Αγαπητέ πρόεδρε,

H ανακοίνωση του ειδικού κανονισμού για τον διήμερο αγώνα της Ερμιονίδας, μόνο ερωτηματικά δεν προξένησε καθώς το ίδιο Σαββατοκύριακο διοργανώνεται -ο μεγαλύτερος αγώνας πανελλαδικά- το Athens Supercross.

Την φετινή χρονιά, μέσα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, είδε μια μικρή άνοιξη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro, με την συμμετοχή αρκετών αθλητών από όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα την συμμετοχή αθλητών από το χώρο του motocross που αποδεδειγμένα βοήθησαν να ανέβει το επίπεδο.

Ειδικά φέτος η συμμετοχή των Δημήτρη Βαγγελάκου, Παναγιώτη Κουζή, Αλέξη Ζώρα, Θανάση Αυγέρη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro έδωσε μια νέα πνοή, κάτι που φαίνεται από την βαθμολογία του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής όπου ο Δημήτρης Βαγγελάκος βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 10 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο Βασίλη Σιαφαρίκα.

Το Athens Supercross αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους αθλητές motocross να συμμετέχουν μπροστά σε ένα ευρύ κοινό, ανεβάζοντας το επίπεδό τους αγωνιζόμενοι κόντρα σε καταξιωμένους ξένους αθλητές, είναι δε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να προβληθούν οι ίδιοι και οι εταιρείες τους.

Στο παρελθόν οι Δημήτρης Βαγγελάκος, Παναγιώτης Κουζής ακόμη και ο Βασίλης Σιαφαρίκας έχουν αγωνιστεί στο Athens Supercross, κάτι που πιστεύω πως θα ήθελαν να κάνουν και φέτος, αν δεν προκύψει -τελικά- η διοργάνωση του διήμερου αγώνα της Ερμιονίδας. Σε αντίθετη περίπτωση ορισμένοι εξ’ αυτών θα αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ των δυο αγώνων αποδυναμώνοντας την μια ή την άλλη διοργάνωση.

Εξ’ άλλου και εσείς ο ίδιος, λάτρης των αγώνων enduro, θα θέλατε ως πρόεδρος της αναγνωρισμένης ομοσπονδίας ΑΜΟΤΟΕ, να βρεθείτε το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να παρακολουθήσετε τον σημαντικότερο αγώνα (κατά την άποψή μου) που πραγματοποιείται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, σε ένα στάδιο γεμάτο από θεατές.

Για τον λόγο αυτών σας ζητώ να εξετάσετε την πιθανότητα αλλαγής της ημερομηνίας του αγώνα enduro, κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν με την διοργάνωση του Athens Supercross (όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η εύρεση ημερομηνίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), ώστε να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα enduro με την συμμετοχή όλων των αθλητών, συνεχίζοντας την καλή του φετινή πορεία.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Γιουβρής
Enduro.gr