Την τιμητική του είχε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός της Κρήτης το περασμένο Σαββατοκύριακο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τυμπακίου. Η Pro Action διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία αγώνες GP Tuning, Scooter, Super Moto, ταχύτητα αυτοκινήτων, ταχύτητα μοτοσικλέτας και Dragster αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας.

Το θέαμα, παρά τις λίγες συμμετοχές, ήταν ποικίλο και πολύ πλούσιο και η προσέλευση των θεατών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το Σάββατο ήταν περίπου 1.500, ενώ την Κυριακή ξεπέρασαν τις 4.500! Το Σάββατο το θέαμα ήταν πολύ καλό, αφού πραγματοποιήθηκαν τα δοκιμαστικά για όλες τις κατηγορίες και ο αγώνας του GP Tuning.

Την Κυριακή το πρωί το θέαμα ξεκίνησε με τις μάχες των Scooter όπου επικράτησε σχετικά άνετα ο Πασπαράκης με Zip70. Συνέχεια δόθηκε με Super Moto και κοινό αγώνα με ξεχωριστή κατάταξη, για τους Νέους και τη Light. Τη μάχη της 1ης θέσης των Νέων κέρδισε ο Γεωργιουδάκης με CRF 450, αφήνοντας λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον Ψεγιαννάκη με Hysqvarna 450, ενώ 3ος τερμάτισε ο Φασομυτάκης με CRF 450.

Στη Light 1ος κατετάγη ο Καράκης με ΤΜ 250, 2ος ο Γεροντής με YZF 250 και 3ος ο Ατσαλάκης με Hysqvarna 250. Ακολούθησε άλλος ένας κοινός αγώνας με ξεχωριστή κατάταξη για τη Racing 450 και Racing Open. Ο αγώνας αυτός ήταν επεισοδιακός αφού διακόπηκε δύο φορές και δόθηκε επανεκκίνηση. Τη νίκη πήρε ο Ψεγιαννάκης με Hysqvarna 450, ύστερα από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον Ανδρουλάκη με Husaberg 450 που τερμάτισε 2ος, ενώ πίσω του 3ος τερμάτισε ο Γεωργιουδάκης με CRF 450. Στη Racing Open 1ος στην κατάταξη ήταν ο Αβερκάκης με Hysqvarna 600, 2ος ο Στρατουδάκης με ΚΤΜ 620 και 3ος ο Μαυράκης με Hysqvarna 570.

Στον αγώνα ταχύτητας μοτοσικλέτας επικράτησε άνετα ο πολύπειρος Σταυρουλάκης με Ducati και ακολούθησαν οι πρωτοεμφανιζόμενοι Αναγνωστάκης με Honda και Μανουσάκης με Yamaha στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Το θέαμα ολοκληρώθηκε με το Dragster, όπου μπορεί οι συμμετοχές να ήταν λίγες και να είχαμε αρκετές συμπτύξεις στις κατηγορίες ειδικά των αυτοκινήτων, όμως οι κόντρες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων των θεατών μέχρι το τέλος. Στο Dragster-Moto λοιπόν στην κατηγορία Scooter&1.1 τη νίκη πήρε ο Στειακάκης με C50, στην κατηγορία 1.2&2 ο Λημνιός με Ζ180, στην κατηγορία 3 ο Πατακός με CBR 600, στην κατηγορία 4 ο Μαρκογιαννάκης με GSX R1300 και στην κατηγορία 5 ο Ατσαλής με Kawasaki 1000Z.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του αγώνα έπαιξαν η Διοίκηση και το Στρατιωτικό προσωπικό της 138 Σ.Μ. όπου για άλλη μια φορά πρόσφεραν τα μέγιστα στην προετοιμασία και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τέλος όπως ανακοινώθηκε από την Pro Action, για το 2006, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ή πέντε αγώνες ταχύτητας και Dragster αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας στον ίδιο χώρο, με τον πρώτο να πραγματοποιείται μέσα στον ερχόμενο Μάρτη.