09/12/2007 – Κύπελλο Θεσσαλονίκης SCRAMBLE
5ος αγώνας
(και φιλικός αγώνας ATV)

Τοποθεσία: Πεντάλοφος Θεσσαλονίκης
Διοργάνωση: Μ.Ο.Θ. – ATV CLUB “ΙΘΩΜΗ”
Συμμετοχές: 38 (S1: 9, S2: 17, S3: 5, SC: 5, SV: 2)
Καιρός: Συννεφιά και βροχή
Θεατές: 150-200

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, έξω από το χωριό Πεντάλοφος βρίσκεται η πρώτη και … μοναδική πίστα στην Ελλάδα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για ATV. Το ότι είναι σχεδιασμένη για ATV φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να φιλοξενηθεί αγώνας μοτοσυκλετών, κάθε άλλο μάλιστα. Χαρακτηριστικό της πίστας είναι τα λίγα και χαμηλά άλματά της (εκτός από ένα…), το μεγάλο φάρδος της, οι αλλεπάλληλες και φαρδιές στροφές της με πολύ ωραία και σωστή κλίση αλλά και ο υπερυψωμένος χώρος των paddocks και των θεατών που προσφέρει θέα σε όλο το μήκος της διαδρομής της.

Αν εξαιρέσουμε την καθυστέρηση της εκκίνησης του αγώνα κατά μία ώρα λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε στην περιοχή την Κυριακή το πρωί αλλά και τις, συγκριτικά με άλλες φορές, λίγες συμμετοχές, η ημέρα προσέφερε γενικά πολύ ωραίο αγώνα, με δίτροχα αλλά και τετράτροχα, από τα οποία δυστυχώς στο πρώτο σκέλος εκκίνησαν μόνο 8 ενώ στο δεύτερο μόλις 4! Στην συγκεκριμένη πίστα είχα παρευρεθεί στον “παρθενικό” της αγώνα ATV όπου συμμετείχαν πάνω από 20 “τετράτροχοι” και ήταν πραγματικά πολύ ωραίο θέαμα.

S1

Ο Μιχάλης Ούσλιος απέδειξε για ακόμη μία φορά το οδηγικό του ταλέντο. Από την εκκίνηση πετάχτηκε μπροστά και οδηγώντας σταθερά γρήγορα, συμπλήρωσε πρώτος 17 γύρους σε 1 ώρα, 14 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Δεύτερος κατά 13 σχεδόν δευτερόλεπτα πίσω, τερμάτισε ο Καλοχωρίδης Βασίλης με Husqvarna. 17 γύρους επίσης συμπλήρωσε ο Θεοδωρίδης Γιώργος με EXC 250, 43 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Οι 3 πρώτοι αναβάτες που τερμάτισαν και μέσα στο ίδιο λεπτό, ήταν και οι μόνοι της κατηγορίας που συμπλήρωσαν 17 γύρους.

S2

Την πολυπληθέστερη (με 17 αναβάτες) κατηγορία της ημέρας κέρδισε ο Σεκερτζής Χρήστος με Husaberg 450, συμπληρώνοντας 18 γύρους και γράφοντας συνολικό χρόνο 1 ώρα 13 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. 25 δευτερόλεπτα μετά τερμάτισε ο Χαραλαμπίδης με CRF 450, όντας ο δεύτερος και τελευταίος αναβάτης της κατηγορίας που συμπλήρωσε 18 γύρους. Τρίτος με 17 γύρους τερμάτισε ο Φίλογλου Παντελής με KTM 250.

S3

“Ευρωπαϊκή” υπόθεση η κατηγορία, με 1 μόνο αναβάτη με ιαπωνέζικη μοτοσυκλέτα (ένα Honda CR 500) από τους μόλις 5 που πήραν εκκίνηση. Πρώτος ήρθε ο Πατραλέξης Θανάσης με Husaberg συμπληρώνοντας 17 γύρους σε 1 ώρα, 14 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα ενώ δεύτερος ο Καμπουρίδης Γιώργος με σχεδόν 26 δευτερόλεπτα διαφορά. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γρηγοριάδης Σ. με GAS GAS 300, μόλις πάνω από ένα λεπτό από τον πρώτο, ομοίως με 17 γύρους.

SC-SV

Τι κοινό έχουν άραγε το MX, το SCRAMBLE, το ENDURO στην Ελλάδα αλλά και… η Χιλή μαζί; Δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η παρουσία του πανταχού παρών Αδάμου Πράσσου. Σε συζητήσεις για ανθρώπους που οι αγώνες κυλούν στο αίμα τους, ειλικρινά είναι από τους πρώτους που μου έρχονται στο μυαλό. Είναι Κυριακή; Έχει αγώνα; Ε, ο Αδάμος θα είναι εκεί! Και δεν είναι μόνο ότι συμμετέχει απλώς, παίρνει και πρωταθλήματα, μετάλλια και διακρίσεις. Φορώντας λοιπόν την μπλούζα με την οποία εκπροσώπησε την χώρα μας στο ISDE στη La Serena της Χιλής ένα μήνα πριν, ο Αδάμος συμπλήρωσε 18 γύρους γρηγορότερα από όλους σε 1 ώρα, 10 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι ούτε η ηλικία, ούτε τα διεθνή μετάλλια δεν μπορούν να αποτρέψουν κάποιον να κάνει απλώς αυτό που αγαπάει, είτε αυτό λέγεται ISDE, είτε κύπελλο Θεσσαλονίκης, 50 δευτερόλεπτα μετά τερμάτισε ο επίσης πολύ γρήγορος (και θεαματικότερος σίγουρα) Καπαγερίδης Σάββας, συμπληρώνοντας και αυτός 18 γύρους. Τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Τρίγκας με ΚΤΜ 530, μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Καπαγερίδη, κλείνοντας την πρώτη τριάδα της κατηγορίας Champion. Από τους 2 αναβάτες της κατηγορίας Veteran, ο Πασχαλίδης με KTM 520 συμπλήρωσε 16 γύρους, ενώ ο Τσουμάνης με KTM 250 συμπλήρωσε 14 γύρους.

ATV

Μόλις 8 αναβάτες εκκίνησαν στο πρώτο σκέλος του φιλικού αγώνα ATV. Πρώτος τερμάτισε ο Καζναφερίδης Θεόδωρος με YFZ 450 συμπληρώνοντας 11 γύρους, με διαφορά 1 λεπτό και 5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Δροσινό Ιάσωνα με CTR 450. Τρίτος τερμάτισε ο Γεροβασιλείου Αναστάσιος με Kawasaki 440.

Ακόμη μία διοργάνωση έφτασε στο τέλος της για το 2007. Ελπίζουμε το 2008 να βλέπουμε περισσότερους θεατές αλλά και αναβάτες στους αγώνες, καθώς από πληθώρα διοργανώσεων δεν νομίζω να έχει κανείς παράπονο. Για όλες τις μοτοσυκλέτες, για όλα τα γούστα…