Η αναμενόμενη νίκη του Tim Ferry έμελλε να έρθει στην Washougal. Με δύο δεύτερες θέσεις και με τον Stewart για άλλη μια φορά στο ιατρικό κέντρο της πίστας πήρε τον πρώτο του φετινό αγώνα. Την τέταρτη νίκη του πέτυχε ο Ben Townley στην Lites που του έδωσε πρωτοπορία δύο βαθμών στο πρωτάθλημα.

Motocross Class
Πρώτο σκέλος
Η εκκίνηση ήταν υπόθεση του Andrew Short που έστριψε πρώτος και κράτησε την πρώτη θέση για δύο γύρους. Από την τέταρτη θέση ο James Stewart γρήγορα πέρασε τους Tm Ferry και Kevin Windham, κάνοντας την επίθεση του με επιτυχία στον Short στον τρίτο γύρο. Με τον Stewart μακριά μπροστά, η μάχη για την δεύτερη θέση έβγαζε φωτιές. Με φοβερό πείσμα ο Short κράταγε την δεύτερη θέση από τον Ferry που ήθελε να τον κατασπαράξει. Στον προ τελευταίο γύρο τελικά ο Ferry τα κατάφερε, πέρασε και τερμάτισε στην δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο και πολύ κουρασμένο τον Short.  Τέταρτος τερμάτισε ο Grant Langston που κινήθηκε σε αυτήν την θέση από την αρχή σχεδόν του αγώνα, με πέμπτο τον Mike Alessi που είχε κακή εκκίνηση αλλά ανέβηκε θέσεις σχετικά γρήγορα. Αν και είχε καλή εκκίνηση ο Windham δεν το εκμεταλλεύτηκε τερματίζοντας τελικά έκτος.

Αποτελέσματα Washougal πρώτου σκέλους Motocross Class
1 James M Stewart Kawasaki KX450F
2 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
3 Andrew T Short Honda CRF450R
4 Grant Langston Yamaha YZ450F
5 Mike A Alessi KTM 450SX
6 Kevin W Windham Honda CRF450R
7 David D Millsaps Honda CRF450R
8 David Vuillemin Honda CRF450R
9 Michael Byrne Suzuki RM-Z450
10 Ivan Tedesco Suzuki RM-Z450

Δεύτερο σκέλος
Πολύ καλή εκκίνηση είχε και στο δεύτερο σκέλος ο Windham και οδήγησε τον αγώνα για ένα γύρο καθώς ο Langston τον πέρασε στον δεύτερο γύρο αφήνοντας τον να παλεύει για την δεύτερη θέση με την υπόλοιπη του ομάδα των Short και Davi Millsaps. Ο νικητής του πρώτου σκέλους και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Stewart δεν είχε καλή εκκίνηση και προσπαθούσε να βρεθεί μπροστά από την 20η θέση. Κατάφερε να φτάσει μέχρι τρίτος όταν στον 13ο γύρο είχε μια τρομαχτική πτώση που χρειάστηκε φορείο για να μεταφερθεί στο ιατρείο της πίστας. Μπροστά ο Langston όδευε ολοταχώς για την κατάκτηση του πρώτου του σκέλους στην μεγάλη κατηγορία αλλά και του δεύτερου του βάθρου καθώς πήρε την δεύτερη θέση στο σύνολο. Σταδιακά αλλά σταθερά ο Ferry από την όγδοη θέση έφτασε στον τροχό του δεύτερου Windham στον τελευταίο γύρο και χωρίς να χάσει χρόνο έκανε την επίθεση του. Στον τερματισμό ο Ferry πέρασε δεύτερος την γραμμή, γεγονός που του έδωσε την πρώτη του φετινή νίκη. Η τελευταία motocross νίκη του Ferry ήταν το 2001 στο Glen Helen απέναντι στον Ricky Carmichael και είχα την τύχη να είμαι παρόν. Ήταν η πρώτη νίκη τετράχρονης μοτοσικλέτας στην εν λόγο πίστα. Ο Windham σε αυτό το σκέλος δεν έχασε άλλες θέσεις και έτσι πήρε την τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Short που είδε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Ivan Tedesco ξεκίνησε στην πέμπτη θέση και μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα ξαναγύρισε πίσω σε αυτήν, τερματίζοντας μπροστά από τον έκτο David Vuillemin.

