Μέσα σε πόλεμο ανακοινώσεων η ΟΜΕ μέσω του προέδρου της ανακοίνωσε σήμερα πως αναβάλει την συνάντηση – συζήτηση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Βόλο και ασκεί σκληρή κριτική κατά της ΕΛΠΑ για αυτήν της την άρνηση.

02/02/2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ OME
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΠΑ

Ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ο.Μ.Ε κ. Νικολάου Δαμουλάκη, συνήλθε, εχθές, 1 Φεβρουαρίου 2007, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε, ύστερα  από την άρνηση της ΕΛΠΑ να συμμετάσχει σε ανοιχτό, δημόσιο διάλογο, για την εξεύρεση λύσεως ή στην δρομολόγηση εξελίξεων στα γνωστά προβλήματα της αγωνιστικής  μοτοσικλέτας, όπως αυτά περιγράφονται στην από 17-1-2007, προς όλους τους ενδιαφερόμενους (φορείς, αγωνιζόμενους, εισαγωγείς μοτ/των, Μ.Μ.Ε κλπ) δημόσια ανακοινωθείσα  και εν συνεχεία, ατομική πρόσκλησή της, και αποφάσισε τα παρακάτω:

1.Αναβάλλει προσωρινά και ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ την συνάντηση αυτήν στον Βόλο, σε ευθετώτερο χρόνο και πάντως σε περίοδο εκτός αγώνων και αγωνιστικών υποχρεώσεων, οδηγών και οργανωτών.

2.Η Ο.Μ.Ε λυπάται για την στάση αυτή της ΕΛΠΑ και την σαθρών επιχειρημάτων ανακοίνωσή της (υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο ακριβώς πανηγυρικό τρόπο, είχε δημοσιοποιηθεί άλλη, αντίστοιχη πρόταση της Ο.Μ.Ε στην Ε.Λ.Π.Α, με αποτέλεσμα να παραστεί η Ε.Λ.Π.Α την 28-12-2005 – δηλαδή προ 13 μηνών, σε αντίστοιχη εκδήλωση της Ο.Μ.Ε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ») και ήλπιζε ότι έστω και την ύστατη ώρα, θα επικρατούσαν στο σωματείο αυτό, άλλες, διαφορετικές και επωφελείς για τους αγώνες μοτ/υτας και τους αγωνιζόμενους και τους εμπλεκόμενους στον χώρο, σκέψεις. Αποδεικνύεται δυστυχώς, ότι το πρόσφατο «λίφτινγκ» προσώπων και μόνο, δεν είναι αρκετό για να βγάλει το σωματείο αυτό (Ε.Λ.Π.Α) από τον απομονωτισμό και την εσωστρέφειά του, όπως εξάλλου έχει πανηγυρικά αποδειχθεί, προ μερικών μηνών, από τον τεράστιο βαθμό ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ αποδοχής  του κόσμου και των αγωνιζομένων (97% έως 99%) σε ζωντανό γκάλοπ, γνωστής εκπομπής τηλεόρασης, στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

3.Για τον απαξιωτικό τρόπο που χαρακτηρίζει η Ε.Λ.Π.Α την πρωτοβουλία αυτήν, («δημόσια συνάθροιση» αποκαλεί χλευαστικά την συνάντηση που ζήτησε η Ο.Μ.Ε) περιοριζόμαστε στο σχόλιο ότι, εάν η Ε.Λ.Π.Α συμμετείχε σε τέτοιες «συναθροίσεις», θα είχε σίγουρα περισσότερο κέρδος, παρά χάσιμο.

4.Η Ο.Μ.Ε δεν πρόκειται να εμπλακεί, για το ζήτημα αυτό, σε άγονη «αντισφαίριση» ένθεν –κακείθεν επιχειρημάτων και αλληλοκατηγοριών, διότι ο κάθε εμπλεκόμενος στον χώρο, είναι υπεύθυνος, για τα λόγια, τις πράξεις και τα έργα του και αποκαλυπτικά αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας από εμάς.

