Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η ΚΤΜ δοκιμάζει μια motocross μοτοσικλέτα 350cc. Πλέον είναι και επίσημο αφού η αυστριακή εταιρία προσέλαβε ξανά τον αμερικανό Mike Alessi να αγωνιστεί με τον καινούργιο κυβισμό της εταιρίας. Οι φήμες θέλουν και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της ΜΧ1 Antonio Cairoli να αγωνίζεται του χρόνου με παρόμοια μοτοσικλέτα.

Όλο και πιο κοντά ερχόμαστε στην καθιέρωση των 350cc στις motocross μοτοσικλέτες. Και αυτό γιατί με την καθιέρωση και εξέλιξη των τετράχρονων κινητήρων, οι κατηγορίες ήρθαν ακόμα πιο κοντά σε χρόνους, τόσο κοντά που θα μπορούσαν άνετα να συνυπάρχουν στα ίδια σκέλη. Για να αποφευχθεί αυτή η συνύπαρξη, η σύγχυση και τα διπλά έξοδα παραγωγής από τις εταιρίες βρέθηκε η μέση λύση των 350cc που πιθανότατα θα βολεύει όλους.

Ο Mike Alessi θα δοκιμάσει πρώτος τις αγωνιστικές αρετές του νέου ΚΤΜ 350cc

Πρωτοπόρος σε αυτήν την λύση η ΚΤΜ εδώ και καιρό δοκίμαζε μοτοσικλέτα με αυτόν τον κυβισμό. Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η συμφωνία με τον Mike Alessi για να αγωνιστεί πρωτίστως στο αμερικανικό πρωτάθλημα motocross του 2010. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα θα βγει σε παραγωγή (έστω και περιορισμένη της τάξεως των 200 κομματιών) για να πάρει το ομολοκασιόν που χρειάζεται για να αγωνιστεί στην Αμερική και φημολογείται ότι η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα του M.Alessi θα έχει και μοχλικό στην πίσω ανάρτηση. Στο πρόγραμμα του M.Alessi είναι μερικοί αγώνες supercross στην Ευρώπη και ορισμένα GP ενώ έχει ήδη αποκλειστεί το αμερικανικό πρωτάθλημα supercross από τις υποχρεώσεις του αμερικανού.

Φήμες θέλουν και τον Ιταλό Antonio Cairoli να αγωνίζεται με παρόμοια μοτοσικλέτα των 400 κυβικών εκατοστών για την κατηγορία ΜΧ1 του παγκοσμίου πρωταθλήματος του χρόνου αλλά παραμένουν ακόμα φήμες. Αναμένεται ενδιαφέρουσα η εξέλιξη της ιστορίας των 350cc.