Σε συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της επιτροπής motocross/supermoto της FIM Wolfgang Srb, o πρόεδρος της Youthstream Giuseppe Luongo (promoter) και ο αντιπρόσωπος της ένωσης κατασκευαστών μοτοσυκλετών (MSMA) Takanao Tsubouchi στην Αθήνα κατά την διάρκεια του αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Supermoto πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του σπορ.

Αλλαγές στις κατηγορίες όπου:

S1 – κατηγορία που συμμετέχουν δίχρονες μοτοσυκλέτες πάνω από 175cc έως 250cc και τετράχρονες μοτοσυκλέτες πάνω από 290cc έως 450cc.
S2 – κατηγορία που συμμετέχουν δίχρονες μοτοσυκλέτες έως 125cc και τετράχρονες μοτοσυκλέτες έως 250cc.
Έλεγχος θορύβου. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος θόρυβος για δίχρονες μοτοσυκλέτες θα είναι 96db και για τετράχρονες μοτοσυκλέτες 94db, όρια τα οποία θα ισχύσουν από 1/1/2008 και θα ισχύουν έως και 31/12/2009. Τον Απρίλιο 2007 θα παρουσιαστούν νέα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου τα οποία θα ισχύσουν από το 2010.
Η εκκίνηση θα γίνεται πλέον όπως στα motogp/sbk, δηλαδή κόκκινα φώτα θα προβάλλονται για διάστημα από 2 έως 5 δευτερόλεπτα. Οι αναβάτες ξεκινούν μόλις σβήσουν τα φώτα.
Η ομάδα που είχε κερδίσει τον supermoto των εθνών της περσινής χρονιάς θα αγωνίζεται στο supermoto των εθνών της επόμενης χρονιάς με κόκκινο φόντο.