e75_150Το αθλητικό σωματείο Ε-75 μας ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγώνων scramble και enduro της νέας χρονιάς. Το αθλητικό σωματείο Ε-75 θα διοργανώσει τους αγώνες εκτός ΑΜΟΤΟΕ, βάση όμως του αθλητικού νόμου. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

Αττικό κύπελλο scramble E-75 2010

  1. 21 Μαρτίου – Πυργάκι Π. Φωκαίας
  2. 11 Απριλίου – Αλυκές Αναβύσσου
  3. 24 Οκτωβρίου – Αλυκές Αναβύσσου
  4. 28 Νοεμβρίου – Καστέλλα Π. Φωκαίας

Κύπελλο Enduro Therapy 2010

  1. 30 Μαίου – Ανάβυσσος
  2. 19 Δεκεμβρίου – Σαλαμίνα

Η ανανέωση του αθλητικού δελτίου κοστίζει 20 ευρώ και η συμμετοχή στο κύπελλο scramble παραμένει στο 50 ευρώ. Η συμμετοχή στο κύπελλο enduro κοστίζει 70 ευρώ έως 90 συμμετοχές, αν οι συμμετοχές σε κάθε αγώνα ξεπεράσουν τις 90 θα επιστρέφονται 5 ευρώ στον τεχνικό έλεγχο σε κάθε συμμετέχοντα (δηλαδή η συμμετχοή θα κοστίζει 65 ευρώ).


Γιάννης Χοχλακάκης

Γιάννης Χοχλακάκης

O Γιάννης Χοχλακάκης είναι ιδρυτικό μέλος του Ε-75 ένα σωματείο που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε με την μεγαλύτερη δύναμη αθλητών (στους αγώνες της ΑΜΟΤΟΕ)στο λεκανοπέδιο Αττικής. Κατά την διάρκεια της προεδρίας του το αθλητικό σωματείο Ε-75 ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Ο Ε-75 διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το επιτυχημένο Αττικό κύπελλο αγώνων scramble.


Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι στη συνέντευξη θα συμμετέχουν και μέλη του διοικητικού συμβουλίου διότι πιστεύουμε ότι τα σωματεία δεν πρέπει να είναι προσωπογενή, αλλά πρέπει να δημιουργούν σύνθεση απόψεων για το καλύτερο από κοινού αποτέλεσμα.

Είστε το πρώτο σωματείο που ήρθε σε ανοικτή ρήξη με την ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ, θέλεις να μας εξηγήσεις τους λόγους; 
Το σωματείο μας, ως γνωστό, είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΑΜΟΤΟΕ, έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ, έχει πολυετή δράση έχοντας σαν όραμα την ομοσπονδιακή λειτουργία των αγώνων μοτοσικλέτας στην Ελλάδα και πρωτοστατώντας στην αλλαγή που επήλθε στους αγώνες με την ένταξη των αγώνων στον Αθλητικό Νόμο 2725/99. Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η Ομοσπονδία είναι ο σημαντικότερος θεσμός που υποστηρίζουμε στο σωματείο μας. Σίγουρα πιστεύουμε ότι σε κάθε ομοσπονδία, όπως και σε κάθε συλλογικό όργανο, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και στην τακτική αλλά και στην οργανωτική πορεία της. Οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να οδηγούν στη σύνθεση και δημιουργία και όχι στη νοοτροπία του αποκλεισμού και της απαγόρευσης. Τα παραπάνω τα ζούσαν οι διοργανωτές και οι αγωνιζόμενοι την περίοδο πριν την εφαρμογή του αθλητικού νόμου με αποτέλεσμα το μαρασμό των αγώνων. Προς μεγάλη μας έκπληξη, το προηγούμενο τρίμηνο μας εκφράστηκε από τη διοίκηση της ΑΜΟΤΟΕ η ίδια νοοτροπία, που περιγράφηκε παραπάνω, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην έχουμε περιθώρια ούτε καν συζήτησης, με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε τη δημοσίευση όλου του ζητήματος. Η ομοσπονδία

  • πρέπει να στηρίζει τα σωματεία-μέλη της, και ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή που βρισκόμαστε, διότι αυτά αποτελούν την ενεργή της δραστηριότητα
  • πρέπει με κάθε τρόπο να ελέγχει και κατόπιν να δημιουργεί τις συνθήκες (έστω και λιγοστές) για τη συνέχιση της λειτουργίας και δραστηριότητας των σωματείων της
  • και ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ τα σωματεία από τις δραστηριότητες τους με το πρόσχημα των δήθεν υπέρογκων οικονομικών οφειλών τους διότι πολύ καλά ξέρουν ότι τις περισσότερες φορές οι αγώνες είναι ζημιογόνοι, ιδιαίτερα στα σωματεία που θέλουν να προσφέρουν περισσότερα στους αθλητές τους.

