Η ΑΟΛΑΠ διοργάνωσε τον τελευταίο αγώνα scramble του πανελληνίου πρωταθλήματος (ΕΛΠΑ) το Σάββατο 26 Μαΐου 2007. Με το πέσιμο της καρό σημαίας είχαμε τους τελικούς πρωταθλητές για τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Ο νεαρός Δημήτρης Βαγγελάκος πέτυχε να είναι στην κορυφή καταφέρνοντας να είναι πρώτος σε γενική και κατηγορία Β3. Στις κατηγορίες Α1, Α2 και Β4 οι Γιάννης Παμπουκιάν, Αλέξανδρος Καρανάσης και Δημήτρης Κεραμιδάς αναδείχτηκαν πρωταθλητές. Κυπελλούχος στην νέα κατηγορία Β5 στέφτηκε ο Διονύσης Ρουκουλές.

Οι 56 αναβάτες είχαν να αγωνιστούν για 90 λεπτά πάνω μια δύσκολη διαδρομή, δίπλα στην λίμνη Καϊάφα, με την άμμο να επιφέρει αρκετή κούραση. Η Λέσχη ΑΟΛΑΠ έφερε εις πέρας τον τρίτο αγώνα μοτοσικλέτας μέσα σε έναν μήνα, αποδεικνύοντας ότι είναι η καλύτερη και εγγυημένη λύση για την ΕΛΠΑ. Χωρίς βέβαια την στήριξη των κατά τόπου πολιτικών και για την προκειμένη περίπτωση του Δημάρχου Ζαχάρως, Κου Πανταζή Χρονόπουλου, που στηρίζει δυναμικά τους αγώνες μοτοσικλέτας. Ο αγώνας που ήταν αρχικά προγραμματισμένος για την Κυριακή μεταφέρθηκε το Σάββατο και έτσι δεν έσπασε, για μερικούς, το τριήμερο στην μέση. Στον αγώνα και στην απονομή έδωσε το παρόν από την εταιρία HONDA Σαρακάκης ο Κος Βαγγέλης Λουκόπουλος, της εταιρείας που ήταν χορηγός του φετινού πρωταθλήματος scramble. Ευχάριστη παρουσία που θα θέλαμε να υπήρχε σε όλους τους αγώνες.

Α1 (Δίχρονες μέχρι 200 κυβικά εκατοστά)

Γιάννης Παμπουκιάν (#150-KTM)

Στην Ζαχάρω οι Βλάσης Κόρκας και Γιάννης Παμπουκιάν ήρθαν μόνο για έναν στόχο. Την νίκη που ισοδυναμούσε με πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Παμπουκιάν (#150-KTM)έκανε την διαφορά από την εκκίνηση και κράτησε ως το τέλος την 1η θέση, με τον Βλάση Κόρκα (#102-Yamaha) να μένει έναν γύρο πίσω και στην 3η θέση. Έτσι ο Παμπουκιάν στέφεται πρωταθλητής για το 2007 με δεύτερο τον Κόρκα κα τρίτο τον Νικηφόρο Καταμπά(#155-KTM). Εντυπωσιακό πραγματικά αγώνα έκανε ο Θανάσης Αυγέρης (#106-KTM). Στον πρώτο κιόλας γύρο αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του και γράφει στο γυρολόγιο του, τον χειρότερο χρόνο (πάνω από 8 λεπτά). Άρχισε να οδηγάει σε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό και να περνάει όποιον έβρισκε μπροστά του. Έτσι κατάφερε να φτάσει και να τερματίσει στην 2η θέση. Μετά τον Κόρκα ακολούθησαν οι Γ.Τζαχρίστας, Ν.Καταμπάς και Χ.Χουτζούνης που έκλεισαν την κατηγορία. Εγκατέλειψε ο Κ.Γάκης.

Α2 (Δίχρονες πάνω από 201 κυβικά εκατοστά)

Αλέξανδρος Καρανάσης (#201-Yamaha)

Ο Αλέξανδρος Καρανάσης (#201-Yamaha) είναι για άλλη μια χρονιά πρωταθλητής στην κατηγορία Α2. Πέτυχε να έχει σε όλο το πρωτάθλημα μόνο νίκες, την οποία και επανέλαβε στον τελευταίο αγώνα. Ήταν δίχως αμφιβολία ο καλύτερος. Η δεύτερη θέση του πρωταθλήματος έμελλε να ξεκαθαρίσει στην Ζαχάρω. Ο Κώστας Παπαδόπουλος (#271-Kawasaki) δεν κατάφερε να τερματίσει σε καλή θέση (5ος) και γλίστρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Μαρίνος Χάλας (#277-KTM) που ήταν πέντε βαθμούς πίσω του, οδήγησε πολύ καλά πάνω στην άμμο και σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση στον αγώνα κατάφερε να ανέβει αυτός στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Κυριάκος Ιωάννου (#213-Kawasaki) είχε ένα εκρηκτικό τελευταίο 20 λεπτό που του χάρισε την 3η θέση και την μάχη μεταξύ του Κώστα Τσουλούφα (#222-Honda) που έμεινε 4ος στον αγώνα. Ο νεαρός Τσουλούφας κάλυψε την τέταρτη θέση της βαθμολογίας με τους Χάρη Ζώη #299-Yamaha (6ος στον αγώνα) και Κ. Ιωάννου να καλύπτουν την πρώτη βαθμολογούμενη εξάδα της βαθμολογίας.

