Άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα supermoto 2006 (ΕΛΠΑ) με το καρτοδρόμιο στα Βραχναίικα να υποδέχεται τους συμμετέχοντες. Ο πολύ καλός καιρός προσέλκυσε τους θεατές που όπως αποδείχτηκε βοήθησαν ψυχολογικά τον τοπικό αναβάτη Ηλία Μικέ στην διπλή επιτυχία του στα σκέλη της κατηγορίας open. Το φετινό πρωτάθλημα ανέβασε στροφές, με το επίπεδο των αναβατών να είναι ανεβασμένο σε κάθε κατηγορία.

Ο Γιάννης Μπούστας επιστρέφει με δυναμικό τρόπο και υπόσχεται αρκετό συναγωνισμό στην Open. Στην κατηγορία racing 450, ο ορκιζόμενος φαντάρος την Παρασκευή Φώτης Τσαλίκης και o Γιώργος Κάκος μοιράζονται από ένα σκέλος. Στηn κατηγορία racing 250 ο Χατζηγεωργίου junior δεν άφησε περιθώρια και επιβλήθηκε και στα δυο σκέλη.

Στην κατηγορία Νέοι-Junior προστέθηκε και η κατηγορία Γυναικών και είχαμε στην εκκίνηση 21 αναβάτες-ριες.

Επειδή προηγούνται οι γυναίκες ας δούμε τι έγινε στην μεταξύ τους μάχη. Η κατηγορία Γυναικών δεν πήρε ξεχωριστά εκκίνηση, λόγο των λιγοστών συμμετοχών. Από τις συνολικά επτά που συμμετείχαν στην Πάτρα, μόνο τέσσερις καταφέρανε να προκριθούν για τον αγώνα της Κυριακής. Νικήτρια η ανανεωμένη απ’ ότι δείχνει, Δήμητρα Λαδά που κράτησε την περσινή κυπελλούχο Ελένη Αγελαδοπούλου λίγα μέτρα πίσω της, με την Μαργαρίτα Καμπούρη να ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βάθρου. Άτυχη η Ευδοκία Ροκανά που είχε σύγκρουση μετά την έξοδο από το χώμα και καθυστέρησε αρκετά.

Νέοι
Ο Δημήτρης Παπαγγέλου έχοντας τον καλύτερο χρόνο του Σαββάτου, συνέχισε την καλή παρουσία και την Κυριακή. Έστριψε πρώτος στην Κ1 ακολουθούμενος από τους Μουζάκη, Χωριανόπουλο και Γαβρίλη. Οδηγώντας χωρίς λάθη πανηγύρισε την πρώτη θέση, με τον Δημήτρη Μουζάκη να τερματίζει δεύτερος. Μάχη έγινε για την τρίτη θέση, με τελικό νικητή τον Ζάννη Γαβρίλη που πίεσε αρκετά τον Γιώργο Χωριανόπουλο (4ος), με πέμπτο τον Παύλο Μπουτζέγια.

Junior
Πολύ καλή εκκίνηση για τον Μιχάλη Κατσιρντάκη από την τρίτη σειρά, προσπερνώντας Γ. Μπαξεβάνη και Α. Χατζηγεωργίου που εκκινούσαν στην δεύτερη σειρά. Ο Κατσιρντάκης είχε στην πίσω ρόδα του τον Γιώργο Μπαξεβάνη ως το πέσιμο της σημαίας, με τον Παναγιώτη Πλέσσα να καταφέρνει να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Racing 250
Δύο σκέλη, δύο πρωταγωνιστές δυο ίδιες θέσεις. Ό λόγος για τους Χατζηγεωργίου Junior και Κώστα Κοντομάρο που μονομάχησαν στην πίστα. Και στα δυο σκέλη ο Χατζηγεωργίου βγήκε νικητής και άφησε δεύτερο τον Κοντομάρο. Εξέλιξη είχαμε στο πρώτο σκέλος όταν επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού στους Χ. Μακράκη και Σ. Κάσδαγλη, που έχασαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ο λόγος ήταν ότι, ενώ υπήρχανε κινούμενες κίτρινες σημαίες λόγο πτώσης, ο Μακράκης έκανε προσπέραση στον Κάσδαγλη, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς, ενώ ο Κάσδαγλης στην συνέχεια από τα νεύρα του λόγω της κίνησης του Μακράκη έκανε χειρονομίες προς τους κριτές. Έτσι ανέβηκαν οι υπόλοιποι δυο θέσεις στα τελικά αποτελέσματα που έφερε τον Χρήστο Πανδή στην τρίτη θέση του βάθρου.

