Σφραγίζοντας το πρωτάθλημα της ΜΧ2 κερδίζοντας το πρώτο σκέλος στο GP της Βραζιλίας, ο Marvin Musquin έβαλε και την υπογραφή του παραμερίζοντας τον συναγωνισμό στο δεύτερο. “Σφαγή” στην MX1 για τις υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογίας πέραν της πρώτης, με μεγάλο κερδισμένο τον Clement Dessale που κατέκτησε τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς μπορούμε να πούμε ότι τα είχε όλα. Καταρχήν θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους διοργανωτές που έστησαν ένα πάρα πολύ καλό αγώνα, τοποθετώντας μεγάλες κερκίδες  για τους θεατές προετοιμάζοντας άψογα και παράλληλα προστατεύοντας την πίστα από την βροχή (στο μέτρο του δυνατού). Μια και αναφέρθηκα στην πίστα να μην παραλείψω να τονίσω την όμορφη σχεδίαση της που συνδύαζε σχεδόν τέλεια, στοιχεία Supercross χωρίς βέβαια να περιορίζεται ο κυρίως motocross χαρακτήρας της. Κατόπιν στον αγωνιστικό τομέα οι πολλοί θεατές που βρέθηκαν στην πίστα της Canelinha το Σάββατο, αν και μερικοί από αυτούς έμειναν στην δυνατή βροχή για τα προκριματικά ωστόσο δεν είδαν δράση αφού το πρόγραμμα πήρε παράταση για την επόμενη μέρα. Με λίγο δράμα λόγω της βροχής, την Κυριακή ο καιρός έφτιαξε, η πίστα κατακλύστηκε από κόσμο και μετά από άφθονη δράση όλοι απολαύσαμε την κατάκτηση του τίτλου της ΜΧ2 από τον Musquin, φοβερές μάχες στην ΜΧ1, σε μια όχι και τόσο θεαματική κατηγορία και εκπλήξεις από την πλευρά των τοπικών ηρώων.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν στα μέσα της χρονιάς η ΚΤΜ δεν έπαιρνε τον Musquin ή ο Musquin δεν πήγαινε στην ΚΤΜ

Κατηγορία ΜΧ1
Με την πρώτη θέση του πρωταθλήματος να έχει καταλήξει στον Antonio Cairoli από τον προηγούμενο αγώνα, είχαν μείνει μόνο ανοιχτοί λογαριασμοί για τις υπόλοιπες πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό ανέβασε τον συναγωνισμό και παράλληλα το θέαμα αφού όλοι διεκδικούσαν ή έπρεπε να σιγουρέψουν την θέση του τους στον πίνακα άσχετα αν έχουν ή δεν έχουν συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος που προκρίνεται σε κατηγορία αλλά και καταφέρνει να βαθμολογηθεί. Πρόκειται για την Mariana Balbi της γνωστής οικογενείας και αδελφή του Antonio Balbi που αγωνίζεται με αξιώσεις στο αμερικανικό πρωτάθλημα, όσο για την Mariana μετά από αυτήν την επιτυχία της είδε θετικά τις προτάσεις για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών του χρόνου.

Ο Desalle απέδειξε γιατί είναι περιζήτητη μεταγραφή και γιατί τον προσέλαβε η Suzuki για το 2010

Περνώντας στο πρώτο σκέλος της ημέρας η εκκίνηση πήγε παραδοσιακά στον Max Nagl που έθεσε και τον ρυθμό του αγώνα έχοντας πίσω του τον ορεξάτο Clement Dessale. Οι δύο τους έκαναν μια μικρή διαφορά από τους Ken de Dycker και Steve Ramon που ακολουθούσαν και έδειχναν να θέλουν να παλέψουν για την νίκη αλλά και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Με το πέρασμα των γύρων η πίστα έδειχνε να κουράζει αρκετούς οδηγούς μεταξύ των οποίων και τον Nagl που στον ένατο γύρο έχασε την πρώτη θέση από τον πολύ ανεβασμένο Desalle. Αντίθετα ο David Philippaerts είχε σταθερά ανοδική πορεία επικρατώντας της μάχης του με τον μάλλον αδιάφορο πρωταθλητή Antonio Cairoli αλλά και με τον ομόσταυλο του Joshua Coppins. Στο τέλος ο Desalle πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού με τον Nagl οριακά δεύτερο καθώς από την τρίτη θέση που είχε αναρριχηθεί ο Philippaerts προσπάθησε να του πάρει την θέση. Από τους οδηγούς που κουράστηκαν στο τέλος ήταν και ο τέταρτος τελικά deDycker που με νύχια και με δόντια κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον  πέμπτο Coppins. Χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο και μετά από δύο πτώσεις ο Cairoli τερμάτισε έκτος. Στο δεύτερο σκέλος ο Ramon ξεκίνησε και πάλι καλά και μάλιστα έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή παίρνοντας εκκίνηση και πρωτοπορία. Γρήγορα πίσω του βρέθηκε ο deDycker που κατάφερε να του πάρει την πρώτη θέση λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Τρεις γύρους μετά ο Ramon βρήκε ξανά τον δρόμο για την πρωτοπορία με τον deDycker να μην μπορεί να κρατηθεί πλέον μπροστά ολισθαίνοντας προς τα πίσω. Μετά από μια μικρή μάχη με τον Nagl, o Desalle κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση περνώντας άνετα τον deDycker και βάζοντας στόχο τον Ramon. Στόχος, που θα αποδεικνυόταν άπιαστος αλλά και ίσως ανούσιος για τον Desalle καθώς με την δεύτερη θέση κλείδωσε την νίκη του στο τελευταίο GP και πέρασε και τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.  Κερδίζοντας το πρώτο του φετινό σκέλος ο Ramon ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου δείχνοντας το πόσο καλός οδηγός είναι όταν βρεθεί στην μέρα του. Αντιγράφοντας το πρώτο σκέλος του Philippaerts, o Coppins ανέβασε ρυθμό σταδιακά και κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση κερδίζοντας την ρεβάνς από το πρώτο σκέλος με τον τέταρτο τελικά deDycker. Πέμπτος τερμάτισε ο Nagl πετυχαίνοντας τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Την πρώτη του είσοδο στην εξάδα της κατηγορίας έκανε ο Carlos Campano εκμεταλλευόμενος την πτώση του Philippaerts προς το τέλος του αγώνα.

