Με την άφιξη του νέου χορηγού, την Monster Energy, των παγκοσμίων πρωταθλημάτων motocross και του motocross των Εθνών, η Youthstream συνεχίζει την εξέλιξη τους ανακοινώνοντας τις παρακάτω αλλαγές:

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Motocross MX3
Επαναπροσδιορίζει η Youthstream το πρωτάθλημα MX3 φέρνοντάς το κοντά στους ιδιώτες, θα λέγετε πλέον «Παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM MX3 – Ιδιωτών» και θα είναι ένα πρωτάθλημα από 12 έως 15 αγώνες (το μέγιστο). Οι αγώνες θα διοργανώνονται κυρίως στην Ευρώπη αλλά και 2 έως 4 αγώνες εκτός Ευρώπης. Οι συμμετέχοντες θα είναι ιδιώτες, έτσι η Υouthstream δεν θα λαμβάνειservice fee (πιθανόν να εννοείται συμμετοχή). Η Youthstream εγγυάται ο πρωταθλητής MX3 να παίρνει θέση σε ομάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος MX1 ή ΜΧ2 (ανάλογα την ηλικία του) για την επόμενη χρονιά.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Motocross Γυναικών
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών θα αποτελείται από 8 έως 10 αγώνες, 2 ή 3 αγώνες θα πραγματοποιούνται παράλληλα με αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος MX1/MX2 και 6 έως 8 αγώνες θα πραγματοποιούνται παράλληλα με αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ΜΧ3.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα UEM EMX2
Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα EMX2 θα αποτελείται από επτά αγώνες οι οποίοι θα πραγματοποιούνται παράλληλα με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1/ΜΧ2.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα UEM EMX 125
Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα EMX 125 θα αποτελείται από επτά αγώνες οι οποίοι θα πραγματοποιούνται παράλληλα με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1/ΜΧ2.

Παγκόσμιο κύπελλο FIM Βετεράνων
Το παγκόσμιο κύπελλο Βετεράνων θα αποτελείται από περίπου 6 αγώνες οι οποίοι θα πραγματοποιούνται παράλληλα με αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ΜΧ1/ΜΧ2 (πέντε στην Ευρώπη και ένας εκτός Ευρώπης).

Ο πρόεδρος της επιτροπής Motocross της FIM, Dr. Wolfgang Srb πρόσθεσε “Η νέα μορφή των πρωταθλημάτων Motocross της FIM, ένα δυνατό σημάδι του αυξανόμενου αριθμού υψηλά παρακινούμενων ιδιωτών αθλητών καθώς και γυναικών αθλητριών είναι ένα λογικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της αγοράς. Μια μεγαλύτερη βάση αθλητών είναι επίσης σημαντικό για τους κατασκευαστές. Η κατάργηση του service fee (πιθανόν να εννοείται συμμετοχή) για το πρωτάθλημα ΜΧ3 και το πρωτάθλημα γυναικών είναι επίσης σημαντικό για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος”.