ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
RED BULL HELLAS

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Red Bull X-Fighters World Tour 2010
Όλοι οι δρόμοι… οδηγούν στη Ρώμη για την παγκόσμια ελίτ του FMX

Μετά από τον εντυπωσιακό τελικό που έμεινε στην ιστορία του Red Bull X-Fighters, στο Λονδίνο το 2009, η κορυφαία διοργάνωση του freestyle motocross επιστρέφει το 2010 με νέους αναβάτες, νέα σημεία και πολλά νέα tricks! Φέτος, για μια ακόμη χρονιά, εκατομμύρια θεατές σε όλον τον κόσμο θα παρακολουθήσουν την αφρόκρεμα της διεθνούς σκηνής FMX, να μάχεται για τον πολυπόθητο τίτλο του Πρωταθλητή Red Bull X-Fighters.

To πρόγραμμα των αγώνων Red Bull X-Fighters World Tour 2010 περιλαμβάνει τόσο τις κλασσικές πλέον τοποθεσίες, όπως η πόλη του Μεξικό – που θα ανοίξει την αυλαία του πρωταθλήματος – και η Μαδρίτη όσο και νέοι συναρπαστικοί προορισμοί.  Η δεύτερη στάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των Πυραμίδων και της Σφήκας, στην Γκίζα, όπου η ξηρή ατμόσφαιρα και ο καυτός ήλιος θα ανάψουν τα αίματα και θα φέρουν τους ριψοκίνδυνους αναβάτες στα όριά τους! Φυσικά, οι δοκιμασίες για τους 12 καλύτερους αθλητές freestyle motocross θα συνεχιστούν, καθώς στη συνέχεια θα κληθούν να…  ανεβάσουν στα ύψη, τη χαμηλή θερμοκρασία της Κόκκινης Πλατείας του Κρεμλίνου στη Μόσχα. Μετά από την παραμυθένια πόλη της Μόσχας σειρά έχει το Λονδίνο και το μυθικό Battersea Power Station. Το παλιό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, θα… επαναφορτιστεί από την αδρεναλίνη,  ηλεκτρίζοντας το φανατικό κοινό και τους αναβάτες. Η αυλαία του Red Bull X-Fighters 2010, θα πέσει για πρώτη φορά στην αιώνια πόλη της Ρώμης, όπου ο καλύτερος θα στεφθεί Πρωταθλητής με… τιμές Ρωμαίου Αυτοκράτορα!

Πέρισυ, ο Αμερικανός Nate Adams ήταν εκείνος που κατάφερε να  αποσπάσει τον μεγάλο τίτλο στο κατάμεστο Battersea Power Station, σε μια sold–out διοργάνωση χωρίς προηγούμενο. Φέτος, ο «Destroyer», όπως τον αποκαλούν, Adams έρχεται για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να διασφαλίσει τη θέση του στο βάθρο των ‘κορυφαίων’ του Red Bull X-Fighters. Ανάμεσα στους ισχυρούς του αντιπάλους είναι ο ‘next great showman’  Robbie Maddison, που διψά για δόξα μετά από την τρίτη και δεύτερη θέση που κατέκτησε το 2008 και το 2009, αντίστοιχα.

Οι αναβάτες του Red Bull X-Fighters 2010 επιλέγονται μετά από κατατακτήριες δοκιμές και όχι μετά από απευθείας πρόσκληση, όπως ίσχυε πριν. Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται βάσει της επίδοσης τους και της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι, οι έξι καλύτεροι της περσινής διοργάνωσης έχουν αυτόματα πάρει το εισιτήριό τους λόγω της υψηλής τους επίδοσης το 2009. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να ξαναδούν τους Nate Adams, Robbie Maddison, Eigo Sato, Mat Rebeaud, Dany Torres και Levi Sherwood, είναι τυχεροί γιατί η επιθυμία τους θα πραγματοποιηθεί. Οι υπόλοιπες 4 θέσεις θα αναζητήσουν… κατόχους ανάμεσα σε 6 αναβάτες που έχουν ήδη επιλεγεί από την κριτική επιτροπή του Red Bull X-Fighters μετά από μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων το περασμένο φθινόπωρο. Τη λίστα θα ολοκληρώσουν, δύο αναβάτες που θα επιλέγονται μετά από κλήρωση σε κάθε σταθμό. «Αυτή η μέθοδος εγγυάται δίκαιη μεταχείριση & συναγωνισμό ανάμεσα στους καλύτερους performers του αθλήματος», εξήγησε ο Διευθυντής του Red Bull X- Fighters, Tes Sewell.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RED BULL X-FIGHTERS WORLD TOUR 2010

