που άλλωστε αποτελεί το αλατοπίπερο των Trail Rides, εδώ και χρόνια.

Ειδική μνεία θα γίνεται στις γυναίκες αναβάτες καθώς και σε άλλες ιδιαίτερες συμμετοχές, ενώ θα βραβεύονται και οι ομαδικές συμμετοχές!

H διαδρομή θα ξεκινήσει από τα Ψαχνά για να απλωθεί προς την κεντρική και βόρειο Εύβοια, ανεβαίνοντας σε όσο υψόμετρο μας επιτρέψουν τα χιόνια! Ο τερματισμός θα είναι και πάλι στα Ψαχνά, όπου θα γίνει και η απονομή.

Σας περιμένουμε όλους ως αγωνιζόμενους ή ως θεατές, στον πρώτο αυτό αγώνα της χρονιάς, που ευελπιστούμε να απογειώσει ακόμη περισσότερο την ανοδική πορεία των Trail Rides τα τελευταία χρόνια.

Σύντομα θα υπάρξουν πληροφορίες για τα θεαματικά σημεία, καθώς και περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες από την διαδρομή.

Σημαντική βοήθεια στην όλη προσπάθεια προσφέρει ο Δήμος Ψαχνών, το Go Explore, όπως και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

Αρωγοί του Πανελληνίου Κυπέλλου Trail Ride 2009 είναι τα Ελαστικά Egglezopoulos, η MAKAN Touratech Hellas, τα Λιπαντικά Spectro, τα πλυστικά μηχανήματα της Petaco, η Michelin, η UFO. Χορηγοί επικοινωνίας θα είναι τα περιοδικά 0300, 4X4 Magazine, Τετρακίνηση MAG, και οι ιστοσελίδες www.to4Χ4.gr, το www.motorsite.gr, και φυσικά το www.trailride.gr

Περισσότερες πληροφορίες – στα: http://www.trailride.gr/news.php?readmore=183 & http://www.trailride.gr/news.php?readmore=182