ΛΕ.Μ.Α.Κ-Ι (ΛΕΣΧΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ)
ΤΗΛ.2671024110, www.lemaki.gr, e mail: lemakith@yahoo.com
Δ/ση:Περιοχή Χαράβοντας, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 45/2004

13/09/2006

Προς:
Κύριον Δημήτρη Κεραμιδά
Επαγγελματία Οδηγό Αγώνων
Συντάκτη του περιοδικού ΜΟΤΟ
Μέλος του Δ.Σ της ΑΣΟΑΜ
Φίλο (Θέλαμε να πιστεύουμε μέχρι πρότινος)

Αφορμή για αυτή την επιστολή είναι ο 6ος Αγώνας MOTOCROSS του Κυπέλλου Βορειοδυτικής Ελλάδας ο οποίος διοργανώθηκε από τη ΛΕΣΧΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ τις 10/09/2006 και πιο συγκεκριμένα η στάση σας κατά την τελετή απονομής.

Αρνηθήκατε να παραλάβετε τα Κύπελλα σας παρακινώντας ταυτόχρονα και άλλους αγωνιζόμενους να πράξουν το ίδιο , θέλοντας έτσι να διαμαρτυρηθείτε σύμφωνα με τη δημόσια δήλωση σας για τρία πράγματα τα οποία και καταλογίσατε στη διοργάνωση.

* Πρώτον το υψηλό κόστος συμμετοχής από πλευράς αγωνιζομένων.
* Δεύτερον το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων το οποίο δεν φρόντισε η λέσχη μας να μειωθεί εξασφαλίζοντας κάποια έκπτωση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
* Τέλος διαμαρτυρηθήκατε για τις μικρές διαστάσεις των Κυπέλλων καθώς και για το ευτελές της αξίας τους.

Θα θέλαμε να σας είχαμε απαντήσει κατά πρόσωπο, όμως η ηρωική σας αποχώρηση δεν μας άφησε περιθώριο. Είναι προφανές ότι η απρεπής στάση σας οφείλει να λάβει απάντηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων από κάθε ενδιαφερόμενο και ειδικά για να διαφωτίσει τους παρευρισκόμενους στην τελετή τους οποίους και με τη στάση σας προσβάλατε άμεσα.

Πρώτον ως προς το κόστος συμμετοχής θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν ορίστηκε από εμάς αλλά είναι προκαθορισμένο για το κύπελλο Βορειοδυτικής Ελλάδας και παραμένει το ίδιο από τότε που εφαρμόστηκε η χρήση ηλεκτρονικών χρονομέτρων ,αίτημα των ιδίων των αγωνιζομένων αν δεν απατώμεθα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα οικονομικά των αγώνων που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, σίγουρα όμως στο δικό μας αγώνα οι συμμετοχές των αγωνιζομένων δεν κάλυψαν παρά ένα μικρό μέρος των πάγιων εξόδων. ( Βλέπε ΕΛΠΑ – Χρονόμετρα κ.λπ)

Δεύτερον ως προς τα ακτοπλοϊκά ,υπήρχε έκπτωση 20% στα εισιτήρια που εκδίδονταν με επιστροφή. Για την παραπάνω έκπτωση ενημερώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες και εσείς προσωπικά σε τηλεφωνική σας επικοινωνία μαζί μας. Η Λέσχη μας επιδίωξε να πετύχει επιπλέον έκπτωση σε αλληλογραφία της με τους ακτοοπλόους χωρίς θετικό αποτέλεσμα. (Οι επιστολές βρίσκονται στη διάθεση σας.)

Ως προς το μέγεθος και την αξία των κυπέλων ομολογούμε ότι η στάση σας δημιουργεί νέα πρωτόγνωρα ήθη. Η ιδέα δηλαδή πως τα κύπελλα με την οικονομική τους αξία και τις διαστάσεις τους πρέπει να αντιπροσωπεύουν το μέγεθος της νίκης σε Ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η καινοφανής και πρωτοποριακή αυτή σας άποψη αξίζει να συζητηθεί αρκεί να μας ορίσετε με πόσα χρήματα κοστολογείτε εσείς προσωπικά τη θέση που καταλάβατε στο βάθρο.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στον Αγώνα, για το πραγματικά όμορφο θέαμα που μας προσφέρατε και για τις παρατηρήσεις σας που έστω και ανεδαφικές συμβάλλουν στη δικιά μας προσπάθεια να βελτιωθούμε ώστε στον επόμενο αγώνα που θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε να μας βρείτε καλύτερους.

Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγενή και αντιαθλητική σας στάση η οποία δημιούργησε τις πιο αλγεινές εντυπώσεις στους παρακολουθούντες. Με τη στάση σας δυσφημίσατε το άθλημα και ειδικότερα όλους αυτούς τους αγωνιζόμενους που με το υστέρημα τους και χωρίς τη βοήθεια των μεγάλων χορηγών που εσείς διαθέτετε συμμετέχουν στην προσπάθεια ανάδειξης του Αθλήματος. Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και έτοιμοι να απαντήσουμε σε όποιο δημόσιο διάλογο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΝ. ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ

————————————————————————————————————–

Απάντηση αγωνιζόμενου Δημήτρη Κεραμιδά

Αγαπητέ κύριε Κομιτόπουλε,

Δυστυχώς και εσείς οι ίδιοι έχετε πέσει θύματα του συστήματος που έχει δημιουργηθεί στη Δυτική Ελλάδα, το οποίο προσπαθεί να ελέγξει το χώρο των αγώνων, και σε πολλές περιπτώσεις θέλει να παρουσιαστεί και σαν ευεργέτης του χώρου.

Για το φιάσκο που διοργανώσατε κύριε Κομιτόπολε και κύριε Μουστάκη, ευθύνεστε εσείς, κατά κύριο λόγο, και τα μέλη του συστήματος που δεν σας προστάτεψαν καθόλου παρά ήταν εκεί για να περάσουν ένα ευχάριστο τριήμερο διακοπών με πληρωμένα όλα τους τα έξοδα, αφήνοντας εσάς τους άπειρους άλλα όχι άμοιρους ευθυνών, να βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Οι αγωνιζόμενοι πληρώνουν, άρα είναι αυτοί που στηρίζουν τους αγώνες. Δεν τους κάνει κανείς χάρη και γι’ αυτό έχουμε την απαίτηση να μας σέβονται. Δεν είμαστε κλόουν που πηγαίνουμε σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος για να αγωνιζόμαστε σε όποιες συνθήκες θέλουν οι οργανωτές. Ο ρόλος μας δεν είναι να παίρνουμε μέρος στην παράσταση που έχει στήσει η κάθε λέσχη καλώντας Νομάρχες, δημάρχους, γραμματείς και Φαρισαίους. Επειδή εσείς θέλατε να κάνετε δημόσιες σχέσεις με τους τοπικούς υποψήφιους πολιτικούς, εμείς θα έπρεπε να μην μιλήσουμε; Σας εκθέσαμε ενώπιον των καλεσμένων σας;

Από τη στιγμή που δεν μας σεβόσαστε, δεν σας σεβόμαστε κι εμείς. Χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί ενώ ήμουν μόνο εγώ που μίλησα από το βάθρο, αλλά οι συναθλητές μου με είχαν εξουσιοδοτήσει να μιλήσω και για αυτούς. Όπως είδατε σας πέταξαν κατάμουτρα τα «ποιοτικά» έπαθλα με τα οποία βραβεύσατε την προσπάθειά τους. Ότι ήμουν λοιπόν αγενής και ότι μόνο εγώ είχα πρόβλημα, είναι ψέμα γιατί όλοι οι διακριθέντες (πλην του Θοδωρή Ζερβού) αρνήθηκαν να παραλάβουν τα έπαθλα. Στη συνέχεια λέτε ότι το παράβολο συμμετοχής ήταν ακριβό γιατί οι οδηγοί απαίτησαν χρήση ηλεκτρονικών χρονομέτρων και έτσι ανέβηκε το κόστος. Κι αυτό είναι ψέμα. Οι οδηγοί ουδέποτε απαίτησαν κάτι τέτοιο. Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση ήρθε μετά το μπάχαλο του Κυπέλλου στην Άρτα. Με αυτά που λέτε επιβεβαιώνεται, για ακόμη μια φορά, ότι αν δεν πληρώσουν οι οδηγοί αγώνας δεν γίνεται, αφού ακόμη και για τον εκσυγχρονισμό και τα γρήγορα αποτελέσματα η τσέπη των οδηγών επιβαρύνθηκε.

Άλλο ψέμα, κύριε Κομιτόπουλε, είναι ότι στείλατε αλληλογραφία στις ναυτιλιακές εταιρείες για μεγαλύτερη έκπτωση από το 20% που ήδη κάνουν όταν εκδώσεις εισιτήριο με επιστροφή. Το Σάββατο το βράδυ όταν σας έθεσα το θέμα σαν παράπονο των οδηγών μου είπατε συγνώμη, ότι ήταν λάθος που δεν το σκεφτήκατε και τώρα μας λέτε ότι στείλατε αλληλογραφία στους ακτοπλόους….

Αλήθεια, κύριε Κομιτόπουλε, η πίστα της λέσχης ΛΕ.ΜΑ.ΚΙ. πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει ο κανονισμός κατασκευής και λειτουργίας μέτρων ασφαλείας; Και γενικά όλων των παραμέτρων που θα πρέπει να διέπουν μια πίστα ώστε να έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας; Αν δούμε λεπτομερώς τον κανονισμό, όχι. Τι μέσα επιστρατεύτηκαν για να εκδοθεί άδεια σε ένα χωράφι με κορδέλες; Τι θα γινόταν αν πέρναγε μια μοτοσυκλέτα από την απέναντι διαδρομή που σε πολλά σημεία χώριζε μόνο μία κορδέλα; Σε μια τέτοια σύγκρουση σίγουρα θα είχαμε θύματα. Τι θα έκαναν τότε οι παρευρισκόμενοι για ψηφοθηρία καλεσμένοι σας; Θα σας στήριζαν ή θα έβγαιναν στα κανάλια και θα αναθεμάτιζαν τους ανεγκέφαλους που ήρθαν και δυσφήμησαν την περιοχή τους;

