Δελτίο Τύπου

Το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει την πίστα Moto Cross στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για πρώτη φορά μετά τη διεξαγωγή του ISDE το 2009.

Η διοίκηση της Εταιρείας ανταποκρίθηκε στο αίτημα πολλών φίλων της μηχανής κι έτσι η πίστα moto cross που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου θα φιλοξενήσει δεκάδες μέλη της Λέσχης Αυτοκινήτου-Μοτοσυκλέτας Σερρών (ΛΑΜΣ) κι άλλων λεσχών της βόρειας Ελλάδας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου.

Η πίστα δεν θα λειτουργήσει τις προαναφερόμενες ημέρες για αυτοκίνητα και μηχανές ασφάλτου.

Η πίστα Moto cross
Η πίστα moto cross βρίσκεται εντός του χώρου του Αυτοκινητοδρομίου, ώστε να χρησιμοποιούνται τα κοινά έργα υποδομής και τα μέτρα προστασίας και περιβάλλοντος.

Τηρήθηκαν οι κατασκευαστικές προδιαγραφές για πίστες moto cross, όπως διατυπώνονται στο διεθνή κανονισμό 048.1 της F.I.M., προκειμένου να εξυπηρετούνται αγώνες σε εθνικό, ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το μήκος της πίστας ανέρχεται στα 1762 μέτρα, ενώ το πλάτος διαδρομής στα 8-9 μέτρα.

Να σημειωθεί ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της πίστας είναι επιλεγμένο χώμα (χωρίς πέτρες) αναμεμειγμένο με άμμο και άργιλο για την ασφάλεια των αναβατών.

Από το Γραφείο Τύπου
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας-Σέρρες τηλ: 23210/52592 Φαξ: 23210/85680