ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΠΑ

Στην αναγνώριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου-FIA, προχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή-IOC.

Mε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της ΔΟΑ Jean Todt, ως επίσημη πιστοποίηση, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jacques Rogge, ανακοίνωσε την αναγνώριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου- (Fédération Internationale de l’Automobile), από τη ΔΟΕ.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Jean Todt:

«Η FIA είναι υπερήφανη και ενθουσιασμένη να είναι μέρος της «Oλυμπιακής οικογένειας».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΑ επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις της να σεβαστεί τον Ολυμπιακό Χάρτη, ιδίως:

 

  • Να θεσπίσει και να επιβάλλει, σύμφωνα με το ολυμπιακό πνεύμα, τους κανόνες σχετικά με την πρακτική των αντίστοιχων αθλημάτων της και να εξασφαλίσει την εφαρμογή τους,
  • Να διασφαλίσει την ανάπτυξη του αθλητισμού της σε ολόκληρο τον κόσμο,
  • Να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που καθορίζονται στον Ολυμπιακό Χάρτη, ιδίως σε σχέση με τη συνεχή ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αξιών και της Ολυμπιακής Παιδείας.
  • Η αναγνώριση της ΔΟΕ είναι προσωρινή, για χρονικό διάστημα δύο ετών. Η ΔΟΕ κάλεσε την FIA να δημιουργήσει το ταχύτερο δυνατό Αθλητική Επιτροπή προκειμένου η αναγνώριση αυτή να καταστεί μόνιμη.

 

Παράλληλα οι Εθνικές Λέσχες Αυτοκινήτου – μέλη της FIA σε όλο τον κόσμο, μπορούν να αναγνωριστούν από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή κάθε χώρας, κατά την κρίση τους.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, μπορεί πλέον να τεθεί σε εφαρμογή κοινό σχέδιο δράσης μεταξύ της FIA και εθνικών λεσχών με βάση τον Ολυμπιακό Χάρτη, ώστε κάθε λέσχη να μπορεί να «αντλήσει» οφέλη από τις ΕΟΕ κάθε χώρας και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να γίνει ακόμη πιο σημαντική, δυναμική και πρωτοποριακή.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΛΠΑ


Αν και το παραπάνω δεν μας ενδιαφέρει άμεσα, είναι κάτι που θα μας απασχολήσει ως μοτοσυκλέτα στο άμεσο μέλλον, καθώς και η μοτοσυκλέτα (είναι σίγουρο) πως θα ακολουθήσει την αντίστοιχη διαδρομή. Η πρόσφατη αναγνώριση της ομοσπονδίας πρόκειται να αλλάξει τον χάρτη των αθλημάτων μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.