ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενας νέος θεσμός ξεκινά απο τη συνεργασία διοργανωτών αγώνων Rally Raid που τους ενώνει το κοινό πάθος για την εξέλιξη αυτού του είδους αγώνων στην περιοχή των Βαλκανίων και τις γείτονες χώρες.

Για το 2010 το Βαλκανικό κύπελλο Rally Raid θα ξεκινήσει απο την Θεσσαλονίκη με το Rally Macedonian και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με το Balkan Off Road Marathon.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

  • 5th -7th Feb – “Macedonian 1-st Rally Raid” – Thessaloniki, Greece
  • 23-25th April – “Euboia Rally Raid” – Pefki Euboia, Greece
  • 28/06 – 04/07 “Dobrudja Trophy 2010” – Mangalia , Romania
  • 4-11th of September “Balkan Off-Road Marathon 2010

Απο τους 4 αγώνες κάθε συμμετέχοντας μπορεί να κρατήσει τους 3.

Ολοι οι αγώνες στο Κύπελλο αυτό είναι αγώνες Rally Raid που υπάγονται και σε άλλους θεσμούς με ξεχωριστή βαθμολογία. Το Κύπελλο έχει σαν στόχο να προωθήσει τους αγώνες σε ένα ευρύτερο κοινό πέραν των αγωνιζομένων απο κάθε χώρα, στην Κεντρική & Δυτική Ευρώπη, τα Βαλκάνια την Μέση Ανατολή και τις χώρες που τώρα αναπτύσσουν αγωνιστική δραστηριότητα. Ετσι αρωγοί στην προσπαθειά μας είναι Ιταλοί & Τούρκοι διοργανωτές και αγωνιζόμενοι, διοργανωτές απο την Μ.Βρεττανία και οι διοργανωτές του Baja Saxonia.

Η οργανωτική επιτροπή αυτού του άτυπου θεσμού είναι:
Χρήστος Μπογιατζής – Thessaloniki, Greece.
Μελέτης Σταμάτης – Athens, Greece.
Dan Popescu – Bucharest, Romania
Alexander Kovachev – Bulgaria
Karsten Dorn – Germany
Todor Hristov – Bulgaria

και φιλοδοξία μας είναι σύντομα να συμπεριληφθούν και άλλοι αγώνες και διοργανωτές προκειμένου αυτό να φτάσει στον στόχο του, δηλαδή την εξάπλωση των αγώνων Rally Raid.

Ηδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για ενίαια διαχείριση δημοσιότητας των αγώνων με στόχο όχι μόνο την προώθηση του θεσμού και των επιμέρους αγώνων του αλλά και την παροχή δημοσιότητας των αγωνιζομένων σε έντυπα και μέσα του εξωτερικού.

Η διοργάνωση του Baja Saxonia θα διαθέσει χώρο για την προβολή του θεσμού ενώ η διοργανωτική επιτροπή του Balkan Rally Raid Cup θα συμμετάσχει σε κάποιες εκθέσεις off road στην Ευρώπη προκειμένου να προωθήσει τον θεσμό και το μεγαλύτερο απο τα events του, το Balkan Off Road Marathon.

Οι Κυπελλούχοι της χρονιάς θα βραβευτούν σε εκδήλωση που θα γίνει στο τέλος του χρόνου στην Σόφια και πέραν των κυπέλλων όλοι οι νικήτες θα παραλάβουν έπαθλα (χρηματικά ή άλλα) απο μία σειρά χορηγών που σιγά σιγά υποστηρίζουν τον θεσμό.

logo_balkan_raid_cup_2010