Την δεύτερη σερί νίκη του κατάφερε να πάρει ο Chad Reed στην Washougal σε ένα σημαντικό αγώνα για την Suzuki καθώς ο πρόεδρος της εταιρίας για την μοτοσικλέτα Masafumi Harano ήταν παρόν για πρώτη φορά σε αγώνα motocross. Η νίκη ήρθε για την Suzuki και στην μικρή κατηγορία κάπως ανέλπιστα για τον Ryan Dungey που ισοβαθμεί πλέον στην βαθμολογία με τον C.Pourcel.

Κατηγορία 450
Δηλώνοντας απόλυτα υγιής και αλλάζοντας πλεύση για το υπόλοιπο της σεζόν ο Chad Reed είπε πως η επιφυλακτική του στάση στους προηγούμενους αγώνες θα είναι πλέον παρελθόν. Και αυτό γιατί αποφάσισε να γίνει πιο επιθετικός προετοιμάζοντας τον εαυτό του καλύτερα για να αντιμετωπίσει τον James Stewart του χρόνου.

Από εδώ και πέρα δεν χαρίζει σε κανένα ο Reed

Από το πρώτο σκέλος πάντως ο Reed ήταν σίγουρα πιο επιθετικός και γρήγορος από πολλά φετινά σκέλη. Πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον Thomas Hahn που βρέθηκε από νωρίς πίσω του χωρίς να τον αφήσει όμως να απομακρυνθεί. Καλή εκκίνηση είχε ο καλεσμένος από το παγκόσμιο Clement Desalle που και αυτός βρέθηκε μπροστά στην τρίτη θέση λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Κακή εκκίνηση αντίθετα είχε ο Josh Grant αλλά και οι οδηγοί της Honda Ivan Tedesco και Andrew Short με εξαίρεση τον David Millsaps που βρισκόταν μέσα στην πρώτη εξάδα. Όσο και να προσπαθούσε να απειλήσει τον Reed ο Hahn, τελικά δεν τα κατάφερε με τον Reed να παίρνει το σκέλος και τον Hahn να αποσπά την δεύτερη θέση και την προσοχή τον ομάδων καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο συμβολαίων. Λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Desalle δημιουργώντας απορίες στις τάξεις των αμερικανών καθώς πολλοί λίγοι γνώριζαν ποιος είναι. Μετά από ένα πολύ καλό αγώνα ο Matt Goerke πήρε την τέταρτη θέση κρατώντας πίσω του τον Grant που έδωσε πολλές μάχες για να πάρει την πέμπτη θέση. Για πρώτη φορά φέτος ο Jake Moss μπήκε στην πρώτη εξάδα τερματίζοντας έκτος σε αυτό το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο Grant ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και όποτε έχει συμβεί αυτό φέτος, είναι αυτός που έχει και την πρωτοπορία του αγώνα. Ωστόσο τα πράγματα για αυτόν δεν ήταν τόσο εύκολα, και για αυτό φρόντισε ο Jason Lawrence που μετά από πολύ καιρό βρέθηκε μπροστά σε έναν αγώνα. Πίσω τους ο Reed βρισκόταν έβδομος γλιτώνοντας στον “τσακ” την μεγάλη πτώση της πρώτης στροφής που οι Short, Tedesco, Desalle και Hahn δεν μπόρεσαν να αποφύγουν. Ανεβάζοντας σταδιακά τον ρυθμό του ο Reed κατάφερε να περάσει στην τρίτη θέση και γρήγορα πέρασε και τον Lawrence βάζοντας στόχο τον Grant. Τρεις γύρους πριν τον τερματισμό ο Reed με μια αποφασιστική κίνηση πέρασε σε ένα δύσκολο σημείο τον Grant αφήνοντας τον δεύτερο και ανήμπορο να αντιδράσει. Με διπλή νίκη ο Reed κατέκτησε την Washougal ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Grant που μάλιστα αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ανέλπιστα μετά το κακό πρώτο σκέλος του, ο Lawrence πήρε την τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Τέταρτος τερμάτισε ο Michael Byrne που περιόρισε την έκπληξη του αγώνα Jarred Browne στην εντυπωσιακή πέμπτη θέση. Την εξάδα έκλεισε ο Nick Wey επιστρέφοντας στην πρώτη εξάδα μετά από καιρό.

