ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ 6-2-2008

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που λάβαμε οι οποίες αφορούν την αγωνιστική περίοδο 2008.

Συγκεκριμένα μετά από πρωτοβουλία στελεχών εισαγωγικών εταιριών που έχουν ενεργή συμμετοχή στους αγώνες, πραγματοποιήσαμε μία σειρά συναντήσεων με θέμα την πορεία των ελληνικών αγώνων τα τελευταία χρόνια. Εάν και αποτελεί πάγια πεποίθηση όλων των εταιριών η μη εμπλοκή σε διαδικασίες και η αποφυγή παρεμβάσεων οι οποίες μπορεί να εξυπηρετούν τα εκάστοτε συμφέροντα των εταιριών, εντούτοις κρίθηκε αναγκαίο να λάβουμε θέση προσδοκώντας την αναβάθμιση των ελληνικών αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρ’ όλες τις τυχών διαφορές μεταξύ των εταιριών που είναι θεμιτό να υπάρχουν λόγω του «ανταγωνισμού», οι αποφάσεις ήταν σε όλες τις περιπτώσεις ομόφωνες.

Κάτω λοιπόν από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αντίστοιχες δεσμεύσεις των διοργανωτών αλλά και των φορέων, δηλώνουμε ότι προτιθέμεθα να υποστηρίξουμε επίσημα τα κάτωθι πρωταθλήματα:

  • Πρωτάθλημα Enduro Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
  • Πρωτάθλημα Motocross σύμπραξη ΠΟΜ και ΟΜΕ
  • Πρωτάθλημα Ταχύτητας ΠΟΜ
  • Πρωτάθλημα Supermoto IRON team

Επιφυλασσόμαστε για την υποστήριξη του πρωταθλήματος Scramble για το οποίο δεν έχουμε ολοκληρώσει τις αντίστοιχες επαφές.

Σημειώνουμε ότι πέραν αυτών των πρωταθλημάτων, κανένας εκ των υποστηριζόμενων αναβατών μας δεν μπορεί να ακολουθήσει άλλο πρωτάθλημα πέραν αυτών που έχουμε προαναφέρει. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμούμε ότι θα διαφυλάξουμε τους θεσμούς και θα εξασφαλίσουμε την επιτυχία των διοργανώσεων, αποφεύγοντας τις διασπάσεις του παρελθόντος που δημιούργησαν μόνον αρνητικό κλίμα.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι το μοναδικό κίνητρο αυτής της απόφασης των εταιριών είναι η αγάπη όλων για ποιοτικούς αγώνες στην χώρα μας. Ευελπιστούμε σε θεαματικότερους, ασφαλέστερους, δικαιότερους και καλύτερα οργανωμένους αγώνες που δεν υποτιμούν τους θεατές τους αναβάτες αλλά και τις ίδιες τις εταιρίες οι οποίες εκπροσωπούνται μέσα από αυτούς.

Οι αποκλειστικοί εισαγωγείς-διανομείς των εταιριών:
APRILIA, DUCATI, GAS GAS, HONDA, HUSABERG, HUSQVARNA, KAWASAKI, KTM, MV AGUSTA, SUZUKI, TM, YAMAHA.