ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride 2009 7ος – 8ος Αγώνας Αττική 5-6 Δεκεμβρίου
(5ος Αγώνας 4X4 Cup)

Το Κύπελλο Trail Ride 2009 έριξε την αγωνιστική του αυλαία στις 5 και 6 Δεκεμβρίου με το τελευταίο του αγώνα, που ήταν διήμερος (για τις μοτοσυκλέτες), ώστε να αναπληρωθεί και ο αγώνας που χάσαμε λόγω εκλογών.

Ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά του νομού Αττικής, κινηθήκαμε προς τα όρια της πληγωμένης λίμνης του Μαραθώνα, στα μαγικά μέρη του Βαρνάβα, στα πράσινα του Ωρωπού και της Μαυροσουβάλας. Για να περάσουμε στη συνέχεια απέναντι προς Αυλώνα, στην πίσω πλευρά της Πάρνηθας, να βουτήξουμε στο Βούντημα και να συνεχίσουμε προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κιούρκα, με αποκορύφωμα τον «αγωγό» και την Καλιφόρνια πριν τερματίσουμε στο φιλόξενο Café-Bar «Limit Up» στο Κρυονέρι.

O καιρός, σίγουρα δεν στάθηκε σύμμαχος, αλλά ούτε και εχθρός! Η συνεχής βροχή των 2 ημερών έκανε ένα πολύ δύσκολο τερέν, ειδικά την Κυριακή, αφού η λάσπη, η γλίτσα και οι βαλτομένες περιοχές ήταν υπερβολικές! Από νωρίς άρχισαν τα προβλήματα, καθώς στον Αγωγό ήρθαν οι πρώτες εγκαταλείψεις… Λίγο αργότερα, το Στεφανόρεμα είχε φουσκώσει πάρα πολύ, κι έγινε βαθιά λίμνη σε χαμηλό πέρασμα του δρόμου, με αποτέλεσμα να κόψει την διαδρομή, αφού ρουφήξει πρώτα μια μοτοσυκλέτα! Ευτυχώς, όλα τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα, και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

Η Αττική πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα! Ανεξάντλητη, μαγική, πανέμορφη, ακόμη και πληγωμένη! Όσο κι αν απομακρυνθήκαμε από τις καμένες περιοχές, πάντα υπήρχαν καινούργια μέρη, καταπράσινα και ανεξερεύνητα για να μας υποδεχτούν… Μετά από 350 περίπου αγωνιστικά χιλιόμετρα, 4 διαδρομές και 8 διαφορετικά Road Book, περισσότεροι από 120 αγωνιζόμενοι κάθε ημέρα πάλεψαν με την βροχή και την λάσπη, για να επιστρέψουν και πάλι στο Κρυονέρι για την χαρά της απονομής. Το Σάββατο, υπήρχε και μικρότερη enduro διαδρομή για σκληροπυρηνικούς λάτρεις των μονοπατιών, μόλις 50 χιλιόμετρα, για τα οποία κάποιοι χρειάστηκαν περισσότερες από 6 ώρες!

7-8TRAILRIDE-550

Στον αγωνιστικό τομέα, στις Enduro μοτοσυκλέτες με τα 65km διαδρομής, το Σάββατο είχαμε την επικράτηση του Γιάννη Καλογήρου με ΚΤΜ 250, νικητή και στην Pro, με 2ο τον νικητή της Enduro Βασίλη Μπούδρο με ΚΤΜ EXC 450, ενώ 3ος ήταν ο «παλιός» Παύλος Κασίμης με ΚΤΜ EXC 450 (2ος Pro).

Την τριάδα της Pro συμπλήρωσε ο Χάρης Καμαρούλιας με Gas Gas EC 300.

O Γιώργος Κορολής με Yamaha WR 450F και ο Δημήτρης Τζωρτζάκης με ΚΤΜ EXC 200 ήταν 2ος και 3ος αντίστοιχα στην κατηγορία Enduro.

Την Κυριακή ο Μπούδρος (μοναδικός στην Enduro) επικράτησε του Καλογήρου, ενώ την τριάδα της Pro συμπλήρωσε ο Βασίλης Βαρβαγιάννης με ΚΤΜ EXC 525, και πάλι ο Καμαρούλιας.

Στους Βετεράνους επιβλήθηκε ο Σταύρος Κανελλέας, συμμετέχοντας με trail μοτοσυκλέτα Beta 290, σε μια διαδρομή ιδανική για κάτι τέτοιο! 2ος ήταν ο Χρίστο Κραστάνσκι με Honda CRF 450 και 3ος ο Γιώργος Λιός με Gas Gas EC 300. Την 2η μέρα, ο Άκης Κατσίβελας με ΚΤΜ EXC 300 κέρδισε τον Ανδρέα Ανδρεαδάκη με ΚΤΜ EXC 400 και τον Παντελή Ουλή με ΚΤΜ ΕΧC 450.

