Καθώς οι ημέρες για την εκκίνηση του φετινού International Six Days Enduro λιγοστεύουν οι αναβάτες και οι ομάδες του έχουν ανεβάσει τους ρυθμούς του για να παρουσιαστούν έτοιμοι στην εκκίνηση του όπως φαίνεται απαιτητικού 80ου ISDE.

Όπως σε κάθε αγώνα enduro οι μοτοσυκλέτες και ο εξοπλισμός των αναβατών πρέπει να περάσουν τον απαραίτητο έλεγχο (Τεχνικός έλεγχος), κάτι που ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να τελειώσει αύριο Σάββατο. Οι συμμετοχές των αναβατών είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν να γίνει ο τεχνικός έλεγχος σε μια ημέρα. Οι 392 αναβάτες έχουν χωρισθεί σε μικρά group (ανά κράτος) περνώντας τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ο τεχνικός έλεγχος διασφαλίζει την καλή λειτουργία αλλά και την συμμόρφωση της μοτοσυκλέτας στους κανονισμούς. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο καθώς κάθε μια από αυτές θα διανύει 230 έως 270 χιλιόμετρα κάθε ημέρα. Ελέγχεται επίσης ο εξοπλισμός των αναβατών ο οποίος θα πρέπει να τηρεί βασικούς κανόνες ασφάλειας.

Για την Ελλάδα ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος είναι προγραμματισμένος το πρωινό του Σαββάτου όπου αφού οι αναβάτες συμπληρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα θα λάβουν από την οργάνωση τους αριθμούς συμμετοχής οι οποίοι θα στολίσουν τις μοτοσυκλέτες τους καθ’ όλη την διάρκεια του εξαήμερου αγώνα.

Ολοκληρώνοντας τον τεχνικό έλεγχο οι έλληνες αναβάτες θα αφήσουν τις μοτοσυκλέτες τους στον προκαθορισμένο χώρο (parc ferme) όπου και θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη όταν και θα ξεκινήσει ο αγώνας. Αυτός είναι ο λόγος που οι πάντες προσπαθούν να έχουν την μοτοσυκλέτα τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Την Παρασκευή το βράδυ 186 μοτοσυκλέτες πέρασαν τον τεχνικό έλεγχο χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες αναμένεται να ολοκληρώσουν τον τεχνικό έλεγχο το Σάββατο.

Οι Έλληνες αναβάτες συνεχίζουν να έχουν υψηλό ηθικό και περιμένουν υπομονετικά τον αγώνα. Το βλέπει κανείς στα μάτια τους, από παλαιότερο και ήρεμο Αδάμο Πράσσο μέχρι τον νεότερο και φουριόζο Γιάννη Τρίγκα. Όλοι θέλουν να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στην Σλοβακία εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Η Ελληνική αποστολή φέτος περιλαμβάνει εννέα αναβάτες:

Αδάμος Πράσσος. Ίσως ο πιο έμπειρος Έλληνας αναβάτης σε επίπεδο αγώνων ISDE. Έχει κερδίσει δυο ασημένια μετάλλια στο παρελθόν. Φέτος αγωνίζεται με μια μοτοσυκλέτα Beta RR 450.
Κόκκινος Δημήτρης. Δύο χάλκινα μετάλλια για τον σκληροτράχηλο αναβάτη της Husqvarna TE 510.
Σιαφαρίκας Βασίλης. Ο Βασίλης έχει στην κατοχή ένα ασημένιο μετάλλιο και την θέληση για κάτι παραπάνω.
Οι Μανιάτης Τάκης (Husaberg), Γιώργος Αντζούς (KTM), Δημήτρης Τσακατσώνης (ΚΤΜ) μετέχουν για πρώτη φορά σε αγώνα ISDE και σε εθνική ομάδα Enduro.
Oι αναβάτες Σταματόπουλος Σπύρος (ΚΤΜ), Γιάννης Τρίγκας (ΚΤΜ) και Γιώργος Κοινωνάς (ΚΤΜ) μετέχουν για πρώτη σε αγώνα ISDE.