5.Επίσης, η σιωπή, ή η αναμονή οποιωνδήποτε εξελίξεων (π.χ νέος Κ.Ο.Κ – άρθρο 45) ΔΕΝ μπορεί να γίνουν άλλοθι στο να μην προχωρήσει η διαδικασία διαλόγου και εν συνεχεία αποφάσεων, σε μία  μίνιμουμ συμφωνία, η οποία ευελπιστούμε ότι θα προσδώσει νέα δυναμική στην αγωνιστική μοτοσικλέτα, ώστε να καταστεί πιο διεκδικητική έναντι του κράτους (που οφείλει και επιβάλλεται εκ του Συντάγματος να την ενισχύει) και όλων αυτών που περιμένουν έστω και ένα αμυδρό φως στο τούνελ για να ενεργοποιηθούν, αντί να κάθονται συνειδητά στο περιθώριο και να παρακολουθούν απαθείς τα γεγονότα, μέσα σε ένα χώρο, όπου οι εξελίξεις τρέχουν τόσο γρήγορα, όσο τα τεχνολογικά τους δημιουργήματα που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους της πατρίδας μας.

6.Αλλά και οι «καιροί ου μενετοί» και για τα πάσης φύσεως Μ.Μ.Ε του ειδικού, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Εάν συνειδητά έχουν κάνει τις επιλογές τους στην προβολή ή μη, ή εν μέρει προβολή, των προσπαθειών της Ο.Μ.Ε στους αγωνιστικούς χώρους, πράγμα σεβαστό αλλά ακατανόητο στην κοινωνία της πληροφορίας όπου ζούμε σήμερα, κάνουμε έκκληση ώστε, το ίδιο συνειδητά να αναλάβουν αντίστοιχες και παράλληλες  με την Ο.Μ.Ε πρωτοβουλίες, ώστε να μην  διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση στον χώρο της αγωνιστικής μοτοσικλέτας.

7.Καθόσον αφορά τους αγωνιζόμενους, πέραν των καθιερωμένων, τακτικών ετησίων συναντήσεων μαζί τους, η Ο.Μ.Ε επιθυμεί  αμεσότερη και τακτικότερη επικοινωνία και είναι στην διάθεσή τους, δια των οργάνων της, στο να ενταθούν έτι περισσότερο, οι προσπάθειες για σωστούς και ασφαλείς αγώνες μοτοσικλέτας, αφού από εφέτος, όπως έχει ανακοινωθεί, θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη μέρους αυτών των αγώνων, σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας και αναμετάδοσή τους, σε άλλα, πολλά μικρότερα και εκπομπές μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου.

8.Την προϋπολογισθείσα δαπάνη (ύψους 2.500 έως 3000 €) για την παραπάνω συνάντηση, η οποία θα κάλυπτε τα έξοδα διαμονής των καλεσμένων της Ο.Μ.Ε στον Βόλο για το Σαββατοκύριακο 3 & 4-2-2007 και η οποία συνάντηση δυστυχώς δεν καθίσταται εφικτό να πραγματοποιηθεί, όχι από υπαιτιότητα της Ο.Μ.Ε, η εκτελεστική επιτροπή της Ο.Μ.Ε  αποφασίζει να διαθέσει το ποσό αυτό, μοιρασμένο ισομερώς στους ενεργούς συνδέσμους οδηγών του κάθε αθλήματος, ώστε να βελτιώσουν την υλικοτεχνική τους υποδομή, για τον λόγο αυτόν, παρακαλεί τους αρμοδίους των συνδέσμων αγωνιζομένων, να έρθουν σε επικοινωνία με τα γραφεία της Ο.Μ.Ε. και να προχωρήσει η διαδικασία.

