Δελτίο τύπου
ΑΟΔΠ

Το Έπαθλο Enduro Sprint Δυτικής Ελλάδος για το 2006 φτάνει στο τέλος του. Ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας θα διοργανωθεί από την ΠΑΛΕΜΟΤ με την βοήθεια του ΑΟΔΠ στις 10 Δεκεμβρίου στην γνωστή πίστα πίσω από την Ε.Β.Ο στο Αίγιο.

Μια πίστα η οποία άφησε τις καλλίτερες εντυπώσεις στον προηγούμενο αγώνα. Το καλό χώμα, η σχεδόν πλήρης απουσία πέτρας, τα μικρά και μεγάλα άλματα, τα καλοσχηματισμένα μπερμπς καθώς και τα μικρά αλλά ευρηματικά enduro περάσματα στο πάνω μέρος της διαδρομής ήταν τα συστατικά πού της έδωσαν πολύ υψηλό βαθμό από τους αναβάτες. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και αυτή τη φορά, βάζοντας τα θεμέλια για μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση, όπως άλλωστε συνηθίζουν φέτος οι συνεργαζόμενες λέσχες ΑΟΔΠ-ΠΑΛΕΜΟΤ.

Και σε αυτόν τον αγώνα ισχύει ο γενικός κανονισμός της ΕΛΠΑ για τα ENDURO SPRINT. Επιγραμματικά πρόκειται για αγώνες που διεξάγονται σε κλειστή κορδελιασμένη διαδρομή μήκους περίπου 1500 μέτρων. Οι αναβάτες εκκινούν ένας ένας και ο χρόνος τους μετράται με φωτοκύτταρα. Όλοι οι αναβάτες κάνουν δύο η τρεις φορές την διαδρομή ανάλογα με τις συμμετοχές. Οι κατηγορίες των μοτοσικλετών είναι οι εξής: Δίχρονα ως 200 cc, Δίχρονα open, Τετράχρονα ως 350cc, Τετράχρονα open, ATV-QUAD, Professional. Δεν είναι απαραίτητες η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα. Περισσότεροι από ένας αναβάτες μπορούν να αγωνιστούν με την ίδια μοτοσικλέτα. Ανήλικοι αναβάτες πρέπει να έχουν την έγγραφη συγκατάθεση και των δύο γονέων για να συμμετάσχουν. Κόστος 20 ευρώ αν υπάρχει λισάνς από την ΕΛΠΑ και 35 αν όχι. Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα 26910 26432 και 6944 690741

Στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα το βαθμολογικό ενδιαφέρον βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Στην κατηγορία Δίχρονα ως 200cc ο Γιώργος Μεσσήνης με βαθμολογικό προβάδισμα 22 βαθμών από τον Βασίλη Καλατζή, πολύ δύσκολα θα κατέβει από το πρώτο σκαλί του βάθρου, θέση στην οποία βρέθηκε και στους τρείς αγώνες που έλαβε μέρος. Υποψηφιότητα για θέση στην τριάδα θέτουν έντεκα ακόμη αναβάτες. Στην κατηγορία Δίχρονα open ο πρώτος Μαρίνος Χάλας με διαφορά μόνο 6 βαθμών από τον Σείριο Καρκάτσα θα πρέπει να είναι γρήγορος όσο και προσεκτικός για να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα. Μαθηματικά ανατροπή μπορεί να έρθει και από τους τέσσερις επόμενους αναβάτες, Σπύρο Μουλά, Κυριάκο Ιωάννου Νώντα Καλιακμάνη και Γιώργο Ζαχαρίου ενώ τρεις ακόμη αναβάτες έχουν μαθηματικές πιθανότητες για την τριάδα. Στην κατηγορία Τετράχρονα ως 350cc ο Χρήστος Πίτσος βρίσκεται 12 βαθμούς μπροστά από Ντίνο Κλουκινιώτη. Η σχετική τους θέση σε αυτόν τον αγώνα θα καθορίσει και την θέση τους στο σύνολο του επάθλου. Ικανοί για το βάθρο είναι ο Δημήτρης Προδρομάκης και ο Νίκος Κακάλης που συμμετείχαν μόνο σε έναν προηγούμενο αγώνα, αλλά η πρώτη θέση που κατέλαβαν δείχνει την ταχύτητά τους και τους επιτρέπει να αισιοδοξούν. Μαθηματικές πιθανότητες για το τελικό βάθρο έχουν και οι Παναγιώτης Μητρούλιας, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Γιάννης Μαργαζάς και Βενιζέλος Καπετανέας ανάλογα με την σχετική θέση των υπολοίπων σε αυτόν τον αγώνα. Η μητέρα των μαχών θα γίνει στην κατηγορία Τετράχρονα open με τους Βασίλη Τσεκούρα και Σωτήρη Βαγενά, αμφότερους από το Αίγιο, να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 65 βαθμούς. Ανατροπή μπορεί να έρθει από τους Λουκά Σπηλιόπουλο και Σταύρο Μπουζούκο ενώ θέση στο βάθρο διεκδικεί και ο Ανδρέας Μπουτούνος.

Συναρπαστικός λοιπόν θα είναι ο τελευταίος γύρος του Επάθλου Enduro Sprint Δυτικής Ελλάδος. Ενός Επάθλου που ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και αγώνα με τον αγώνα αποκόμισε υπερθετικές κρίσεις και σεβασμό από όλους όσους ενεπλάκησαν. Οι άρτιες διοργανώσεις και ο έντονος συναγωνισμός έθεσαν τις καλλίτερες βάσεις για την συνέχιση του θεσμού και το 2007.

Το κερασάκι στην τούρτα του τελευταίου αγώνα στο Αίγιο θα είναι το test ride των off-road μοτοσικλετών της KTM που οργανώνει ο τοπικός αντιπρόσωπος της φίρμας και χορηγός του αγώνα Άγγελος Βασιλόπουλος. Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής στο 26910 26432.

Η ΠΑΛΕΜΟΤ και ο ΑΟΔΠ καλούν όλους τους φίλους της μοτοσικλέτας και του Επάθλου να συμμετάσχουν η να παρευρεθούν σε αυτόν τον αγώνα που θα κλείσει την αγωνιστική χρονιά του 2006 και να ανανεώσουν το ραντεβού για το 2007.