16 Απριλίου: Πόλη του Μεξικό, MEΞ
14 Μαΐου: Γκίζα, ΑΙΓ
26 Ιουνίου: Μόσχα, ΡΩΣ
22-23 Ιουλίου: Μαδρίτη, ΙΣΠ
14 Αυγούστου: Λονδίνο, ΜΒΡ
1 Οκτωβρίου: Ρώμη, ΙΤΑ

www.redbullxfighters.com

————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Το πρόγραμμα αγώνων της φετινής χρονιάς είναι μεγαλύτερο κατά ένα αγώνα (6) και μαζί με τις γνωστές τοποθεσίες της Μαδρίτης, Μεξικό και Λονδίνου προστίθενται τρεις νέες τοποθεσίες, η Γκίζα στην Αίγυπτο, η Μόσχα στην Ρωσία και η Ρώμη στην Ιταλία. Σίγουρα αυτό θα είναι ένα από τα καλύτερα Red Bull X-Fighters!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συμμετέχουν οι καλύτεροι 12 αθλητές freestyle motocross. Το περσινό πρωταθλητή Nate Adams (ΗΠΑ) θα ακολουθήσουν οι Robbie Madison (ΑΥΣ), Eigo Sato (ΙΑΠ), Mat Rebeaud (ΕΛΒ), Dany Torres (ΙΣΠ) και Levi Sherwood (NZH). Το πρωτάθλημα δεν είναι πλέον invitational (με πρόσκληση). Τις πρώτες έξη θέσεις παίρνουν δικαιωματικά οι πρώτοι έξη αθλητές της περσινής βαθμολογίας. Οι επόμενες τέσσερις θέσεις θα βγουν από έξη επιλαχόντες που επιλέχθηκαν από τους κριτές. Τέλος θα δίνεται η δυνατότητα σε δυο wild card αθλητές να συμμετέχουν σε κάθε αγώνα, ανεβάζοντας το σύνολο κάθε αγώνα σε 12 αθλητές.

Η πόλη του Μεξικό είναι ο πρώτος σταθμός του φετινού πρωταθλήματος, όπως και πέρυσι. Η Γκίζα και οι πυραμίδες της Αιγύπτου θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά αγώνα Red Bull X-Fighters στην Αφρικανική Ήπειρο, ενώ για την συνέχεια μεταφερόμαστε στην μεγάλη κόκκινη πλατεία και το Κρεμλίνο για τον τρίτο αγώνα. Η κλασική Μαδρίτη θα φιλοξενήσει τον τέταρτο αγώνα (όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα είναι διήμερος). Στα μέσα Αυγούστου μεταφερόμαστε στο Λονδίνο στο εγκαταλελειμμένο Battersea Power Station και ο θεσμός ολοκληρώνεται στην αιώνια πόλη, στη Ρώμη της Ιταλίας.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείται την εξέλιξη των αγώνων με ρεπορτάζ, φωτογραφίες και video μέσω του mxdaily.gr

Πρόγραμμα Red Bull X-Fighters 2010

1. 16 Απριλίου – Μεξικό, πόλη του Μεξικό
2. 14 Μαίου – Αίγυπτος, Γκίζα
3. 26 Ιουνίου – Ρωσία, Μόσχα
4. 22-23 Ιουλίου – Ισπανία, Μαδρίτη
5. 14 Αυγούστου – Αγγλία, Λονδίνο
6. 01 Οκτωβρίου – Ιταλία, Ρώμη

Ιστοσελίδα Red Bull X-Fighters

Δείτε τι έγινε στους αγώνες τις περσινής χρονιάς (Μεξικό, Καναδάς, ΗΠΑ, Ισπανία, Αγγλία). Θυμηθείτε τoυς αγώνες το 2008, Βραζιλία, Μεξικό, Μαδρίτη, Γερμανία, ΗΠΑ.