* Ενημέρωση 9/4 15:30

Με λύπη του ο Αθλητικός Όμιλος Δικυκλιστών Πάτρας, και για λόγους που δεν βελτιώνουν την εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σεβόμενος την ιερότητα του χώρου της Ιεράς μονής Ομπλού και ασπαζόμενος την σεβάσμια άποψη του Ηγούμενου ως προς την διατάραξη της ησυχίας δια μέσου της διέλευσης των αγωνιζομένων από τους χώρους ιδιοκτησίας της Μονής, μετά από την έντονη διαμαρτυρία του εν λόγω υπεύθυνου καθώς και από την αποστολή εξώδικου , αναβάλει τον προγραμματισμένο για τις 11/4/2010 αγώνα enduro.

Ο Όμιλος ζητά συγνώμη από όλους τους εμπλεκόμενους (αγωνιζόμενους, οργάνωση, χορηγούς, φίλους της μοτοσικλέτας) για την αναβολή του αγώνα και ανακοινώνει ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής, πάντα σε συνεννόηση με τις αρχές.

Εκ του Δ.Σ.


* Eνημέρωση 9/4 13:00

Λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Πάτρας καθίσταται αδύνατη η εκκίνηση του αγώνα από την πλατεία τριών συμμάχων. Το κέντρο του αγώνα, τεχνικός έλεγχος, εκκίνηση και τερματισμός θα γίνουν από το Παμπελοποννησιακό στάδιο. Τα ωράρια παραμένουν τα ίδια με μικρές αλλαγές που αναγράφονται στον συμπληρωματικό ειδικό κανονισμό.

Ειδικός κανονισμός αγώνα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ENDURO OME
11 Απριλίου 2010 1ος ΑΟΔΠ ΠΑΤΡΑ

1. Ανακοίνωση
Ο ΑΟΔΠ μετά από έγκριση της ΟΜΕ, οργανώνει τον πρώτο αγώνα του Πελοποννησιακού Κυπέλλου ENDURO 2010. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις:
1. Του αθλητικού / Διεθνή Αγωνιστικού κώδικα της FIM.
2. Του γενικού και τεχνικού κανονισμού αγώνων enduro της FIM.
3. Του Γενικού και Τεχνικού Κανονισμού Αγώνων της ΟΜΕ
4. Της προκήρυξης πρωταθλήματος enduro της ΟΜΕ
5. Του κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)
6. Του παρόντος ειδικού κανονισμού.
7. Των πληροφοριακών δελτίων που θα εκδοθούν από την οργάνωση.
8. Των αποφάσεων του συμβουλίου αγωνοδικών.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 11 Απριλίου 2010. Ο πρώτος αναβάτης θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ στις 12:00. Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν και κάτοχοι έγκυρων ξένων αγωνιστικών αδειών, αλλά και αναβάτες με έκδοση ημερήσιας άδειας (license).

2. Οργάνωση
ΑΟΔΠ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ) Π.Π. Γερμανού 85 Πάτρα.
Τηλ: 6934792939 – Fax: 2610341324 email: dimapos@gmail.com

Οργανωτική Επιτροπή:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλης Μικές
ΜΕΛΗ: Κορέσης Χάρης Ηλίας Μικές

3. Πρόσβαση
Από Αθήνα (225 χλμ.): Εθνική οδός Αθηνών – Πατρας.

4. Δήλωση Συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να γίνει στο ειδικό έντυπο της οργάνωσης και να σταλεί στην γραμματεία του αγώνα, με το ανάλογο δικαίωμα συμμετοχής, το αργότερο μέχρι τις 22:00 της Πέμπτης 8 Απριλίου 2010.
Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 65€.
Eκδοση ετήσιας License ΟΜΕ Πελοποννησιακού Κυπέλου enduro-scramble 40e
Eκδοση ημερήσιας License ΟΜΕ 15ε

5. Τεχνικός Έλεγχος
Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ, Την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 από 08:30 εως – 11:15.
Θα ελεγχθούν όλα τα προβλεπόμενα από τον Τεχνικό Κανονισμό ENDURO.