Αποτελέσματα  Whashougal, κατηγορία 450
1.  Chad Reed 1/1 SUZ
2.  Josh Grant 5/2 YAM
3.  Jason Lawrence 10/3 YAM
4.  Justin Brayton 9/8 KTM
5.  Michael Byrne 15/4 SUZ
6.  Jim Albertson 8/10 YAM
7.  Nick Wey 13/6 YAM
8.  Thomas Hahn 2/38 KAW
9.  Ivan Tedesco 11/11 HON
10.  Clem Desalle 3/25 HON

Κάλυψε την διαφορά του από τον Pourcel ο Dungey και τώρα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση

Κατηγορία 250
Για όσους έχουν απορία για το ποιος από τους δύο μονομάχους Ryan Dungey – Christophe Pourcel θα πάρει τον φετινό τίτλο μία είναι η απάντηση. Αυτός που στο τέλος θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Η ισοβαθμία στην βαθμολογία μετά και από αυτόν τον αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ίση αφού έχουν μοιραστοί τα πάντα και κυρίως νίκες και λάθη. Ενδεικτικό του πως η χρονιά θα πάει μέχρι και το τέλος ήταν  ο αγώνας στην Washougal. Στο πρώτο σκέλος ο Blake Wharton πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα έχοντας κοντά πίσω του τον Dungey την στιγμή που ο Pourcel είχε κακή εκκίνηση και ξεκινούσε σχεδόν από τελευταίος. Κάμπτοντας στα μισά του αγώνα την αντίσταση του Wharton ο Dungey κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και παρά την πτώση του στον τελευταίο γύρο κατάφερε να πάρει το σκέλος. Λίγα μέτρα πίσω του τερμάτισε ο Kyle Cunningham που μετά από ένα εντυπωσιακό αγώνα πέρασε από την έβδομη θέση όποιον έβρισκε μπροστά του εκτός του Dungey. Μένοντας από δυνάμεις στο τέλος του σκέλους ο Wharton πήρε την τρίτη θέση με τον μαχητή Brett Metcalfe τέταρτο. Η πέμπτη θέση πήγε στον Darryn Durham που περιόρισε τον Tommy Searle στην έκτη θέση. Αντίστροφα στο δεύτερο σκέλος ο Pourcel ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και μακριά από προβλήματα οδήγησε στην πρώτη θέση. Ο Dungey δεν ξεκίνησε καλά και τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν στους πρώτους γύρους είχε μια πτώση. Υπό την προστασία του ομόσταυλου Jake Weimer στην δεύτερη θέση ο Pourcel δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το σκέλος και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά και την όγδοη θέση του πρώτου σκέλους. Ο δεύτερος Weimer θα μπορούσε να ήταν ο νικητής του αγώνα αν δεν είχε μια πτώση στο πρώτο σκέλος από την τρίτη θέση όπου βρισκόταν. Ωστόσο ο Wharton ήταν αυτός που με άλλη μια τρίτη θέση πήρε την δεύτερη θέση στο σύνολο τερματίζοντας λίγο μπροστά από τον πάντα μαχητικό και τέταρτο Metcalfe που κράτησε με την σειρά του πίσω του στην πέμπτη θέση τον Dungey. Την εξάδα συμπλήρωσε ξανά ο Searle.

Σήκωσε ψηλά την σημαία του παγκοσμίου
ο Desalle
O J-Law έκανε ένα σοβαρό αγώνα μετά
πολύ καιρό
Ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας
ο Grant

Αποτελέσματα  Whashougal, κατηγορία 250
1.  Ryan Dungey 1/5  SUZ
2.  Blake Wharton 3/3 HON
3.  Chris Pourcel 8/1 KAW
4.  Brett Metcalfe 4/4 HON
5.  Jake Weimer 10/2 KAW
6.  Tommy Searle 6/6 KTM
7.  Broc Tickle 7/8 YAM
8.  Darryn Durham 5/10 YAM
9.  Max Anstie 9/9 KTM
10.  K Cunningham 2/34 KAW

Σήκωσε ψηλά την σημαία του παγκοσμίου
ο Desalle

Βαθμολογίες
Κατηγορία  450

1 Chad Reed 337
2 Josh Grant  272
3 Andrew Short  267
4 I Tedesco  258
5 Michael Byrne  207
6 Thomas Hahn  171
7 Cody Cooper  157
8 Justin Brayton  152
9 Nick Wey  149
10 M Alessi  142

O J-Law έκανε ένα σοβαρό αγώνα μετά
πολύ καιρό

Κατηγορία 250
1 C Pourcel 337
2 Ryan Dungey  337
3 Brett Metcalfe  251
4Tommy Searle  243
5 Jake Weimer  215
6 Justin Barcia  210
7 Broc Tickle  199
8 Blake Wharton  198
9 Tyla Rattray  175
10 Trey Canard  139

Ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας
ο Grant

Επόμενος αγώνας 15/08/09, Unadilla, NY.
Φωτογραφίες: amamotocross.com