Μετά την ανακοίνωσή σας λίγο πριν το τέλος του 2009, σχετικά με την αντιπαράθεσή σας με την ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ, έχει υπάρξει άλλη επικοινωνία με την ομοσπονδία; 
Οι προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με τον Πρόεδρο και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΜΟΤΟΕ πριν τη δημοσίευση της επιστολής μας ήταν πολλαπλές. Η μοναδική επικοινωνία που είχαμε, πριν τη δημοσίευση της επιστολής, ήταν με δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, τα οποία ήρθαν στο σωματείο μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του 3ου αγώνα για να εισπράξουν το αντίτιμο προκειμένου να ‘ξεκλειδώσουν’ την ασφαλιστική εταιρεία για να καλύψει τον αγώνα. Μετέπειτα δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από πλευράς τους (απάντηση στην επιστολή μας ή οποιαδήποτε άλλη κίνηση) εκτός από κάποιο email το οποίο λάβαμε τον Ιανουάριο του 2010 όπου μας ζητούσαν συνάντηση με τα ίδια μέλη του διοικητικού συμβουλίου χωρίς ιδιαίτερη θεματολογία, την οποία και αρνηθήκαμε, καθώς αυτό που ζητάμε είναι η γραπτή τοποθέτηση του διοικητικού της Ομοσπονδίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και όχι μόνο κάποιων μελών του διοικητικού. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στο αίτημά μας.

Τι σκέφτεστε να κάνετε σχετικά με τους αγώνες σας την νέα χρονιάς (2010); 
Πρόκειται να συζητήσουμε με τους αθλητές του σωματείου μας στην συνάντηση που θα έχουμε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού στην αίθουσα Πλειάδες επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη & Καρυταίνης 4, στις 19:00. Η τελική έγκριση του προγράμματος αγώνων για το 2010, θα αποφασιστεί εκεί, καθώς επίσης και οι αποφάσεις μας για το θέμα που προέκυψε με την ΑΜΟΤΟΕ.

Θα διοργανώσουμε το Αττικό Κύπελλο Scramble με τέσσερις αγώνες και δύο φιλικούς αγώνες Enduro.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί την επομένη μέρα της συνέλευσης καθώς και η απόφασή της για τη συνέχιση του σωματείου μας ως μέλος της ΑΜΟΤΟΕ.

Υπάρχει περίπτωση να μην διοργανώσετε αγώνες; 
Όχι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην διοργανώσουμε αγώνες είτε υπό την ΑΜΟΤΟΕ είτε μόνοι μας ως αθλητικό σωματείο. Σκέψεις για προσχώρηση σε άλλη υπάρχουσα ομοσπονδία ή λέσχη δεν υπάρχουν.

Τι θα συμβεί στην περίπτωση που διοργανώσετε αγώνες μόνοι σας; 
Έτσι και αλλιώς διοργανώνουμε αγώνες μόνοι μας, γιατί ως γνωστό αναγνωρισμένα από τη ΓΓΑ και υπόλογα σύμφωνα με το νόμο είναι, μέχρι σήμερα, μόνο τα σωματεία και όχι οι υπάρχουσες ομοσπονδίες. Είναι γνωστό ότι η πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει καμία ομοσπονδία ούτε άλλο φορέα παρόλες τις αιτήσεις τους.

Η διαδικασία ανανέωσης και εγγραφής στα αθλητικά μητρώα του σωματείου μας συνεχίζεται κανονικά και η συμμετοχή των αθλητών μας στους αγώνες που διοργανώνουμε καθώς επίσης και σε οποιουσδήποτε άλλους αγώνες που διοργανώνουν αναγνωρισμένα σωματεία από τη ΓΓΑ θα γίνεται κανονικά όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Θα υπάρξει πρόβλημα για κάποιον αθλητή του σωματείου Ε-75 ο οποίος θελήσει να συμμετάσχει σε αγώνα που διεξάγει άλλο αθλητικό σωματείο υπό την ΑΜΟΤΟΕ ή την ΟΜΕ; 
Όπως εξήγησα και παραπάνω, βάσει του αθλητικού νόμου, τους αγώνες διοργανώνουν μόνο τα αναγνωρισμένα σωματεία μοτοσικλέτας. Δεν υπάρχει λόγος κανένα αθλητικό σωματείο να αρνηθεί να δεχθεί τους αθλητές με αθλητικό δελτίο στο Ε-75. Εφόσον υπάρξει άρνηση, αυτή είναι παράνομη, και θα αποσκοπεί μόνο στην είσπραξη επιπλέον παραβόλου από πλευράς διοργανωτή. Οι αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνονται από αναγνωρισμένα σωματεία. Οι αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της ΟΜΕ διοργανώνονται με lisence που δεν διέπεται από τον αθλητικό νόμο. Άρα όλοι οι αθλητές με αθλητικά δελτία μπορούν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε αγώνα διοργανώνεται από αθλητικά σωματεία αναγνωρισμένα από τη ΓΓΑ.

Τι προβλέπεις σχετικά με την αναγνώριση της ομοσπονδίας μοτοσικλέτας από το κράτος; 
Πιστεύουμε ότι η νέα ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα βάλει τάξη στα περίπλοκα προβλήματα του αθλητισμού στη χώρα μας. Επιχειρείται να μπει ένα τέλος στα σωματεία μαϊμού, προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα των ομοσπονδιών και πιστεύουμε ότι επιτέλους θα φροντίσει το ζήτημα της αναγνώρισης της ομοσπονδίας αθλητικής μοτοσικλέτας. Το σωματείο μας θα υποστηρίξει-ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση διότι πιστεύει ότι μόνο η αναγνώριση από τη ΓΓΑ θα επιλύσει χρόνια προβλήματα στο χώρο των αγώνων μοτοσικλέτας.