6. Κλάσεις Μοτοσικλετών
Ε1 Δίχρονες από 100cc έως 125cc – τετράχρονες από 175cc έως 250
Ε2 Δίχρονες από 175cc έως 250cc – τετράχρονες από 290cc έως 450
Ε3 Δίχρονες από 290cc έως 500cc – τετράχρονες από 475cc έως 650
E CHAMPION (αναβάτες κατέχοντες έως και την 5η θέση στην τελική κατάταξη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Enduro-Scramble-Motocross τα έτη 2007,2008,2009 ανεξαρτήτως κυβισμού της Μοτοσικλέτας)

7. Φόντα και Νούμερα
Ε1     11 – 19 & 100 – 199    Mαύρο Φόντο – Λευκό Νούμερο
Ε2     21 – 29 & 200 – 299    Κόκκινο Φόντο – Λευκό Νούμερο
Ε3     31 – 39 & 300 – 399    Κίτρινο Φόντο – Μαύρο Νούμερο

8. Πρόγραμμα Αγώνων
Έναρξη Συμμετοχών: 6/4/
Λήξη Εμπρόθεσμων Συμμετοχών: 8/4 ώρα 22:00
Τεχνικός Έλεγχος: 11/4 από 08:30 έως 11:15
Εκκίνηση Αγώνα: 11/4 ώρα 12:00
Λήξη Αγώνα: 11/4 ώρα
Απονομές: 11/4

9. Διαδρομή
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα πλατεία ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ .
Η διαδρομή είναι κυκλική 40km, που επαναλαμβάνεται τρεις φορές για τις κατηγορίες.
Η ουρά είναι 6 χιλιόμετρα.
Κάθε γύρος έχει συνολικό μήκος 40 περίπου χλμ. 1 ΣΕΧ και 1 ειδική.
η ειδική διαδρομή είναι 4km και θα γίνει 3 φορές.
Η τοποθεσία των Ειδικών διαδρομών θα ανακοινωθούν την Κυριακή 11/4 ώρα 11:15 στην γραμματεία του αγώνα.

10. Σειρά εκκίνησης
Πρώτα θα ξεκινήσει η κατηγορία champ μετά Ε1, Ε2, Ε3,
H εκκίνηση θα είναι ανά δυάδες.

11. Συνεδριάσεις
Οι συνεδριάσεις Διαιτητή Στελεχών θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων των αγωνοδικών. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο στην Πάτρα πλατεία ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 και ώρα 11:30.Οι επόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν αποφάσεως του Διαιτητή, και οι ώρες πραγματοποίησής τους θα ανακοινωθούν στον πίνακα ανακοινώσεων.

12. Ευθύνες
Υπογράφοντας τη δήλωση συμμετοχής, οι αγωνιζόμενοι και οι ιδιοκτήτες μοτοσικλετών αποδέχονται πως η FIM, η ΟΜΕ, o ΑΟΔΠ οι κριτές και κάθε συμμετέχων στη διοργάνωση του αγώνα δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή ζημία συμβεί στους αγωνιζόμενους και στις μοτοσικλέτες τους κατά  τη διάρκεια του αγώνα. Το παραπάνω ισχύει από τη στιγμή που η μοτοσικλέτα θα περάσει από τον τεχνικό έλεγχο. Οι συμμετέχοντες μηχανικοί, μάνατζερς, βοηθοί και λοιποί συμμετέχουν με δική τους αστική και ποινική ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκαλέσουν οι ίδιοι ή τα οχήματά τους. Η οργάνωση, είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε κλοπή ή ζημία προκληθεί στις μοτοσικλέτες των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια που βρίσκονται κλεισμένες στο χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης. Η οργάνωση, διατηρεί το δικαίωμα (με την έγκριση του διαιτητή του αγώνα) να τροποποιήσει οποιοδήποτε από τα παραπάνω άρθρα, πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, εφόσον αυτό απαιτείται για λόγους ασφαλείας ή ανωτέρας βίας. Στην έσχατη περίπτωση της ματαίωσης του αγώνα, η οργάνωση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απώλειες κερδών.

13. Κατάταξη έπαθλα
Η κατάταξη θα προκύψει από την πρόσθεση των χρόνων στις ειδικές διαδρομές καιτων βαθμών ποινής των απλών διαδρομών.
Τα έπαθλα για το Εθνικό Πρωτάθλημα είναι: 1ος, 2ος και 3ος κάθε κατηγορίας Κύπελλο. Οι 4ος, 5ος, 6ος παίρνουν αναμνηστική πλακέτα.
Όλοι οι υπόλοιποι τερματίσαντες παίρνουν μετάλλιο.

14. Τελετή απονομής επάθλων
Η τελετή απονομής επάθλων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκκίνησης-τερματισμού, στην Πλατεία ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ 30’ λεπτά μετά την λήξη του αγώνα και την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων, το αργότερο έως  τις 18:30 την Κυριακή 11 Απριλίου 2010.