Αποτελέσματα Canelinha, πρώτου σκέλους κατηγορίας ΜΧ1
1 Desalle, Clement Honda
2 Nagl, Maximilian KTM
3 Philippaerts, David Yamaha
4 de Dycker, Ken Suzuki
5 Coppins, Joshua Yamaha
6 Cairoli, Antonio Yamaha
7 Ramon, Steve Suzuki
8 Leok, Tanel Yamaha
9 Swanepoel, Gareth Kawasaki
10 Balbi Jr., Antonio Jorge Honda

C.Desalle, Steve Ramon και M.Nagl οι
νικητές της ΜΧ1

Αποτελέσματα Canelinha, δεύτερου σκέλους κατηγορίας ΜΧ1
1 Ramon, Steve Suzuki
2 Desalle, Clement Honda
3 Coppins, Joshua Yamaha
4 de Dycker, Ken Suzuki
5 Nagl, Maximilian KTM
6 Campano, Carlos Yamaha
7 Philippaerts, David Yamaha
8 Vuillemin, David Kawasaki
9 Swanepoel, Gareth Kawasaki
10 Bill, Julien     Aprilia

Με την διπλή του νίκη στον τελευταίο αγώνα ο Musquin έστειλε το μήνυμα στον συναγωνισμό για την χρονιά που έρχεται