Αν δεν κάνω λάθος κύριε Κομιτόπουλε, πολλά από τα μέλη της λέσχης σας είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους λίγες μέρες πριν τον αγώνα για το καρτέλ που πληρώθηκε δύο φορές για να εκδώσει την άδεια της πίστας. Μιας πίστας που σίγουρα δεν είναι κατάλληλη για αγώνες motocross, για αγώνες με κοτόπουλα ή σκυλιά, ίσως… Αναφέρετε ότι αυτός ήταν ο 6ος αγώνας του Κυπέλλου, λάθος ξανά. Ο 5ος αγώνας ήταν. Μα καλά και εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε τι είναι αυτό που διοργανώνετε;

Όσο για το πόσο κοστολογείται η συμμετοχή μου για τη μία θέση στο βάθρο που κέρδισα σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει οικονομικό αντίκρισμα. Το ρίσκο και ο κίνδυνος του αναβάτη όταν συμμετέχει στους αγώνες (όποιος κι αν είναι αυτός) δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Εσείς που δεν έχετε κινδυνεύσει, τα βλέπετε όλα εύκολα. Μας καλείτε εκεί χωρίς να μας παρέχετε τίποτα και στο τέλος μας δίνετε και ένα ευτελές έπαθλο για να επιβραβεύσετε την προσπάθειά μας, για να πείτε ότι κάτι μας δώσατε. Και επειδή εσείς μας δείξατε αυτή τη μεγάλη «γενναιοδωρία» εμείς θα πρέπει να μην μιλήσουμε και να είμαστε σούζα μπροστά στους καλεσμένους σας. Αλήθεια θέλατε να τους περάσετε την εικόνα ότι διοργανώνετε κάποιο Grand Prix; Κρίμα γιατί μοιάζει περισσότερο για Θέατρο Σκιών.

Επίσης κύριε Κομιτόπουλε ξεχάσατε πού γρήγορα το πόσο σας έχω βοηθήσει, τόσο για δημοσίευση διαφημιστικών καταχωρήσεων του αγώνα όσο και για προσέλευση αγωνιζομένων επειδή οι συμμετοχές ήταν δραματικά λίγες. Με δική μου παρέμβαση εκδόθηκε την τελευταία στιγμή αγωνιστική άδεια μιας ημέρας από την ΕΘΕΑΜ στους νεαρούς αγωνιζόμενους Χρήστο και Κωνσταντίνο Κότουλα, κατοίκους Κιάτου Κορινθίας καθώς και του παλαιότερου και καταξιωμένου Σπύρου Βασιλείου. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν τόσο ο κ. Θωμάς Γκουρτσούλης, γενικός διευθυντής της ΕΘΕΑΜ όσο και η κυρία Κάθυ Γούλες υπεύθυνη του ΜΧ. Αυτά δείχνουν ότι δεν ήθελα να βοηθήσω;

Μου λέτε ότι λυπάστε για την αγενή και αντιαθλητική συμπεριφορά μου στον αγώνα σας. Σας λέω λοιπόν ότι είμαι αγενής σε αυτούς που δεν με σέβονται, όπως η διοργάνωσή σας. Για το αν είχα αντιαθλητική συμπεριφορά ή όχι αφήστε να το κρίνουν οι συναθλητές μου που ρισκάρουμε πολλά κάθε Σαββατοκύριακο και γνωρίζουν περισσότερα για το άθλημα και δεν είναι απλώς παρατηρητές. Και αν η στάση μου δυσφημούσε τους αγώνες να είστε σίγουρος ότι αυτοί οι οδηγοί που βρίσκονταν εκεί δεν θα με στήριζαν με το ηχηρό χειροκρότημά τους. Όχι μόνο με στήριξαν, αλλά σας αποδοκίμασαν έντονα και σας επέστρεψαν και τα έπαθλα, τα οποία φυσικά ήταν το κερασάκι στην τούρτα για όλα τα ευτράπελα  που έγιναν το Σαββατοκύριακο. Να μην με λυπάστε λοιπόν κύριε Κομιτόπουλε. Κοιτάξτε τον εαυτό σας που έχετε πέσει θύμα του καρτέλ, τους οποίους χρυσοπληρώσατε και σας άφησαν και ακάλυπτο στο τέλος επειδή η όλη διαδικασία σας στοίχισε και λίγο παραπάνω γιατί έπρεπε να πάρουν ένα δωράκι και οι κουμπάροι…

Όταν κάποιος κάνει λάθη πρέπει να σκύβει πάνω τους και να προσπαθεί να γίνει καλύτερος. Να επανορθώσει, να ζητήσει συγνώμη και όχι να προσπαθεί να βρει και από πάνω…

ΛΕΜΑΚ-Ι www.lemaki.gr (Ανταπάντηση)
Δημήτρης Κεραμιδάς www.dimitriskeramidas.gr