Πιστοποιώντας την πρόσφατη βελτιωμένη του απόδοση ο James Stewart πήρε άνετα τον αγώνα του San Francisco μειώνοντας κι άλλο την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας. Νίκη νούμερο 2 για τον Weimer βάζοντας φωτιά στην κατηγορία.

Όλα καλά δείχνει στην ομάδα του ο Stewart περνώντας πρώτος το άλμα του τερματισμού.

Supercross Class
Ο James Stewart επέστρεψε, και όταν λέμε επέστρεψε εννοούμε στον γνώριμο του εαυτό και επιδόσεις μέσα στους αγώνες. Όποτε το ερώτημα που είχαμε θέσει σε προηγούμενο κείμενο μας το κατά πόσο ο Stewart είχε πέσει σε απόδοση ή όχι σε σχέση με τον αντίπαλο του Chad Reed ήταν ναι, υπήρχε πρόβλημα που τώρα βελτιώθηκε. Ποιο ήταν το πρόβλημα; H μικρή χρονικά προσαρμογή του με την καινούργια του μοτοσικλέτα που είχε σαν αποτέλεσμα ελάχιστες δοκιμές Από τον προηγούμενο αγώνα άλλαξαν τις ρυθμίσεις στην μοτοσικλέτα και η απόδοση του Stewart ανέβηκε κατακόρυφα. Βέβαια όπως είχαμε πει και τότε, ο Reed είναι πολύ ανεβασμένος φέτος σε σχέση με πέρσι. Ο αγώνας του San Francisco δεν επεφύλασσε εκπλήξεις ως προς την πρώτη θέση καθώς ο Stewart έφυγε μπροστά από την εκκίνηση και πήρε εύκολα τον αγώνα. Στην αρχή στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Mike Alessi που φαίνεται να βρίσκει αγώνα με τον αγώνα και αυτός τον παλιό καλό του εαυτό μετά τον σοβαρό τραυματισμό του πέρσι, δείχνοντας ιδιαίτερα μαχητικός στους πρώτους γύρους. Ωστόσο τόσο ο Ryan Villopoto όσο και ο Chad Reed που τον ακολουθούσαν κατάφεραν να τον περάσουν εύκολα στον τέταρτο γύρο. Αν και δεν οδήγησαν πολύ κοντά ο Reed με τον Villopoto, περίμενε ένα λάθος ο ένας του άλλου για να απαλλαγεί από την παρουσία του. Κανένας από τους δύο όμως δεν το έκανε και ο Reed πήρε την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Villopoto τρίτο. Πολύ καλά οδήγησε και ο Joshua Grant τερματίζοντας στην τέταρτη θέση κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τον πέμπτο Andrew Short που έπεσε μια θέση στην βαθμολογία. Ο βετεράνος πλέον Kevin Windham συμπλήρωσε την εξάδα χάνοντας πολύ από την περσινή φρεσκάδα του στο supercross. Στην βαθμ0ολογία τώρα ο Reed εξακολουθεί να προηγείται αλλά οι έξη βαθμοί που τον χωρίζουν από τον δεύτερο Stewart συμπληρώνοντας το ένα τρίτο του πρωταθλήματος σίγουρα δεν είναι αρκετοί, και αν ο αυστραλός έχει κρυμμένους άσσους στα μανίκια του θα πρέπει να αρχίσει να τους βγάζει γιατί ο Stewart έχει πάρει φόρα και δύσκολα μπορεί να τον σταματήσει κάποιος.

Αποτελέσματα San Francisco, Supercross Class
1 James M. Stewart Yamaha YZ450F
2 Chad Reed Suzuki RM-Z450
3 Ryan D. Villopoto Kawasaki KX450F
4 Joshua M. Grant Yamaha YZ450F
5 Andrew T. Short Honda CRF450R
6 Kevin W. Windham    Honda CRF450R
7 Joshua R. Hill Yamaha YZ450F
8 David D. Millsaps Honda CRF450R
9 Mike A. Alessi Suzuki RM-Z450
10 Ivan Tedesco Honda CRF450R

Ανασυγκροτήθηκε και επέστρεψε για να διεκδικήσει τον τίτλο ο Weimer.

Lites Δύσης
Η κατηγορία επέστρεψε στις δυτικές ακτές για να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Εκεί που πιστεύαμε ότι οι μπαταρίες του Jake Weimer είχαν σωθεί, ο νεαρός από το Idaho μπήκε δυνατά στο San Francisco για να προκαλέσει τις πολλές βαθμολογίκα ελπίδες του για τον τίτλο. Πήρε την εκκίνηση και άντεξε στην πίεση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ryan Dungey για δώδεκα γύρους αφού ο Dungey στην προσπάθεια του να τον περάσει είχε μια πτώση, αφήνοντας ανοιχτό πεδίο στον Weimer να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη και να τον πλησιάσει στην βαθμολογία. Τα βάσανα του Dungey όμως μόλις άρχιζαν και για να κρατηθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπρεπε να τερματίσει μια θέση πιο πάνω από την τέταρτη που βρέθηκε μετά την πτώση του. Δίνοντας μάχη με τον τρίτο Justin Brayton αλλά και με τον δεύτερο και πρωταθλητή της Lites Ανατολής Trey Canard κατάφερε να τους επιβληθεί και να πάρει την δεύτερη θέση. Το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα πέτυχε ο Canard ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Όσο για τον άλλο πρωταθλητή της κατηγορίας για το πρωτάθλημα της Δύσης Jason Lawrence μια ίωση τον κράτησε μακριά από τον αγώνα. Συνεχίζοντας της καλές του εμφανίσεις ο Brayton τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον Ryan Morais που δεν είχε καλή εκκίνηση και δυσκολεύτηκε να βρει περάσματα στην δύσκολη πίστα του San Francisco. Αν και πέτυχε πολύ καλούς χρόνους όλο το Σάββατο και είχε και καλή εκκίνηση ο Ryan Sipes δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

Αποτελέσματα San Francisco, Lites Δύσης
1 Jake T. Weimer Kawasaki KX250F
2 Ryan M. Dungey Suzuki RM-Z250
3 Trey G. Canard Honda CRF250R
4 Justin D. Brayton KTM 250SX-F
5 Ryan Morais Kawasaki KX250F
6 Ryan Sipes KTM 250SX-F
7 Dan Reardon Honda CRF250R
8 Kyle B. Cunningham Kawasaki KX250F
9 P. J. Larsen Kawasaki KX250F
10 Eric J. McCrummen Honda CRF250R

Βαθμολογίες
Supercross Class

1 C. Reed 108
2 J. Stewart 102
3 J. Grant 95
4 R. Villopoto 88
5 A. Short 87
6 I. Tedesco 73
7 K. Windham 68
8 M. Alessi 58
9 T. Ferry 56
10 D. Millsaps 55

Lites Δύσης
1 R. Dungey 92
2 J. Weimer 88
3 R. Morais 80
4 J. Brayton 68
5 C. Blose 56
6 R. Sipes 54
7 D. Reardon 42
8 P. Larsen 38
9 J. Lawrence 34
10 B. Evans 31

Lites Ανατολής
1  C. Pourcel 25
2 B. Metcalfe 22
3 N. Izzi 20
4 A. Stroupe 18
5 B. Wharton 16
6 W. Hahn 15
7 M. Davalos 14
8 D. Durham 13
9 D. Blair 12
10 M. Goerke 11

Επόμενος αγώνας 07/02/09 Anaheim ΙΙΙ CA.
Φωτογραφίες: supercross.com

Ακολουθεί video με τον αγώνα της Lites Δύσης.