15. Υποχρεωτική διαφήμιση
Υπογράφοντας τη δήλωση συμμετοχής όλοι οι οδηγοί αποδέχονται την υποχρεωτική διαφήμιση που θα πρέπει να τοποθετήσουν στο σημείο του Number Plate που θα τους υποδείξει η οργάνωση. Η υποχρεωτική διαφήμιση πρέπει να διατηρηθεί καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.

16. Ενστάσεις – Εφέσεις
Όπως ορίζεται στο Γενικό κανονισμό.

17. Άρχοντες του αγώνα
Διαιτητής : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Αλυτάρχης: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ
Boηθός ΚΡΗΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Έφορος αποτελεσμάτων: ΙΝFOMEGA
Έφορος τεχνικού ελέγχου: ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Γραμματεία: ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Έφορος κριτών-διαδρομής :ΚΟΡΕΣΗΣ ΧΑΡΗΣ
Γιατροί Αγώνα: ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΝΤΕRSALONIKA


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
OFFROAD TEAM

Πελοποννησιακό Κύπελλο Enduro
Αξιότιμοι φίλοι και συνεργάτες,

Έπειτα από Δελτίο Τύπου της ΟΜΕ που κυκλοφόρησε σχετικά με το Πελοποννησιακό Κύπελλο Enduro, θα ήθελα να προβώ σε ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την εμπλοκή μου σε αυτό το θεσμό καθώς κάποια από τα γραφόμενα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα η παράγραφος:
«Την υψηλή εποπτεία του συνόλου των αγώνων από τη θέση του αλυτάρχη και του υπεύθυνου διαδρομής, θα έχει ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος, που με την πολυετή πείρα του, θα “διδάξει” ταυτόχρονα και την πρακτική εφαρμογή, τέτοιου είδους αγώνων και θα “στολίσει” συγχρόνως, με το ειδικό αγωνιστικό του χρώμα, τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, σε συνδυασμό με την διοργανωτική δυνατότητα του κάθε τοπικού, οργανωτή.»

ΔΕΝ ισχύει!

Η αλήθεια είναι ότι έπειτα από προτροπή του κ. Γιάννη Βόλη, ορίστηκε συνάντηση προ μηνός μεταξύ των οργανωτών του Πελοποννησιακού Κυπέλλου Enduro και εμού, προκειμένου να αναλάβω συγκεκριμένο κομμάτι έργου των αγώνων αυτών. Στην συνάντηση προσήλθα με συγκεκριμένη πρόταση – πλάνο, σύμφωνα με τις προφορικές μας συζητήσεις και σύμφωνα με τον τρόπο που προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να οργανώνονται και να δομούνται οι αγώνες του είδους. Δυστυχώς τελικά παρέστησαν μόνο εκπρόσωποι της Μοτολέσχης Ξυλοκάστρου και της ΛΕΜΟΕΡ (Ερμιονίδας). Σε μετέπειτα διαβουλεύσεις πληροφορήθηκα ότι ο ΑΟΔΠ δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πλάνο συνεργασίας, πράγμα που καθιστά «Την υψηλή εποπτεία του συνόλου των αγώνων» αδύνατη για εμένα.
H εμπλοκή μου στο Πελοποννησιακό κύπελλο θα αφορά σίγουρα τους αγώνες του Κρανιδίου, του Άργους, και πιθανόν του Ξυλοκάστρου.

Για αγώνες που δεν τους έχω ελέγξει και συνεννοηθεί με τους οργανωτές κατ’ ιδίαν, δεν δύναμαι να πάρω καμία ευθύνη, και δεν αναλαμβάνω καμία υποχρέωση, είτε ως Αλυτάρχης, είτε -πόσο μάλλον- ως Υπεύθυνος Διαδρομής, Promoter, κτλ. Η βοήθειά του Off Road Team είναι δεδομένη σε όποιον οργανωτή το ζητήσει, είτε υποστηρικτικά, είτε οργανωτικά. Για να αναλάβω όμως και την ευθύνη για κάτι, θα πρέπει να το ξέρω τουλάχιστον 45 ημέρες πριν, και να το έχω προετοιμάσει με τον τρόπο που θέλω και γνωρίζω.

Θα παρακαλούσα λοιπόν να μην εμπλέκεται το όνομά μου σε διοργανώσεις που δεν πρόκειται να συμμετέχω διοργανωτικά!

