Οι ημέρες περνούν και ο μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς, το motocross των εθνών πλησιάζει. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ανακοινωθεί, η Ελλάδα δεν θα στείλει ομάδα φέτος. Παραδοσιακά κάθε χρόνο με την ανακοίνωση της Αμερικάνικης ομάδας για το motocross των εθνών, το θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει, αλλά φέτος τα μεγάλα νέα είναι η ομάδα της Ιταλίας, με την αρνητική εξέλιξη που έχει η απόφαση της Ιταλικής ομοσπονδίας να μην συμπεριλάβει τους Tony Cairoli και David Philippaerts στην ομάδα.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του Αυγούστου όταν με ανακοίνωσή της η Ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως δεν συμπεριλαμβάνει τους Tony Cairoli και David Philippaerts στην Ιταλική ομάδα για το motocross των εθνών. Ο λόγος; Η Ιταλική ομοσπονδία δεν επιτρέπει στους δυο αθλητές να προβάλουν τους χορηγούς τους (KTM και Yamaha αντίστοιχα) στο εμπρός μέρος της φανέλας! Πρότειναν δυο θέσεις στο μανίκι αλλά οι εταιρείες αρνήθηκαν. Οι συζητήσεις προφανώς συνεχίζονται καθώς η τελική σύνθεση της Ιταλικής ομάδας δεν έχει ανακοινωθεί.

Όσο περνά όμως ο καιρός υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δυο Ιταλοί αθλητές να μην συμπεριληφθούν και ο αγώνας στο Thunder Valley, ΗΠΑ στις 25-26 Σεπτεμβρίου να είναι φτωχότερος.

O Tony Cairoli φαίνεται πως δεν θα φορέσει την Ιταλική φανέλα φέτος!

Κάποιες ομάδες ανακοίνωσαν τις συνθέσεις τους, αναλυτικά:

* ΗΠΑ: Ryan Dungey, Andrew Short και Trey Canard
* Γαλλία: Christophe Pourcel, Marvin Musquin και Xavier Boog
* Αυστραλία: Dean Ferris, Brett Metcalfe και Jay Marmont
* Νέα Ζηλανδία: Josh Coppins, Ben Townley και Brad Groombridge

Επίσημη ιστοσελίδα