Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα είχαμε το περασμένο Σάββατο για τον πιο πολυαναμενόμενο supercross αγώνα της χρονιάς. Ο πρώτος αγώνας στο Anaheim, όπως σχεδόν πάντα επιφύλασσε εκπλήξεις και έντονο συναγωνισμό, δίνοντας μια πρώτη γεύση για το πώς θα κυλήσει η φετινή χρονιά.

Εδώ ας πούμε και ορισμένα στοιχεία που δεν φαίνονται στα παρακάτω video.

– Η βλάβη που ανάγκασε τον Chad Reed να εγκαταλείψει ήταν οι σπασμένες ακτίνες του μπροστινού τροχού, μετά την επαφή που είχε με τον Austin Stroupe στην ευθεία της εκκίνησης.

– Στον αγώνα της Lites συμμετείχε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Γάλλος Gautier Paulin που κατάφερε να καταλάβει την 15η θέση στον τελικό.

– Εξίσου καλά τα πήγε και ένας άλλος Γάλλος γνωστός μας από το Athens Supercross ο Fabien Izoird που πήρε την 14η θέση στον τελικό της OPEN.

– Το κακό παιδί Jason Lawrence κατάφερε να προκριθεί στον τελικό χωρίς να έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη προπόνηση αφού μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων αποφυλακίστηκε.

– Στην ομάδα του J-Law αγωνίστηκε ο Grant Langston που λίγο πριν αποχωρίσει για τον αγώνα είδε το νεοσύστατο κατάστημα του να έχει υποστεί ληστεία, χάνοντας τις δύο Pro-Circuit Kawasaki του με τις οποίες είχε πάρει τον τίτλο ΑΜΑ ΜΧ το 2003 και το ΑΜΑ SX 125 Ανατολής το 2005.

– Ο Josh Grant κατάφερε να προκριθεί στον τελικό αλλά ένας τραυματισμός στην προετοιμασία και μια αψιμαχία με την κοπέλα που του επέφερε ένα πρησμένο μάτι, δεν του επέτρεψε τελικά να αγωνισθεί.