Κατηγορία ΜΧ2
Η φετινή περιπέτεια του Marvin Musquin στην κατηγορία τελείωσε αισίως, κατακτώντας τελικά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Η μικρή του Οδύσσεια (μηχανικές βλάβες και δικαστικές διαμάχες) δεν του επέτρεψε να “διπλαρώσει” τον τίτλο πριν από το τελευταίο GP στην Βραζιλία, παρά το γεγονός ότι κέρδισε οχτώ αγώνες και δώδεκα σκέλη, πολύ περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία φέτος. Αν και η υπόθεση τίτλος είχε σφραγίσει για αυτόν από το πρώτο σκέλος ο 19χρονος Γάλλος έδειξε το ίδιο σθένος και στο δεύτερο σκέλος, παραμερίζοντας τον πιεστικό συναγωνισμό και υπογράφοντας την δήλωση ότι θα είναι και του χρόνου παρόν για την πρώτη θέση. Στο πρώτο σκέλος, μόλις τρεις βαθμοί έναντι του Rui Goncalves χώριζαν τον Musquin από τον τίτλο και οι δύο οδηγοί συναντήθηκαν στον πέμπτο γύρο όταν ο Goncalves είχε πάρει την εκκίνηση και έδινε την μάχη της πρώτης θέσης με τον Valentin Teillet αλλά σύντομα τους έπιασε ο Musquin.  Χωρίς να μπορεί να αντιδράσει ο Goncalves έχασε την πρώτη θέση από τον Musquin και σχεδόν αμέσως και την δεύτερη από τον Teillet δίνοντας την εντύπωση ότι η υπόθεση τίτλος είχε τελειώσει. Και έτσι ήταν, καθώς ο Musquin πήρε άνετα το σκέλος αφού έλεγχε την απόσταση από τον δεύτερο Teillet και ανέβασε ρυθμό όταν είδε τον Ken Roczen να περνάει δεύτερος. Η πρώτη τριάδα έκλεισε με τον Roczen δεύτερο και τον Γάλλο Teillet στην τρίτη θέση να φέρνει το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Steven Frossard ανεβάζοντας την απόδοση του στο τέλος του αγώνα. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Goncalves χάνοντας τον φετινό τίτλο κάτι που ήταν από την αρχή ένα άπιαστο όνειρο και περισσότερο πιστεύω ότι ήταν επιτυχία για αυτόν η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα πάρα αποτυχία ότι δεν πήρε τον τίτλο. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Gautier Paulin μετά από μέτρια εκκίνηση, αγώνα αλλά και πρωτάθλημα όπως εξελίχθηκε αφού ο πρωταθλητής EMX2 2007 κατάφερε να παλεύει για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα την οποία και κατέκτησε. Στο δεύτερο σκέλος μιας και όλα είχαν κριθεί, οι οδηγοί μπήκαν να απολαύσουν ένα σκέλος χωρίς πίεση. Από την εκκίνηση για την πρώτη θέση πάλεψαν οι Goncalves και Musquin αλλά γρήγορα ο Goncalves έμεινε πίσω, αφήνοντας μπροστά τον Musquin με δεύτερο τον Frossard. Δυνατά από τις πίσω θέσεις ερχόταν ο Roczen ο οποίος μετά από εκπληκτική υπομονή πίσω από τον Frossard θα κατάφερνε στον 13ο γύρο να ανέβει δύο θέσεις εκμεταλλευόμενος και ένα μικρό λάθος του Musquin. Με τον Γερμανό μπροστά ήταν η σειρά του πρωταθλητή Γάλλου να δείξει υπομονή, περιμένοντας και διαβάζοντας τις γραμμές του νεαρού. Δύο γύρους πριν τον τερματισμό ο Musquin παραμέρισε τον Roczen για την πρώτη θέση την οποία και κατέκτησε σε σκέλος και GP περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Ο 15χρονος Roczen πήρε την δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο με τον Frossard να κλείνει την πρώτη τριάδα του σκέλους και του βάθρου. Μετά από φοβερές μάχες ο Davide Guarnery πήρε την τέταρτη θέση με τον Goncalves ξανά να τερματίζει πέμπτος. Την εξάδα έκλεισε ο Joel Roelants.

Αποτελέσματα Canelinha, πρώτου σκέλους κατηγορίας ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Roczen, Ken     Suzuki
3 Teillet, Valentin KTM
4 Frossard, Steven Kawasaki
5 Goncalves, Rui KTM
6 Paulin, Gautier Kawasaki
7 Larrieu, Loic Yamaha
8 Guarneri, Davide Yamaha
9 Roelants, Joel KTM
10 Simpson, Shaun KTM

M.Musquin, K.Roczen και S.Frossard οι
νικητές της ΜΧ2

Αποτελέσματα Canelinha, δεύτερου σκέλους κατηγορίας ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Roczen, Ken     Suzuki
3 Frossard, Steven Kawasaki
4 Guarneri, Davide Yamaha
5 Goncalves, Rui KTM
6 Roelants, Joel KTM
7 Nicholls, Jake KTM
8 Monni, Manuel Yamaha
9 Teillet, Valentin KTM
10 Simpson, Shaun KTM

H Mariana Balbi, είναι η πρώτη γυναίκα που
παίρνει βαθμούς στο παγκόσμιο της ΜΧ1

Βαθμολογίες
Κατηγορία ΜΧ1

1 Cairoli, A. 561
2 Nagl, M. 525
3 Desalle, C. 508
4 Philippaerts, D. 497
5 de Dycker, Ken 495
6 Coppins, J. 485
7 Leok, Tanel 395
8 Swanepoel, G. 262
9 Barragan, J. 229
10 Ramon, Steve 217

Ανοδική πορεία για τον Nagl, φέτος
δεύτερος, του χρόνου;

Κατηγορία ΜΧ2
1 Musquin, M.    540
2 Goncalves, Rui 500
3 Paulin, G. 437
4 Guarneri, D. 418
5 Roczen, Ken     390
6 Frossard, S. 332
7 Roelants, Joel 311
8 Monni, Manuel 284
9 Aubin, Nicolas 256
10 Boog, Xavier 253

Όταν είναι στην μέρα του ο Ramon
είναι απόλαυση

Κατασκευαστών MX1
1 Yamaha 655
2 KTM 585
3 Honda 543
4 Suzuki 519
5 Kawasaki 317
6 Aprilia 245
7 TM 193
8 CCM  169
9 Husaberg 0
10 Husqvarna 0

Το Σάββατο καλύφθηκαν τα άλματα για να
προστατευτούν από την βροχή!

Κατασκευαστών MX2
1 KTM 659
2 Kawasaki 529
3 Suzuki 506
4 Yamaha 501
5 Honda 369
6 TM 14

Φωτογραφίες: motocrossmx1.com, Honda Racing