Αποτελέσματα Washougal δεύτερου σκέλους Motocross Class
1 Grant Langston Yamaha YZ450F
2 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
3 Kevin W Windham Honda CRF450R
4 Andrew T Short Honda CRF450R
5 Ivan Tedesco Suzuki RM-Z450
6 David Vuillemin Honda CRF450R
7 Mike A Alessi KTM 450SX
8 Kyle Lewis Honda CRF450R
9 Troy K Adams Suzuki RM-Z450
10 Gavin L Gracyk Honda CRF450R

Motocross Lites
Πρώτο σκέλος
Από ότι φαίνεται φέτος ο Ryan Villopoto δύσκολα θα χάσει το πρώτο σκέλος φέτος και ο Ben Townley το δεύτερο. Από την εκκίνηση ο Villopoto έφυγε μπροστά αφήνοντας πίσω του τους Ryan Dungey και Ben Townley να παλεύουν για την δεύτερη θέση. Στον δεύτερο γύρο ο Townley είχε περάσει τον Dungey αλλά ήταν αδύνατον να πιάσει τον πρωτοπόρο. Πρώτος λοιπόν τερμάτισε ο Villopoto με δεύτερο τον Townley και τρίτο τον Dungey, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Broc Helpler μετά από μέτρια εκκίνηση. Ο Brett Metcalfe πάλεψε στην αρχή του αγώνα με τον Hepler για την τέταρτη θέση αλλά μετέπειτα αρκέστηκε στην πέμπτη θέση. Αν και ο Josh Grant είχε καλό ρυθμό, μια πτώση προς το τέλος του αγώνα δεν του επέτρεψε για κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

Αποτελέσματα Washougal πρώτου σκέλους Motocross Lites
1 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
2 Ben Townley Kawasaki KX250F
3 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
4 Broc D Hepler Yamaha YZ250F
5 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F
6 Joshua M Grant Honda CRF250R
7 Martin Davalos KTM 250SXF
8 Broc Oneal Tickle Yamaha YZ250F
9 Christopher Gosselaar Kawasaki KX250F
10 Jason D Lawrence Yamaha YZ250F
11 Robert S Kiniry Kawasaki KX250F

Δεύτερο σκέλος
Δυνατά στον αγώνα μπήκε ο Broc Hepler, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε την κούρσα για δύο γύρους μπροστά από τον Townley. Στον τρίτο γύρο όμως, ο Townley πέρασε μπροστά και μην τον είδατε. Ο Villopoto είχε καταστροφική εκκίνηση και με τρομερή ταχύτητα και οδήγηση κατάφερε στον έβδομο γύρο, να φτάσει πίσω από τον τέταρτο Dungey. Τότε η μάχη για την δεύτερη θέση φούντωσε με τους Hepler, Dungey και Villopoto να έχουν φτιάξει ένα δυνατό τρενάκι χωρίς να αλλάζουν θέσεις. Τα πράγματα άρχισαν εξελίσσονται όταν στον ενδέκατο γύρο ο Dungey πέρασε τον Hepler και ο Hepler είχε μια πτώση δύο γύρους μετά. Μπροστά, πρώτος τερμάτισε άνετα ο Townley κερδίζοντας άλλον ένα αγώνα φέτος και δύο βαθμούς πρωτοπορία στην βαθμολογία. Μετά από ένα δυνατό σκέλος ο Dungey πήρε την δεύτερη θέση και την τρίτη στον αγώνα μετά από αρκετό καιρό κυρίως λόγο του τραυματισμού του. Για τρίτο σερί αγώνα, ο τρίτος στο σκέλος και δεύτερος στον αγώνα Villopoto, βλέπει μικροατυχίες όχι μόνο να του κάνουν την ζωή δύσκολη αλλά και να τον φέρνουν λίγο λίγο μακρία από τον τίτλο, να δούμε αν θα μιλήσει η καρδία του πρωταθλητή στους επόμενους αγώνες.  Για το περισσότερο διάστημα του αγώνα, ο Grant οδηγούσε στην τέταρτη θέση όπου και τελικά τερμάτισε, μπροστά από τον πέμπτο Metcalfe και έκτο Martin Davalos που είχαν στήσει καυγά πίσω του.

Αποτελέσματα Washougal δεύτερου σκέλους Motocross Lites
1 Ben Townley Kawasaki KX250F
2 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
3 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
4 Joshua M Grant Honda CRF250R
5 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F
6 Martin Davalos KTM 250SXF
7 Ryan Sipes Honda CRF250R
8 Jake T Weimer Honda CRF250R
9 Thomas K Hahn Honda CRF250R
10 Joaquim Rodrigues  KTM 250SXF

Βαθμολογίες
Motocross Class
1 J. Stewart 290
2 T. Ferry 283
3 A. Short 275
4 G. Langston 256
5 M. Alessi 254
6 R. Carmichael 241
7 K. Windham 238
8 D. Vuillemin 192
9 D. Millsaps 186
10 M. Byrne 148

Motocross Lites
1 B. Townley 357
2 R. Villopoto 355
3 J. Grant 286
4 J. Lawrence 258
5 R. Dungey 254
6 J. Weimer 162
7 T. Hahn 141
8 A. Mcfarlane 132
9 J. Hill 128
10 B. Tickle 127

Επόμενος αγώνας 11-12/08 Spring Creek, MN.
Φωτογραφίες: AMA