Ενημέρωση 30/3/2010

Απ’ ότι φαίνεται στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι σίγουρα ακόμα και όταν έχουν μπει υπογραφές! Ο αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross MX3 στις Σέρρες ακυρώθηκε! Αυτό προκύπτει από την Youthstream καθώς όπως μας ανακοίνωσε ο Νίκος Γούναρης (Youthstream) οι άνθρωποι της ΛΑΜΣ δεν τήρησαν την υπογεγραμμένη συμφωνία τους, αδυνατώντας να πληρώσουν το χρηματικό ποσό. Ο αγώνας θα γίνει στην Κροατία.

Ο πρόεδρος της ΛΑΜΣ, Πασχάλης Θεοχαράκης μας δήλωσε “Το πρόβλημα ήταν καθαρά οικονομικό. Μας ζητούσαν να πληρώσουμε ένα μήνα πριν τον αγώνα όλο το ποσό καθώς και να κρατήσει η Youthstream όλα τα ποσά από τις συμμετοχές. Το συμβόλαιο (που ήταν στα Αγγλικά) ανέφερε τις υποχρεώσεις μας. Καταλάβαμε πως ήταν αδύνατον οικονομικά να στηρίξουμε τον αγώνα και ζητήσαμε από την Youthstream να συζητήσουμε για την ανάληψη αγώνα την επόμενη χρονιά.”

Από την Youthstream, ο Νίκος Γούναρης έκανε την ακόλουθη δήλωση “Δυστυχώς τα νέα για τον Αγώνα της MX3 στις Σέρρες δεν είναι καλά … Για άλλη μια φορά -κατά την συνήθεια που έχουμε σαν Έλληνες- δεν σεβόμαστε καθόλου αυτά που υπογράφουμε και αυτά που συμφωνούμε. Δυστυχώς ο αγώνας ακυρώνεται και μεταφέρεται στην Κροατία… η ευκαιρία να έρθει πάλι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ στην Ελλάδα μάλλον χάνεται… για πάντα. Όλα τα υπογραφέντα ‘συμβόλαια’ είναι στην διάθεσή όλων σας … αν υπάρξει οποιαδήποτε αμφισβήτηση από οποιανδήποτε …  επίσης μπορούμε να εξιστορίσουμε όλα όσα έγιναν από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα -διασκεδαστικα και πολυέξοδα για την Youthstream … αλλά … φαντάζομαι ότι η αλήθεια δεν θα βοηθήσει κανέναν … στην Ελλάδα”.

Δυστηχώς για την Ελλάδα, ακόμη μια φορά αμαυρώνουμε το όνομά μας. Η ΛΑΜΣ η οποία έχει στο παρελθόν λαμπρές επιτυχίες (WEC, ISDE) κατάφερε όμως αυτήν την φορά να προσθέσει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Η Youthstream δεν παύει να είναι μια εταιρεία και δεν πρόκειται να αρνηθεί χρήματα ποτέ, αλλά σίγουρα θα εξετάζει με δυσπιστία και προβληματισμό κάθε Ελληνική πρόταση στο μέλλον.

Ενημέρωση 06 Μαρτίου 2010

Είναι οριστικό, ο αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross ΜΧ3 o οποίος είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει στην Κοζάνη, ανατέθηκε στην ΛΑΜΣ και θα γίνει στην πίστα των Σερρών το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαίου (29-30 Μαίου).

Ο πρόεδρος της ΛΑΜΣ, Πασχάλης Θεοχαράκης μας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ΛΑΜΣ ανέλαβε την διοργάνωση του αγώνα. “Θέλουμε να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε και στην διοργάνωση αγώνων Motocross. Έχουμε ήδη πετύχει πολλά στο χώρο του enduro, αλλά και σε όλες τις μορφές αγώνων μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου αλλά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross MX3 είναι και προσωπικό στοίχημα”.

Στην ερώτησή μας ποιες αλλαγές χρειάζονται για να μπορέσει η πίστα να είναι έτοιμη, ο ίδιος δήλωσε “Αυτήν την στιγμή με λιγότερο από 3 μήνες πριν τον αγώνα δεν μπορούν αν γίνουν θεαματικές αλλαγές. Η πίστα πιστεύουμε πως έχει το μεγαλύτερο μέρος των προυποθέσεων ήδη έτοιμο. Θα αλλάξουμε τις δυο μεγάλες ευθείες χαμηλώνοντας την μέση ωριαία ταχύτητα και φυσικά θα κατασκευάσουμε την αναγκαία περίφραξη”.

“Οι θεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις εξέδρες αλλά και από σημεία δίπλα στην πίστα. Ευελπιστούμε να έχουμε θέσεις για 2000 θεατές (καθήμενους) αλλά και να προετοιμάσουμε τον χώρο για ακόμα περισσότερους οι οποίοι θα έρθουν στον αγώνα”.

“Θέλουμε να πετύχουμε και πιστεύουμε πως θα έχουμε την υποστήριξη όλων των ανθρώπων του χώρου, ιδιαίτερα αυτών που πιστεύουν πως μπορούν να μας βοηθήσουν”.

Οι επαφές με την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος (Youthsream) έγιναν μέσω του Νίκου Γούναρη, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Λοιπόν … μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά -ΛΑΜΣ- από τις Σέρρες έσωσαν τον αγώνα ΜΧ3 της Ελλάδας.

Μετά την αποτυχία να γίνει ο αγώνας στην Κοζάνη (ακόμα περιμένουμε για μια απάντηση που θα ερχόταν μετά τις γιορτές) και ενώ πιστεύαμε ότι τελικά θα πρέπει να ‘βγάλουμε’ τον αγώνα από το ημερολόγιο, ήρθε το τηλέφωνο από τις Σέρρες και από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, ότι θα ήθελαν να αναλάβουν τον αγώνα.

Μετά από δυο επισκέψεις στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών ήρθε η συμφωνία.

Πιστεύουμε ότι η ΛΑΜΣ που έχει τους ανθρώπους και την εμπειρία για μεγάλα events θα τα καταφέρουν μια χαρά, και έτσι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ ξαναέρχεται στην Ελλάδα … και το ΜΧ3 είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΑΥΤΗ είναι η ευκαιρία για πολλούς Έλληνες οδηγούς να δοκιμάσουν…

Νίκος Γούναρης
Γενικός Διευθυντής Youthstream

——————————————————————————————————————————————————

Πρόγραμμα παγκοσμίου πρωταθλήματος Motocross MX3 2010

1. 04 Apr 2010 Portugal Cortelha
2. 11 Apr 2010 France Castelnau de Levis
3. 02 May 2010 Argentina La Rioja
4. 09 May 2010 Chile Laguna Caren
5. 23 May 2010 Bulgaria Troyan
6. 30 May 2010 Greece Serres Κροατία
7. 13 Jun 2010 Czech Republic Holice
8. 20 Jun 2010 Slovakia Senkvice
9. 04 Jul 2010 Spain La Baneza
10. 11 Jul 2010 Slovenia Orehova Vas (tbc)
11. 01 Aug 2010 Germany Schwedt
12. 22 Aug 2010 Finland Vantaa
13. 05 Sep 2010 Switzerland Geneva
14. 19 Sep 2010 Great Britain Hereford

Φωτογραφίες: Race Photo