Θεσσαλονίκη, 2 Φεβρουαρίου 2007
Από το γραφείο τύπου της Ο.Μ.Ε

Σε σχέση με τη δημόσια πρόσκληση του κ. Δαμουλάκη της ΟΜΕ για ανοικτή συζήτηση στο Βόλο με θέμα τους αγώνες μοτοσικλέτας, και σε συνέχεια της τηλεομοιοτυπίας η οποία απεστάλη προς την ΕΛΠΑ, η ΕΘΕΑΜ απέστειλε την παρακάτω απάντηση:

01/02/2007
Προς την ΟΜΕ,

Κύριοι,

Η ΕΘΕΑΜ της ΕΛΠΑ ευχαριστεί για την από 30/01/07 πρόσκλησή σας για συμμετοχή της σε συνάντηση στις 03 & 04/02/07 στον Βόλο. Λυπούμεθα που δεν θα ανταποκριθούμε σ’ αυτή την πρόσκληση, δεδομένου ότι δεν μας έχετε κοινοποιήσει ημερήσια διάταξη των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν και κυρίως διότι δεν έχει προηγηθεί η απαραίτητη επεξεργασία. Κατά συνέπεια και επιπροσθέτως απέχουμε, διότι πιστεύουμε ότι η εν λόγω συνάντηση γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού και μόνον και δεν θα οδηγήσει σε κανένα ουσιαστικό και πρακτικό αποτέλεσμα.

Εξ άλλου εάν πραγματικά θέλατε σοβαρό διάλογο θα βρίσκατε τον τρόπο συνάντησης μαζί μας, πριν προβείτε σε «δημόσια συνάθροιση».

Αλέξανδρος Μανιατόπουλος
Υπεύθυνος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

22/01/2007 OME:ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Όπως ανακοινώθηκε δημόσια από τον πρόεδρο της ΟΜΕ, στη συνάντηση στην Αθήνα, την περασμένη Τετάρτη 17-1-2007 τόσο με τους εισαγωγείς μοτοσικλετών, όσο και με τους οδηγούς αγώνων μοτοσικλέτας και τον ειδικό τύπο εν συνεχεία, η ΟΜΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ την δημόσια πρόσκλησή της στην Α.ΜΟΤΟΕ, στην ΕΛΠΑ, στους εκπροσώπους των αγωνιζομένων, στον ειδικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε όλους τους αγωνιζόμενους και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στα πράγματα της μοτοσικλέτας και την κατάσταση γενικότερα στους αγώνες μοτ/τας, σε συνάντηση κατά την οποία θα δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις και θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις, ώστε να μην συνεχίζεται η αναστάτωση στον χώρο αυτόν και να διχοτομούνται ή να τριχοτομούνται οι αγώνες και οι αγωνιζόμενοι και να υποβαθμίζεται το σπορ, να απέχουν οι χορηγοί και να συρρικνώνεται ο χώρος.

Η ΟΜΕ είναι αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει το τραπέζι των συναντήσεων και το ίδιο ζητάει από όλους τους παραπάνω, μέχρι να “υποχρεωθούν” όλα τα μέρη να συγκλίνουν σε κοινή πορεία, ώστε να λήξει προς όφελος του αθλήματος, η συνάντηση αυτή, διότι ούτε ο νέος ΚΟΚ και το άρθρο 45 (πρώην 49) θα δώσουν τη λύση.

Ημερομηνία συνάντησης: Σάββατο 3 και Κυριακή 4, Φεβρουαρίου 2007, σε τόπο που σύντομα θα ανακοινωθεί.

Η ΟΜΕ αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα διανυκτέρευσης των εκπροσώπων όλων των παραπάνω (ΕΛΠΑ, Α.ΜΟΤΟΕ, όλων των συνδέσμων των αγωνιζομένων όλων των αθλημάτων, των εκπροσώπων των αγωνιστικών ομάδων, καθώς και τα έξοδα όλων των δημοσιογράφων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, το διήμερο αυτό.

Χρόνος για κωλυσιεργίες και αναβολές ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Θα ακολουθήσει σύντομα ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος της ΟΜΕ
Νικόλαος Δαμουλάκης