Στην επίσημη παρουσίαση ομάδων για τον Παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro WEC στην Arma Di Taggia κοντά στο San Remo η BMW Motorrad Motorsport παρουσίασε την ομάδα της. Οι αναβάτες Anders Eriksson, Goblet Jean-Francois και ο Bert Meyer, που είχαν ήδη παρουσιασθεί στις εκθέσεις στο Μιλάνο και την Μαδρίτη, ήταν στη διάθεση για φωτογραφίες και πληροφορίες για τους αγωνιστικούς στόχους τους την νέα χρονιά. Σαν έκπληξη η ομάδα παρουσίασε τον Simo Kirssi ως περαιτέρω αναβάτη για το WEC. Ο Simo Kirssi έχει ως κύριο στόχο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cross Country αλλά και άλλους κλασικούς αγώνες enduro.

Όντας το πρώτο ολόκληρο έτος συμμετοχής σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για το νέο πρόγραμμα της BMW motosports, ο διευθυντής της BMW Motorrad για τα μηχανοκίνητα Berti Hauser εξετάζει την χρονιά 2008 ως χρονιά για την απόκτηση εμπειριών. Ο στόχος της ομάδας υπό τον Wolfgang Fischer (Team Manager) και του Markus Theobald (Τεχνικός διευθυντής προγράμματος) είναι να ενισχυθεί η τεχνική ανάπτυξη συνεργασίας. Ο Junior Bert Meyer θα προσπαθήσει να καθιερωθεί, έχοντας να λάβει από την εμπειρία του Anders Eriksson. Ο πρωτάρης Simo Kirssi επίσης θα προσπαθήσει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία στο enduro, εντούτοις η εστίασή του θα παραμείνει στους αγώνες cross country. O Goblet Jean-Francois θα χρησιμοποιήσει το πρώτο έτος του ως επαγγελματίας για να συνηθίσει την τετράχρονη μοτοσυκλέτα που είναι απολύτως νέα σε αυτόν. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς η ομάδα θέλει να είναι σε αρκετά καλή θέση ώστε να σημειώσει μια κορυφαία επίδοση. Εκτός από τους τέσσερις αναβάτες ο Joel Smets θα συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες.

Οι αθλητές της BMW για το WEC 2008
Anders Eriksson: 34 ετών, παντρεμένος, μένει στην Tibro (Σουηδία), οδηγεί Enduro από το 1984, μεγαλύτερες επιτυχίες: Παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro 1995, 1996, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003. Ξεκινά στην κατηγορία Ε3 στο WEC 2008.

Jean-Francois Goblet: 26 ετών, άγαμος, μένει στην Esneux (Βέλγιο), μεγαλύτερες επιτυχίες: τρεις φορές πρωταθλητής Enduro Βελγίου, πρωταθλητής Γαλλία Cross Country Champion E3 2005, δευτεραθλητής Γαλλίας Enduro 2007. Ξεκινά στην κατηγορία E2 στο WEC 2008.

Bert Meyer: 20 ετών, άγαμος, μένει στην Wei?enburg (Γερμανία), μεγαλύτερες επιτυχίες: δυο φορές Ευρωπαικός πρωταθλητής Cross Country Champion. Ξεκινά στην κατηγορία EJ στο WEC 2008.

Simo Kirssi: 28 ετών, Φινλανδός, άγαμος, μένει στην Wei?enburg (Γερμανία), μεγαλύτερες επιτυχίες: Ευρωπαίος και Γερμανός πρωταθλητής Cross Country 2004, νικητής του Erzberg-Prologue στην κατηγορία open. Ξεκινά στην κατηγορία E2 WEC 2008.

από αριστερά Bert Meyer, Anders Eriksson, Simo Kirssi, Jean-Francois Goblet και ο Team Manager Wolfgang Fischer