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλή επιτυχία και καλό αγώνα στους οργανωτές και στους αγωνιζόμενους του 1ου Αγώνα στην Πάτρα.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Αθανασουλόπουλος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΟΔΠ

Enduro στην Πάτρα!

Ο Αθλητικός Όμιλος Δικυκλιστών Πάτρας διοργανώνει τον πρώτο αγώνα του Πελοποννησιακού Κυπέλλου Enduro 2010 στις 11 Απριλίου. Το συγκεκριμένο κύπελλο που τελείται υπό την σκέπη της Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας Ελλάδας ευελπιστεί να συνεχίσει την επιτυχία του αντίστοιχου κυπέλλου Scramble, που διοργανώνεται τα δύο τελευταία χρόνια συγκεντρώνοντας πολλές και αξιόλογες συμμετοχές από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο. Οι αγώνες του κυπέλλου Enduro θα έχουν μικρότερο μήκος και διάρκεια από αντίστοιχους πρωταθληματικούς ευελπιστώντας να προσελκύσουν νέους αγωνιζόμενους αλλά και να αποτελέσουν μια αξιόλογη εναλλακτική πρόταση στον όμορφο κόσμο του Enduro.

Το κέντρο του αγώνα της Πάτρας θα είναι σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην πλατεία τριών συμμάχων δίπλα στο λιμάνι. Η διαδρομή θα έχει μήκος περίπου 40 χιλιομέτρων και θα αποτελείται από έναν κύκλο που θα ξεκινάει από την Κρήνη, θα καταλήγει στην Αγία Παρασκευή όπου θα είναι η ειδική διαδρομή και θα επιστρέφει ξανά στην Κρήνη. Ο κύκλος θα γίνει τρεις φορές. Οι κατηγορίες θα είναι τέσσερις. Ε1,Ε2 Ε3 και Εchampion. Ο αγώνας τελείται με την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης ενώ την υγειονομική κάλυψη έχει αναλάβει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Πληροφορίες: Βασίλης Μικές 6934 792939, fax 2610 341324


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΕ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2010-1ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑ
11-4-2010

Η ΟΜΕ, στα πλαίσια προώθησης των τοπικών αγώνων και  με σκοπό την ανανέωση του έμψυχου  αθλητικού  δυναμικού, που  θα  συνεργαστεί  και θα μάθει από το προϋπάρχον ενεργητικό  και  εξαιρετικά αθλητικό δυναμικό της  ευρείας περιοχής της Πελοποννήσου, εγκαινιάζει τον θεσμό των “Τοπικών Αγώνων enduro Μεγάλης Περιφέρειας”, αρχίζοντας από την Πελοπόννησο.

Ειδικά για τους τοπικούς αυτούς αγώνες (τέσσερις συνολικά), το κόστος έκδοσης license των οδηγών που θα συμμετάσχουν είναι μόνο 40 €.

Την  υψηλή  εποπτεία  του  συνόλου  των  αγώνων  από  τη  θέση  του  αλυτάρχη  και  του υπεύθυνου διαδρομής, θα έχει ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος, που με την πολυετή πείρα του, θα “διδάξει” ταυτόχρονα  και την πρακτική εφαρμογή, τέτοιου είδους  αγώνων και  θα “στολίσει” συγχρόνως, με το ειδικό αγωνιστικό του χρώμα, τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, σε συνδυασμό με την διοργανωτική δυνατότητα του κάθε τοπικού, οργανωτή.

Μεγάλες οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των αγωνιζομένων, συνεπώς, ήδη από τον πρώτο αγώνα της Πάτρας (Α.Ο.Δ.Π – Βασίλης Μικές τηλ. 6934 792939, φαξ. 2610 341324), ενώ ακολουθούν: 2ος αγώνας ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ/2-5-2010, ΑΡΓΟΣ/24102010 και ΚΡΑΝΙΔΙ/5-12-2010.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ,  όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, ότι ΚΑΙ σε αυτούς τους αγώνες, όπως και σε όλους τους  πάσης  φύσεως  αγώνες  της  ΟΜΕ για το 2010, ισχύουν τα χρηματικά έπαθλα της ΟΜΕ (πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης οδηγών “κάθε συμμετοχή σου σε αγώνα σου δίνει πόντους και ευρώ – μάζευε πόντους και κέρδισε χρήματα”).

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ome-moto.com (Ανακοίνωση 22-3-2010)

Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2010

Από το Αγωνιστικό της Ο.Μ.Ε
Ευάγγελος Πολύζος