Αθήνα, Δευτέρα 7/11/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΑΣΟΑΜ σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. για αποχή από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των δύο ομοσπονδιών με σκοπό την βελτίωση των αγώνων του θεσμού, θεμελιώνοντας βασικές προϋποθέσεις για την συνέχιση και προάσπιση του κύρους του όρου «Πρωτάθλημα», ήρθε σε επαφές και συνομιλίες με τις δύο ομοσπονδίες τις οποίες ανακοινώνει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του χώρου του motocross.

Όσο αφόρα τα αιτήματα του Συλλόγου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ, το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά από συνομιλίες που διεξήγαγε με εκπροσώπους της ΑΜΟΤΟΕ διαπίστωσε την πρόθεση της ομοσπονδίας να βρεθεί μια λύση κοινώς αποδεκτή. Σε πρώτη φάση το αίτημα του Συλλόγου για ακύρωση στην τελική βαθμολογία του πέμπτου αγώνα στον Μώλο είναι πλέον άτοπο και εκτός συζητήσεως την παρούσα χρονική περίοδο καθώς μια τέτοια ενέργεια θα αλλοίωνε το τελικό αποτέλεσμα της βαθμολογίας, γεγονός που ο Σύλλογος δεν επιθυμεί. Ωστόσο το αίτημα της επιστροφή του παράβολου συμμετοχής του συγκεκριμένου αγώνα παραμένει ανοιχτή θέση και διεκδίκηση του Συλλόγου.

Στην περίπτωση των αιτημάτων του Συλλόγου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΟΜΕ μετά από συζητήσεις και αμοιβαίες εξηγήσεις, έγινε σαφές ότι ο ΑΣΟΑΜ ουδέποτε ζήτησε ή εξέφρασε την επιθυμία να σταματήσει το εν λόγω Πρωτάθλημα. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις τις ΟΜΕ θεωρεί ότι τα αιτήματα του είναι ικανοποιημένα και άρει την απόφαση του για αποχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την ΟΜΕ.

Συγκεκριμένα.
Οι γραπτές εξηγήσεις που δημοσιεύτηκαν και παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΑΣΟΑΜ στις 26/11/11 σχετικά με τον λόγω που οδήγησε στην αναβολή του 4ου αγώνα Παν. Πρωτ. ΟΜΕ στην Μεγαλόπολη ήταν επαρκείς. Η ανακοίνωση της συνέχισης του πρωταθλήματος με δύο αγώνες, έναν στην Καρδίτσα στις 12-13/11/11 και έναν σύμφωνα με προφορικές διαβεβαιώσεις στα Τρίκαλα στις 03-04/11/11, ικανοποιεί το αίτημα του Δ.Σ. για ανακοίνωση του υπόλοιπου αγωνιστικού προγράμματος του πρωταθλήματος. Οι γραπτές διαβεβαιώσεις αλλά και η έμπρακτη εγγύηση της ΟΜΕ με την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα της Μεσσήνης είναι επαρκείς αποδείξεις ότι μπορεί να διεξάγει τους παραπάνω αγώνες που ανακοίνωσε χωρίς διαδικαστικά προβλήματα.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά τις επαφές που διεξήγαγε και με τις δύο ομοσπονδίες κρίνει θετικό το κλίμα των συζητήσεων θεωρώντας όμως ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα να καλυφθεί για την θεμελίωση μιας αμοιβαίας και κοινής αποδεκτής πορείας για το μέλλον των Ελληνικών αγώνων motocross.

Το Δ.Σ. του ΑΣΟΑΜ