2ος Αγώνας Πελοποννησιακού Κυπέλλου Scramble ΠΟΜ
Ημ/νια: 18/05/08
Συμμετοχές: 77 (Α1: 27, Α2: 42, Α3: 7, AC: 11 )
Τοποθεσία: Χαλανδρίτσα
Θεατές: 300
Καιρός: Ήλιος 30 C

Σκόνη, ζέστη, θεατές και πολλές συμμετοχές είχε να παρουσιάσει ο 2ος αγώνας του Πελοποννησιακού κυπέλλου. Στην Χαλανδρίτσα και στις απέραντες εκτάσεις του μελλοντικού «Αυτοκινητοδρομίου» χαράχτηκε η διαδρομή με τις συμμετοχές να φτάνουν τον αριθμό των 77 αναβατών-αθλητών. Η προσέλευση του κόσμου ήταν και σε αυτό τον αγώνα εντυπωσιακή, κατακλύζοντας τον χώρο της εκκίνησης και του ανεφοδιασμού.

Η πέτρινη σκληρή διαδρομή και η απίστευτη πολύ σκόνη που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες ανέβασαν τον κίνδυνο για τραυματισμό ή εγκατάλειψη του αγώνα.
Η κατηγορία AC (Champion) εκκίνησε πρώτη τον αγώνα με τον Δημήτρη Βαγγελάκο (475-KTM) να ξεφεύγει από την αρχή για να αναδειχτεί μετά από 1 ώρα 38 λεπτά ο νικητής της κατηγορίας. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους αξιόμαχους διώκτες του που «κονταροχτυπιόντουσαν» για τις δυο επόμενες θέσεις του βάθρου. Τελικά με 1 λεπτό και 50 δευτερόλεπτα διαφορά από την κορυφή, ο Ανδρέας Μπαντούνας (482-Honda) κατάφερε να ανέβει δεύτερος, αφήνοντας τον Γιάννη Παμπουκιάν (401-KTM) τρίτο στο βάθρο. Ο Χρήστος Τομαράς (450-KTM) είχε να αντιμετωπίσει τον Φώτη Αλεξόπουλο (405-KTM), τον οποίο νίκησε για μόλις 5 δευτερόλεπτα, παίρνοντας τους 18 βαθμούς της τέταρτης θέσης και τον Αλεξόπουλο να συμβιβάζεται με τους 16 βαθμούς της πέμπτης θέσης. Έκτος ο Δημήτρης Κολέφας (470-Honda) με τον Γιώργο Τζαχρήστο (404-KTM) να περνάει έβδομος και να κλείνει την κατηγορία, μιας και τέσσερις αναβάτες εγκατέλειψαν τον αγώνα.
Ο Βαγγελάκος προηγείται στην βαθμολογία με 50 βαθμούς με τον Παμπουκιάν να ακολουθεί με 42 βαθμούς. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Τομαράς με 32 βαθμούς.

Η κατηγορία Α2 με 42 συμμετοχές ήταν από μόνη της ένας ξεχωριστός αγώνας. Στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση η μάχη ξεκίνησε. Ο Βαγγέλης Ζαχαράτος (250-Honda) σκαρφάλωσε από τις πίσω θέσεις σιγά-σιγά μπροστά και κατάφερε τελικά, μετά από 1 ώρα 44 λεπτά (18 γύρους), να στεφτεί νικητής της πολυπληθής κατηγορίας στην Πάτρα. Ο Δημήτρης Ντουμάνης (255-Kawasaki) που αντιμετώπισε πρόβλημα στο να εκκινήσει τον κινητήρα του στον αναγνωριστικό γύρο, μπορεί να έμεινε έναν γύρο πίσω από τον νικητή, αλλά τερμάτισε δεύτερος τον αγώνα. Την τρίτη θέση κάλυψε ο Πάνος Τορβάς (276-Honda) που πιέστηκε αρκετά από τον Πέτρο Κριτσώνη (222-ΚΤΜ) που έμεινε για μόλις για τρία δευτερόλεπτα πίσω του και κάλυψε την τέταρτη θέση της κατηγορίας Α2. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Βασίλης Τσεκούρας (214-Honda) και Παναγιώτης Δημόπουλος (230-KTM).
Στην βαθμολογία ο Ζαχαράτος πέρασε πρώτος με 47 βαθμούς, αφήνοντας τον πρωτοπόρο μέχρι πρότινος Κριτσώνη δεύτερο με 43 βαθμούς. Στην τρίτη θέση παραμένει ο Δημόπουλος με 35 βαθμούς.

Η κατηγορία Α3 είχε τις λιγότερες συμμετοχές στον αγώνα, αλλά και οι επτά τους κατάφεραν να τερματίσουν στον δύσκολο αγώνα. Νικητής της κατηγορίας ο Σπύρος Πούρος (371-KTM) που οδήγησε τους 16 γύρους σε 1 ώρα 44 λεπτά, αφήνοντας δεύτερο τον Ελισαίο Παπαδημητρίου (320-Honda) και τρίτο τον Δημήτρη Μανέτα (310-KTM). Ο Αλέξης Λιβανάς (341-Honda) κρατήθηκε στον αγώνα (σκασμένο λάστιχο) και τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Πέμπτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Βασίλης Παπαδημητρίου (399-Kawasaki) με τους Μιχάλη Γκέκα (333-ΚΤΜ) και Παναγιώτη Κόλλια (331-KTM) να κλείνουν την σειρά τερματισμού στην κατηγορία Α3 στον 2ο αγώνα του Πελοποννησιακού κυπέλλου 2008.
Στην βαθμολογία υπάρχει γενική ανακατάταξη. Έτσι ο Ελισαίος Παπαδημητρίου ανεβαίνει από την τρίτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 42 βαθμούς. Ο Βασίλης Παπαδημητρίου ισοβαθμεί με τον Δημήτρη Μανέτα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς.

Τελευταία εκκίνηση του αγώνα η κατηγορία Α1 με τον Γιώργο Μεσσήνη (135-KTM) να δείχνει από την αρχή ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του. Έτσι και έκανε, πετυχαίνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον θεσμό. Μεγάλος του αντίπαλος στον αγώνα της Πάτρας αποδείχτηκε ο Χάρης Σώκος (199-Honda) που έμεινε με 26 δευτερόλεπτα διαφορά πίσω στην δεύτερη θέση. Τρίτος ανέβηκε στο βάθρο ο Σταύρος Μπουζούκας (144- Honda) με τον Δημήτρη Κατριβέση (159-Suzuki) να ακολουθεί από κοντά στην τέταρτη θέση. Την πρώτη εξάδα της πολυπληθείς κατηγορίας έκλεισαν οι Ηλίας Καραγιάννης (139-Honda) και Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος (152-Honda).

Στον πίνακα της κατηγορίας συνεχίζει να προηγείται ο Μεσσήνης με 50 βαθμούς με τον Σώκο να κάνει άλμα πέντε θέσεων και να βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 36 βαθμούς. Ο Χαραλαμπόπουλος ανέβηκε και αυτός αρκετές θέσεις και με 26 βαθμούς κλειδώνει μέχρι στιγμής την τρίτη θέση.

Επόμενος 3ος αγώνας του Πελοποννησιακού Κυπέλλου Scramble ΠΟΜ, στις 26 Οκτωβρίου 2008, στην Ερμιονίδα.

Περισσότερες φωτογραφίες

Όλες οι φωτογραφίες στο RacePhoto.gr