Στην κατηγορία Light όπου είχε κι αυτή διαδρομή δύσκολη με μονοπάτια μήκους 50km, νίκησε ο Μιχάλης Μπισμπιρούλιας με Suzuki DR 350, μπροστά από τον Κώστα Βλαχάκη με KTM EXC 250F. 3ος τερμάτισε ο Κώστας Χατζηγιαννάκης με KTM EXC 250, με μικρή διαφορά από την όλο και πιο φορμαρισμένη Τίμη Κυριακοπούλου με KTM EXC 250F. Την Κυριακή, στην διαδρομή των 167km, κέρδισε επιτέλους ο Κώστας Βλαχάκης μπροστά από τον Γιάννη Καστανά με Suzuki DRZ 400 ενώ η Τίμη Κυριακοπούλου ανέβηκε στο βάθρο!

Στα Quad, στην μεγάλη διαδρομή του Σαββάτου, των 130km, κυριάρχησε ο Βούλγαρος Stoyan Kozarov με Polaris Outlaw 525, ένας από τους πολλούς γείτονες που τίμησαν τον αγώνα μας με την παρουσία τους. 2ος ήταν ο Γιώργος Αναγνωσταράς με Huosung TE 450 και 3ος ο Petar Cenkov με Can Am Renegate 800X. Την Κυριακή το βάθρο ήταν αμιγώς βουλγαρική υπόθεση, αφού κυριάρχησε ο Petar Cenkov, μπροστά από τον Todor Hristov με Can Am Renegate 800X επίσης, έχοντας 3ο τον Mladen Vachkov με Kawasaki KVF 750.

Στα Quad με GPS νικητής ήταν ο Θανάσης Κουβάς με Bombardier 800 Can Am, μπροστά από τον Ισαάκ Αραμπατζάκη και τον Χρήστο Σταμπολτζή με ίδιες τετράτροχες μοτοσυκλέτες. Αντιστράφηκε περίπου η σειρά την Κυριακή, με τον Σταμπολτζή νικητή, τον Αραμπατζάκη 2ο ενώ 3ος ήταν ο Toni Dimitrovski από την FYROM, με Suzuki King Quad 700

7-8TRAILRIDE2-550

Στην κατηγορία On-Off κέρδισε ο Στέφανος Μελισσουργός με Kawasaki KLX 650, με 2ο τον Αριστείδη Καρτσόλη με ΚΤΜ Adventure 640, και 3ο τον Ευθύμη Τσιάπα με ΚΤΜ LC4 640. Την Κυριακή νικητής ήταν ο Άγγελος Γεωργόπουλος με Honda Dominator NX 650, αφήνοντας 2ο τον κυπελλούχο πλέον Μελισσουργό. 3ος ήταν ο Νίκος Ταβουλάρης με BMW G 650X.

Στα μεγάλα On-Off που αυτή τη φορά είχαμε τις περισσότερες συμμετοχές, κέρδισε πανάξια και τις 2 ημέρες ο Μιχάλης Μιχαλακόπουλος με BMW HP2 1200, με τον Νίκο Δωρή ΚΤΜ Adv 990 2ο και 3ο. Ο Κωσταντίνος Μέντης ήταν 2ος την Κυριακή και ο κυπελλούχος Αλέξανδρος Σούγιαννης 3ος το Σάββατο!

Στα αυτοκίνητα, στην γενική και στην κατηγορία Open επικράτησε το πλήρωμα από την Βουλγαρία των Trayan Trayanov – Istilian Marinkov με Toyota Land Cruiser 3.0 D από το Off Road Team Bulgaria. 2οι οι Yosif Lagadov – Plamen Nikolov με Toyota Land Cruiser 3.0 επίσης, ενώ 3οι στο βάθρο ανέβηκαν οι Τάκης Εγγλεζόπουλος – Γιώργος Παζαράς με Jeep Cheeroke 4.0.

Στην κατηγορία Raid μέχρι 2000cc, κέρδισαν οι Σπύρος Τριτσίνης – Βασίλης Δηλές με Lada Niva 1.7i, μπροστά από τους Τόλη Μαλτούδη – Γιαννάκη Καρύδη με Suzuki Samurai 1.3 και τους Κων/νο Σταματάκη – Χρήστο Τσαλιγόπουλο με Suzuki Jimny 1.3

Τέλος, νικητές στην normal κατηγορία αναδείχτηκαν οι Αντώνης Σιατραβάνης με τον Χρήστο Μπίτσιο με ένα Suzuki Jimny 1.3

Σας περιμένουμε όλους στο Party της απονομής, όπως κάθε χρόνο, στο κέντρο της Αθήνας, σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί!

[download id=”58″] [download id=”59″]