ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η ΕΘΕΑ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόθεσή της να συνεχίσει τον θεσμό της χορηγίας ελλήνων αγωνιζομένων (αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας-καρτ) για τη συμμετοχή τους σε αγώνες του εξωτερικού και την επόμενη αγωνιστική χρονιά του 2007. Για το σκοπό αυτό η ΕΘΕΑ θα δέχεται σχετικές προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους έως και τις 15/11/2006 στα γραφεία της (Εθνική Επιτροπή Αγώνων, Μεσογείων 395, 15343 Αγ. Παρασκευή, Αθήνα).

Ως κριτήρια επιλογής των αγωνιζόμενων θα ληφθούν υπ’ όψη τα εξής:
– Το palmares του οδηγού/αναβάτη.
– Η ηλικία του οδηγού/αναβάτη.
– Το επίπεδο των διεθνών αγώνων που θα συμμετάσχει.
– Η αρτιότητα της πρότασης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΕ.Ψ.Α.

Η ΕΘΕΑ ανακοινώνει πως το Κέντρο Ψυχοδιαγνωστικής Αξιολόγησης (ΚΕ.Ψ.Α.), στο οποίο γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις των ενδιαφερόμενων που θέλουν να αποκτήσουν Αγωνιστική Άδεια, λειτουργεί από 2 Νοεμβρίου 2006 στις νέες του εγκαταστάσεις στην οδό Αντήνορος 29, στο Παγκράτι (δίπλα στο ξενοδοχείο Caravel).
Υπενθυμίζουμε πως οι εξετάσεις στο ΚΕ.Ψ.Α. πραγματοποιούνται με προκαθορισμένο ραντεβού προς αποφυγή συνωστισμού και ταλαιπωρίας των ενδιαφερόμενων. Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλ. 210 6829350 και 210 6894095.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Η ΕΘΕΑΜ συμφώνησε με το Κέντρο Ψυχο-Διαγνωστικής Αξιολόγησης (ΚΕ.Ψ.Α.) και εντός του 2006 θα λειτουργεί και στην Θεσσαλονίκη,  προκειμένου να αναλάβει την διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων για την έκδοση αγωνιστικής άδειας.

Οι αγωνιζόμενοι προκειμένου να εκδώσουν αγωνιστική άδεια θα πρέπει υποχρεωτικά να περνούν από την αξιολόγηση του ΚΕ.Ψ.Α.

Η αξιολόγηση περιλαμβάνει τα εξής:
Α. Αξιολόγηση επιδόσεων όρασης (αξιολογούνται 14 παράμετροι)
Β. Αξιολόγηση επιδόσεων ακοής
Γ. Αξιολόγηση προσοχής – αυτοσυγκέντρωσης
Δ. Αξιολόγηση χρόνου κίνησης και χρόνου αντίδρασης σε οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα
Ε. Αξιολόγηση ορίων ψυχικής καταπόνησης
ΣΤ. Αξιολόγηση οπτικού προσανατολισμού
Ζ. Αξιολόγηση επιπέδου νοημοσύνης

Επιπλέον οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν στο ίδιο κέντρο και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι  εξετάσεις αυτές θα ισχύουν για το έτος που εκδόθηκαν και για τα επόμενα 2 έτη. Το κόστος για την διενέργεια των εξετάσεων αυτών έχει συμφωνηθεί με το ΚΕΨΑ σε 70€ για την ψυχοτεχνική αξιολόγηση και 40 € για τις ιατρικές εξετάσεις. Προκειμένου να αποφευχθεί η προσέλευση μεγάλου αριθμού αγωνιζόμενων στην αρχή της χρονιάς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός, ανάλογα με το γράμμα του επωνύμου τους, ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα. Η ημερομηνία έναρξης της ως άνω διαδικασίας αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2006.