Στο δεύτερο σκέλος οι δύο αποκλεισμένοι έδωσαν πάλι μονομαχία μεταξύ τους, που βρήκε στο τέλος τον Χρήστο Μακράκη, να σηκώνει το κύπελλο από την τρίτη θέση του βάθρου. Και πάλι είχαμε αποκλεισμό αναβάτη. Ο λόγος για τον τοπικό Κώστα Κλουκινιώτη, που είχε πάρει μαύρη σημαία. Το αστείο είναι ότι γύριζε μέχρι το τέλος του αγώνα, και δικαιολογήθηκε ότι δεν έβλεπε την μαύρη σημαία. Την επόμενη φορά να υπάρξει παρακαλώ ιστός με μαύρο πανί.

Racing 450
Γιώργος Κάκος στο πρώτο, Φώτης Τσαλίκης στο δεύτερο σκέλος μετά από πολύ ωραίο συναγωνισμό μεταξύ τους, οι νικητές της Πάτρας. Στο πρώτο σκέλος ο Κάκος κυνήγαγε τον Τσαλίκη και κατάφερε να τον προσπεράσει στους τελευταίους γύρους ανεβάζοντας τους θεατές στην εξέδρα. Τρίτος τερματίζει με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα, Aprilia SXV450, ο Σπύρος Κεφαλλωνίτης. Μιμίκος, Ψεγιαννάκης και Παπαγεωργίου έκλεισαν την πρώτη εξάδα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Φώτης Τσαλίκης μπαίνει επικεφαλής από την πρώτη στροφή με τον Γιώργο Κάκο να ακολουθεί. Ο Παπαγεωργίου μάχεται με τον Διακάκη, με τελικό νικητή τον πρώτο, που ανεβαίνει στο τρίτο βάθρο. Ο Σ. Κεφαλλωνίτης χάνει χρόνο από το stop&go λόγο λάθους εκκίνησης και πέφτει στην 7η θέση.

Racing open
Όλοι περίμεναν τις δύο μεγάλες μάχες τις κατηγορίας. Στην πρώτη στροφή στρίβει πρώτος ο Νάκης, έχοντας πίσω του, τους Κουτσουμπό, Μικέ, Μπούστα και Συνιώρη να ακολουθούν. Ο Μπούστας έχει μια πτώση που τον ρίχνει αρκετά πίσω. Η στροφή στην άσφαλτο μετά το άλμα στο χώμα αποδείχτηκε παγίδα για τον Κουτσουμπό, μιας και εκεί τον προσπέρασε ο Μικές. Ο Νάκης πέφτει από την πρώτη στην τέταρτη θέση έχοντας πίσω του τον Κουτσουμπό. Εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Μπούστας που σκαρφάλωσε ως την τελική τρίτη θέση, έχοντας δεύτερο τον Συνιώρη και πρώτο τον Μικέ.

Στο δεύτερο σκέλος ο Μικές ξεσηκώνει πάλι την εξέδρα όταν τερματίζει ξανά πρώτος. Εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Μπούστα στον τελευταίο γύρο, μετά την επαφή με τον Νάκη που δεν μπόρεσε στη συνέχεια να κρατήσει την πρωτιά από τον Μικέ. Ο Συνιώρης καταφέρνει να περάσει τρίτος την γραμμή του τερματισμού, με τον λαβωμένο από την πτώση Μπούστα να καταφέρνει να τερματίσει τέταρτος. Μανωλάς και Παρασκευάς κλείνουν την εξάδα. Ο περσινός πρωταθλητής Μ. Κουτσουμπός τερματίζει στην έβδομη θέση και θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει την εμφάνισή του, στην πρώτη αγωνιστική Πανελληνίου πρωταθλήματος supermoto 2006.