Ξεκινώντας το 2005, το Ίδρυμα Wings For Life υποστηρίζει την έρευνα για τη θεραπεία της παράλυσης που προκαλείται από σοβαρούς τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης. Το Ίδρυμα είναι δημιούργημα του πρώην Αυστριακού οδηγού Motocross Heinz Kinigadner, του οποίου ο γιος Hannes, έμεινε παράλυτος στα 23 του χρόνια από ατύχημα που είχε με τη μηχανή του το 2003.

Ο Kinigadner, ξεκίνησε τη δημιουργία του ιδρύματος με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη της Red Bull, Dietrich Mateschitz, και σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς υποστήριξης της έρευνας για τη θεραπεία των τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη.

Περίπου 130,000 άνθρωποι κάθε χρόνο μένουν παράλυτοι από τέτοιους τραυματισμούς. Εφόσον ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων κυμαίνεται στα 33 έτη, αυτό σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι ασθενείς υπολογίζεται πως θα περιοριστούν σε αναπηρική καρέκλα για τα επόμενα 40 ή και περισσότερα χρόνια.

Το 10% περίπου όσων μένουν παράλυτοι τραυματίζονται σε κάποιο άθλημα αλλά ακόμα περισσότεροι, σχεδόν το 50%, τραυματίζονται στο δρόμο. Επιπρόσθετα μεγάλο ποσοστό ασθενών που τραυματίζεται σε ατύχημα συμβαίνει στο σπίτι ή στην εργασία τους.

Εάν το Ίδρυμα Wings for Life πετύχει το σκοπό του και βρει θεραπεία για τις βλάβες από τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης, θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής για παραπάνω από 2.5 εκατομμυρία ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον διευθυντή του ιδρύματος Dr Jan Schwab.

«Μόνο 16 χρόνια πριν, το σπάσιμο της σπονδυλικής στήλης θεωρούνταν αθεράπευτο, τώρα όμως γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι,» δηλώνει ο Dr Schwab. «Το ερώτημα είναι όχι εάν μπορούμε να βρούμε αποτελεσματική θεραπεία, αλλά το πότε θα γίνει αυτό.»

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το www.wingsforlife.com