Ο Taddy Blazusiak (ΚΤΜ, #111) κυριάρχησε στον δεύτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Indoor Enduro μπροστά σε 20.000 Ισπανούς θεατές στο Palau san Zordi, κερδίζοντας και τα τρια σκέλη του αγώνα χωρίς ιδιαίτερο συναγωνισμό. Στη δεύτερη θέση ο David Knight (KTM, #1) κάνοντας εμφάνιση μετά από καιρό σε αγώνα Indoor Enduro, έκανε ντεμπούτο με το ολοκαίνουργιο KTM EXC-F 350 ενώ στην τρίτη θέση ο Joakim Ljunggren (Husaberg, #3) δείχνει σημάδια βελτίωσης σε κάθε αγώνα Indoor.

Οι αγώνες Indoor Enduro πραγματοποιούνται σε κλειστά στάδια όπου η διαδρομή θυμίζει αρκετά με extreme ειδική endurο, μικρότερη αλλά με περισσότερα και μεγαλύτερα εμπόδια. Οι αθλητές ξεκινούν με δοκιμαστικά (ελεύθερα και χρονομετρημένα) και οι αγώνες κατάταξης, προκρίνουν τους αθλητές στους τρεις τελικούς. Για όσους δεν περνούν στους τρεις τελικούς υπάρχουν δυο σκέλη μη προκριθέντων όπου οι δυο νικητές συμπληρώνουν τους 14 αθλητές των τελικών. Η μόνη διαφορά των τριών τελικών είναι πως στο δεύτερο η σειρά με την οποία στήνονται οι αθλητές στη μπάρα είναι αντίστροφη. Η βαθμολογία κάθε τελικού βγάζει την τριάδα που βραβεύεται στο τέλος της ημέρας.

Στη Βαρκελώνη, και ενώ έχουν ακυρωθεί οι δυο από τους πέντε αγώνες που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, ο αγώνας ήταν κομβικός καθώς ο δεύτερος από τους τρεις πλέον εναπομείναντες αγώνες θα έδινε σημαντικό προβάδισμα σε όποιον κατάφερνε να αποκομίσει τους περισσότερους βαθμούς. Ο Taddy Blazusiak έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα κερδίζοντας με σχετική άνεση. Ακόμα και στο δεύτερο σκέλος που ξεκίνησε από τις πίσω θέσεις προσπέρασε μεθοδικά αρκετούς αναβάτες για να κερδίσει την νίκη.

Taddy Blazusiak

Ο David Knight παρουσιάστηκε στον αγώνα με σκοπό την συμμετοχή του με το πρωτότυπο KTM EXC-F 350, την νέα μοτοσυκλέτα από την ΚΤΜ. Η δεύτερη θέση που κέρδισε δεν είναι άσχημη αν υπολογίσουμε πως απέχει από τους αγώνες Indoor καιρό τώρα. Όμως σε καμία περίπτωση δεν απείλησε τον Blazusiak και όπως δήλωσε και ο ίδιος μην μπορώντας να απειλήσει κράτησε το ρυθμό του και ευχαριστήθηκε τους αγώνες.

David Knight

Στην τρίτη θέση ο Joakim Ljunggren έκανε άλλο ένα εκπληκτικό αγώνα και με την βοήθεια της νέας δίχρονης μοτοσυκλέτας του ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος ήταν ο καλύτερος τερματισμός του και ενώ οδηγούσε τον αγώνα.

Joakim Ljunggren

Μετά από δυο αγώνες, η βαθμολογία έχει ως εξής:
1 Tadeusz BLAZUSIAK 103
2 Joakim LJUNGGREN 86
3 Mika AHOLA 73
4 Alfredo GOMEZ 60
5 Graham JARVIS 57
6 Thomas OLDRATI 55
7 David KNIGHT 48
8 Dani GIBERT 32
9 Cody WEBB 28
10 Cristobal GUERRERO 26

Περισσότερες φωτογραφίες και φωτορεπορτάζ

[download id=”28″] [download id=”29″]