Δημήτρης Βαγγελάκος (#375-KTM)

Β3 (τετράχρονες μέχρι 350 κυβικά εκατοστά)

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (#375-KTM) ήταν ήδη πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα. Αγωνίστηκε όμως και πρόσφερε θέαμα στους θεατές. Ξέφυγε στο πρώτο άλμα μετά την εκκίνηση και άφησε πίσω τον Γιώργο Μπούσδα (#355-Yamaha) που ήταν στην κορυφή. Βαγγελάκος είχε πολύ γρήγορο ρυθμό καταφέρνοντας να κάνει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 4:59:185 λεπτά. Ο Γιώργος Μπούσδας είδε ως δεύτερος την καρό σημαία με τον Λεωνίδα Ροζάκη (#305-Yamaha) να ακολουθεί στην 3η θέση. Στην 4η θέση τερματίζει ο Αντώνης Πρίμος (#324-KTM). Ακριβώς ίδια είναι η σειρά των αναβατών και στην βαθμολογία της κατηγορίας για το 2007 με τον Λάζαρο Σοφικίτη (#312-Honda) να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο (#314-Yamaha) να πέφτει στην έκτη θέση, ύστερα από εγκατάλειψη.

 

 

Β4 (τετράχρονες πάνω από 351 κυβικά εκατοστά)

Σταμάτης Μαντάς (#450-Husqvarna)

Από το προηγούμενο αγώνα ο Δημήτρης Κεραμιδάς (#375-KTM) είχε αναδειχτεί πρωταθλητής της κατηγορίας Β4. Ο κυριότερος αντίπαλός του Σταμάτης Μαντάς (#450-Husqvarna) και δεύτερος στην βαθμολογία, εάν δεν έχανε δυο αγώνες ίσως να απειλούσε τον φετινό πρωταθλητή.

Τρίτος στην βαθμολογία κατατάχτηκε ο Σπύρος Ματσούκας (#455-Honda), με τους Δ.Κολέφα, Σ.Σταματόπουλο και Α.Λιβανά να κλείνουν την πρώτη εξάδα. Στον αγώνα ο Σταμάτης Μαντάς κέρδισε την μάχη και το όνομά του ήταν στην πρώτη θέση των αποτελεσμάτων. Δεύτερος ήταν ο Δ.Κεραμιδάς με τρίτο τον τοπικό αναβάτη Ανδρέα Μπαντούνα. Την κατηγορία έκλεισαν οι Γ.Βασιλονικολιδάκης, Σ.Ματσούκας, Δ.Κολέφας, Α.Λιβανάς.

Διονύσης Ρουκουλές (#521-Kawasaki)

Β5 (ανεξαρτήτως κυβισμού)

Ο Διονύσης Ρουκουλές (#521-Kawasaki) είναι ο κυπελλούχος της κατηγορίας. Μετά τις δυο πρώτες νίκες σε Ερμιονίδα και Ηράκλειο, ακολούθησαν δυο τρίτες θέσεις σε Αγρίνιο και Δεσφίνα. Στο Άργος Ορεστικό κατέλαβε την 7η θέση και στον τελευταίο αγώνα χρειαζόταν έναν σίγουρο τερματισμό. Έτσι η 4η θέση στη Ζαχάρω τον ανακηρύσσουν κυπελλούχο Scramble της Β5 για το αγωνιστικό έτος 2007.
Ο Λάμπρος Τενεκετζής (#512-Yamaha) μετά από 16 γύρους και συνολικό χρόνο 1 ώρα και 38 λεπτά τερματίζει πρώτος και γιορτάζει παράλληλα την πρώτη του νίκη για φέτος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε στην ο Χρήστος Κοτούλας με έναν γύρο λιγότερο. Τρίτος ο Ηλίας Ανδριόπουλος (#551-Yamaha) που καταφέρνει να κάνει την καλύτερη παρουσία σε αγώνα φέτος.
Στην βαθμολογία πρώτος λοιπόν ο Δ.Ρουκουλές με 104 βαθμούς. Ακολουθούν οι Χ.Κοτούλας και Χ.Τομαράς στις θέσεις δυο και τρία, με 90 και 75 βαθμούς, αντίστοιχα. Ο Λ.Τενεκετζής με 69 βαθμούς είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας, με τους Δημήτρη Ρουκουλέ (57 βαθμούς) και Η.Ανδριόπουλο (55 βαθμούς) να καλύπτουν τις θέσεις πέντε και έξι.

Η μάχη της γενικής

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος μετά το Άργος Ορεστικό, νίκησε τον Σταμάτη Μαντά και στην Ζαχάρω και ανακηρύχτηκε πρωταθλητής στην κατηγορρία της γενικής. Κλείνοντας 18 γύρους και καλύπτοντας τον αγώνα με συνολικό χρόνο 1 ώρα 35 λεπτά άφησε πίσω του τον Σταμάτη Μαντά στην 2η θέση και συγχρόνως στην τελική βαθμολογία. Τρίτος αναδείχτηκε στον αγώνα ο Δημήτρης Κεραμιδάς με τους Αλέξανδρο Καρανάση, Γιώργο Μπούσδα και Λεωνίδα Ροζάκη να ακολουθούν.
Στην βαθμολογία τρίτος, μετά τους Βαγγελάκο και Μαντά, είναι ο Α.Καρανάσης με 75 βαθμούς. Τέταρτος με 71 βαθμούς είναι ο Γ.Παμπουκιάν. Οι Δ.Κεραμιδάς (66 βαθμούς) και Λ.Ροζάκης (55 βαθμούς) ακολουθούν στις θέσεις τέσσερα και πέντε.

Περισσότερες φωτογραφίες