Περιοχή: Καρτοδρόμιο Αφιδνών – Κιούρκα
Ημερομηνία: 21 Μαίου 2005
Συμμετοχές:150 Νέοι:20, Light:28, Quad Fun:8, Quad Sport:2, Honda:16, Yamaha:17, CitroEnergy:5, Racing 450:27, Racing Open:27
Θεατές: 1.500
Καιρός: Βροχή – συννεφιά και στο τέλος λαμπρός ήλιος!

Μάχες και στις δυο μεγάλες κατηγορίες.

Αυτήν τη φορά τα σκήπτρα του θεάματος κράτησαν από κoινού οι κατηγορίες Racing 450 και Racing Open. Στα μικρότερα 450 ο Φώτης Τσαλίκης (Honda, #3) εκμεταλλεύτηκε τις πρόωρες ατυχίες όσων τον καταδίωκαν τερματίζοντας άνετα πρώτος, ενώ στην Racing Open ο Ηλίας Μικές (KTM, #1) είχε πάλι πρόβλημα δίνοντας πάτημα στο μεγάλο ανταγωνιστή του, Μιχάλη Κουτσουμπό (Honda, #138) να τον προσπεράσει και να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι το τελευτίο άλμα στον τελευταίο γύρο. Εκεί ο Μικές πραγματοποίησε μια καταπληκτική προσπέραση και πήρε την δεύτερη νίκη στην κατηγορία φέτος.

O Ηλίας Μικές εξασφάλισε την δεύτερη νίκη του και ξέφυγε ακόμα περισσότερο από τον αντίπαλό του Μιχάλη Κουτσουμπό. Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας όμως θα το θυμάται αρκετό καιρό. Πραγματοποιώντας καλή εκκίνηση ξέφυγε από την αρχή μπροστά φτιάχνοντας μια διαφορά ασφαλείας. Όμως, για δεύτερη φορά φέτος, η ατυχία θα του χτύπαγε την πόρτα. Έμεινε από πίσω φρένο και ο Κουτσουμπός εκμεταλεύθηκε την ατυχία του πλησιάζοντας τον Μικέ και προσπερνώντας τον στην ευθεία της εκκίνησης, ξεσηκώνοντας του κόκκινους θεατές. Από εκείνη την στιγμή ο Μικές ξεκίνησε να τον πιέζει ασφυκτικά για να προσπεράσει στον τελευταίο γύρο στο χωμάτινο άλμα 200 μέτρα πριν τον τερματισμό. Την τρίτη θέση σιγούρεψε ο Μανώλης Σκύβαλος (Husqvarna, #100) ενώ τέταρτος τερμάτισε τελικά ο Δημήτρης Μανωλάς (Honda, #4). Μεγάλη μάχη έδωσε και ο Άλκης Συνιώρης (Husaberg, #71) κρατώντας την πέμπτη θέση από τον Κωνσταντίνο Φλώρο (Honda, #8).

Δώρο έκαναν στο Φώτη Τσαλίκη (Honda, #3) όλοι οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές στα Racing 450. Παρά τον αδιαμφισβήτητο χρόνο του Τσαλίκη οι Νίκος Διακάκης (Pro Circuit, #1), Σπύρος Κεφαλλονίτης (Suzuki, #199) και Μιχάλης Μιμίκος (KTM, #100) προσπάθησαν να πάρουν την πρωτοπορία στην εκκίνηση. Οι Κεφαλλονίτης και Διακάκης είχαν μια επαφή στην εκκίνηση κάτι που καθυστέρησε και τους δυο. Ο Γιώργος Κάκος (Suzuki, #34) δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και βρέθηκε δεύτερος πίσω από τον Τσαλίκη. Όλοι βάλθηκαν να προσπεράσουν τον Κάκο για να κυνηγήσουν τον Τσαλίκη αλλά αυτός απομακρυνόταν συνέχεια. Όταν ο Κάκος έχασε την ισορροπία του πέφτοντας, χάνοντας έτσι την δεύτερη θέση, οι Μιμίκος, Διακάκης βρέθηκαν να κυνηγάνε τον Τσαλίκη για την πρώτη θέση. Τελικά όλη η μάχη εξελίχθηκε μεταξύ τους αφού οι δυνάμεις τους αναλώθηκαν στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τη δεύτερη θέση. Οι θέσεις τους δεν άλλαξαν μέχρι το τέλος. Πιο πίσω ο Κεφαλλονίτης εξαφάλιζε την τέταρτη θέση από τον ομόσταβλό του Γιώργο Κάκο που τερμάτισε πέμπτος.

Χωρίς αντίπαλο ήταν ο Φώτης Τσαλίκης και στην Light όπου και κέρδισε χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Junior Χατζηγεωργίου (Yamaha, #3) βρέθηκε στη δεύτερη θέση και ο Χρήστος Μακράκης στην τρίτη. Στην κατηγορία Νέων – Junior ξανά ένας junior κέρδισε την κατηγορία. Ο Δημήτρης Παπαγγέλου (Husqvarna, #57) ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου ακολουθούμενος από τον Γαροφαλλάκη Αντώνη (Honda, #118) στην δεύτερη θέση και τον Γιώργο Κορρέ (Husaberg, #38) στην τρίτη. Η συμπαθής κατηγορία των quad (Fun) είχε 8 συμμετοχές όπου ο Στέφανος Σίμος (Kymco, #26) κέρδισε τον αγώνα, με δεύτερο τον Χρήστο Διαμαντόπουλο (Kymco, #27) και τρίτο τον Κωνσταντίνο Γκαζή (Kymco, #13).

Το ντεμπούτο τους έκαναν και δυο κατηγορίες ενιαίου. Η Honda Γυναικών με Honda CRF 250 και η Yamaha XT 660 X. Στις γυναίκες επικράτησε η Ελένη Αγελαδοπούλου με μια “αντρίκια” προσπέραση στην Δήμητρα Λαδά, ενώ τρίτη τερμάτισε η Τάνια Δαμίγου. Στην κατηγορία Yamaha o Στέλιος Κάσδαγλης (Yamaha, #15) ήταν ο νικητής με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη (Yamaha, #46) και τρίτο τον Γιώργο Πολυδάκη (Yamaha, #21).

Επόμενος αγώνας το Σάββατο 11 Ιουνίου στην Σπάρτη.

Περισσότερες φωτογραφίες
Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βάγγερ, Κων/νος Παπαδόπουλος, Παντελής Ουζούνης