Η ΟΜΕ ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος motocross που επρόκειτο να διοργανωθεί στην Μεγαλόπολη το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου, κοινοποιώντας την απάντηση και παράκλειση για αναβολή από το Λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης και ιδιαίτερα τον Κο Μαστοράκο που διαχειρίζεται την πίστα.

Επίσης η ομοποσπονδία ανακοίνωσε αλλαγές στα προγράμματα motocross, καθώς στην ημερομηνία που είχε δωθεί από την αρχή της χρονιάς χωρίς τοποθεσία τον Μάιο (30-31 Μαίου) μεταφέρεται ο αγώνας της Μεγαλόπολης και ανακοινώθηκαν οι τοποθεσίες για τους δυο τελευταίους αγώνες της χρονιάς, Τρίκαλα (7-8/11) και Χαλκίδα (28-29/11). Για το πρόγραμμα αγώνων του κυπέλλου motocross Β. Ελλάδος η ΟΜΕ μετακίνησε τον αγώνα των Τρικάλων (6/9) και πρόσθεσε και όγδοο αγώνα στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στη Βισαλτία (15/11).

===============================================================================================


====================================================================================================

ΠΡΟΣ : ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜΕ)
ΚΑΤΟΥΝΗ 3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κύριοι,

Όσον αφορά τον προγραμματισμένο αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS την 11-12/04/09 στην πίστα του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης αναφέρουμε τα εξής:

Ο αγώνας δεν δύναται να πραγματοποιηθεί, λόγω ακαταλληλότητας της πίστας για τον εξής λόγο : Ο υψηλός δείκτης βροχής καθ΄ όλη την χειμερινή περίοδο στην περιοχή καθώς οι βροχές είναι ακόμη και τώρα συνεχείς, δεν επιτρέπουν να γίνουν οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες για την διαμόρφωση της πίστας. Η χρήση χωματουργικών μηχανημάτων που δοκιμαστικά χρησιμοποιήσαμε θα έφεραν καταστροφικά αποτελέσματα στην δομή της πίστας. Παρ΄ ότι επιφανειακά η πίστα φαινόταν στεγνή, τα μηχανήματα βούλιαζαν ολοσχερώς. Ως γνωστόν όλοι οι αγωνιζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πετρώδες έδαφος ούτε καν η παραμικρή πέτρα στην εν λόγω πίστα.

Θέλοντας λοιπόν για μια ακόμη φορά να διατηρήσουμε τις υψηλές προδιαγραφές που έχουμε θέσει όσον αφορά την ποιότητα των αγώνων ζητούμε να ορίσετε νέα ημερομηνία, αν είναι δυνατόν προς τα τέλη Μαΐου 2009, έτσι ώστε οι αγωνιζόμενοι και οι θεατές να απολαύσουν έναν ακόμη αγώνα με προδιαγραφές Παγκοσμίου.

Ευελπιστούμε ότι οι αγωνιζόμενοι που τόσο πολύ μοχθούν, να κατανοήσουν το πρόβλημα και να μας δικαιολογήσουν.

Σημειωτέον, η Διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης στην οποία ολοκληρωτικά ανήκει η πίστα MOTOCROSS ουδέποτε έχει ζητήσει στα τόσα χρόνια εκτέλεσης αγώνων (Πανελλήνια Πρωταθλήματα – Διεθνή – Παγκόσμια) το παραμικρό από τον οποιοδήποτε φορέα ή άτομο, που εμπλέκεται στους αγώνες.

Επίσης μετά το Πάσχα που θα αρχίσουν οι εργασίες στην πίστα MOTOCROSS δεν θα είναι δυνατόν να γίνονται προπονήσεις.

Με τιμή
Ο Υπεύθυνος της Πίστας MOTOCROSS
του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης

Σπυρίδων Μαστοράκος