ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
OFF ROAD TEAM

6ος Αγώνας Κυπέλλου Trail Ride 2007

Ανακαλύπτοντας την Ανατολική Αττική

Το Κύπελλο Trail Ride 2007 συνεχίστηκε δυναμικά στις 25 Νοεμβρίου στον φιλόξενο Δήμο Κερατέας με ένα Trail Ride διοργανωτικά άψογο που συγκέντρωσε μετά από καιρό έναν εντυπωσιακό αριθμό συμμετεχόντων, φτάνοντας τους 80!

Με άρωμα χειμώνα, και την λάσπη να κάνει επιτέλους –έστω και μερικώς- την εμφάνισή της, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο Attart Off Road Park όπου ξεκίνησαν για μια διαδρομή 80 χιλιομέτρων στην Λαυρεωτική Γη που γέμισε χρώμα και ζωή! Η -δύσκολη- αρχή έγινε μέσα από την τεχνητή πίστα με τις νερολακκούβες και τα εμπόδια! Η συνέχεια όμως, αποζημίωνε… Ένας πρώτος κύκλος 40 χιλιομέτρων, με αρκετά μονοπάτια, το τρενάκι του Λαυρίου, δύσκολες αντιπυρικές και ένα εντυπωσιακό πρανές, έκλεινε πάλι στο σημείο της αφετηρίας.

Από κει, μια ακόμη τεχνητή ειδική διαδρομή περίμενε τους αγωνιζόμενους μετά από ένα δύσκολο, πέτρινο μονοπάτι, όπου οι φωτογραφικές μηχανές και η εξωτερική βοήθεια είχαν τον πρώτο λόγο!

Συνέχεια με off road κομμάτια, αντιπυρικές ζώνες στο απέναντι βουνό, ξεροπόταμους, και απίστευτη θέα προς τρεις θάλασσες, Σαρωνικό, Ευβοϊκό αλλά και Αιγαίο! Η επιστροφή στη βάση έκλεισε με ένα πέρασμα πάλι από την δύσκολη τεχνική ειδική, όπου έδωσε ένα ξεχωριστό καφέ χρώμα στις μοτοσυκλέτες!

Όμως, τα ωραία τότε άρχισαν! Πλύσιμο για ΟΛΕΣ τις μοτοσυκλέτες με πιεστικό, πλούσιο catering και πολλά ποτά από τον Δήμο Κερατέας, μουσική, θέαμα και φυσικά απονομές με αναμνηστικά για όλους στον όμορφο χώρο του Attart!

Την γενική κατάταξη κέρδισε και πάλι ο Αλέξανδρος Ψωφάκης με Suzuki DRZ 400, ενώ 2ος και νικητής στην κατηγορία Enduro ήταν ο Δημήτρης Μαρκάτος με Yamaha WR 450 F. Ακολούθησε ο Λευτέρης Πανέτης με KTM 200 ΕΧC, ενώ την εξάδα έκλεισαν o Αλέξανδρος Επιτροπάκης με ΚΤΜ 200 EXC, ο Τάσος Τσικληρόπουλος με ΚΤΜ 400 EXC και ο Ανδρέας Καρκάτσας με Suzuki DR 350.

Νικητής στους Βετεράνους αναδείχτηκε ο Άκης Κατσίβελας με KTM 300 ΕΧC, μπροστά από τον Αλέξανδρο Καλαποθάκη με Suzuki DRZ 400 και τον Άγγελο Δουκάκη με ΚΤΜ 400 EXC.

Πρώτος στα On-Off ήταν ο Βασίλης Νικολάου με KTM Adventure 640, και νικητής στην Entry Level των πρωτοεμφανισθέντων αναβατών ο Βασίλης Γιάτσιος με Gas Gas 250.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Τάκης Ιωνάς κατάφερε να ολοκληρώσει την «στενή» διαδρομή με ένα Quad!

Το 6ο Trail Ride με την συνδιοργάνωση του Δήμου Κερατέας σηματοδότησε μια νέα εποχή στο θεσμό και στο όμορφο κλίμα που επικρατεί σε αυτούς τους αγώνες, για αυτό και οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο και όλο το επιτελείο που εργάστηκε για αυτό το άριστο αποτέλεσμα!

Η συνέχεια θα δοθεί στην Καλαμάτα, με το 7ο Trail Ride, ενώ ο θεσμός θα ολοκληρωθεί στα τέλη Γενάρη με έναν αγώνα στην Πεντέλη όπου θα υπάρχουν δύο διαδρομές, μια εύκολη ειδικά για μικρά και μεγάλα On-Off και μια κλασσική, δυσκολότερη, με περισσότερα μονοπάτια.