2ο Enduro Adventure ΜΟ.Λ.Λ.
Ημερομηνία: 07 Φεβρουρίου 2010
Συμμετοχές: 246
Τοποθεσία: Λουτρά Λαγκαδά
Θεατές: περ. 200
Καιρός: θερμοκρασία 4-6°, με αρκετά διαστήματα βροχόπτωσης

Πριν την επίσημη έναρξη των πρωταθλημάτων enduro για το 2010, η διοργάνωση του 2ου Φιλικού Enduro Adventure, από τη δραστήρια Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Λαγκαδά, έδωσε σε όλους τους συμμετέχοντες (αγωνιζόμενους και μη) την ευκαιρία για μια πρώτης τάξης προπόνηση, σε μια καλοσχεδιασμένη αλλά και σχετικά απαιτητική διαδρομή.

Παρά το μικρό της μήκος (μόνο 60χλμ, συμπεριλαμβανομένης και μιας ουράς 5χλμ) είχε όλα όσα θέλει κάποιος σε αγώνα enduro: από απλούς χωματόδρομους μέχρι απαιτητικές ανηφόρες και από χαλαρά μονοπάτια μέχρι περάσματα από ρέματα, συνοδευόμενα από αρκετή και σωστή σήμανση της διαδρομής αλλά και από πολύ κόσμο της οργάνωσης για βοήθεια στα σημεία που πραγματικά χρειαζόταν.

Η δυνατή βροχή της προηγούμενης ημέρας, αλλά και το συνεχές ψιλόβροχο την ημέρα του αγώνα, δεν προκάλεσαν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, έδωσαν το κάτι παραπάνω, ώστε ο αγώνας να χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των αναβατών που τερμάτισαν, σαν εξαιρετικός.

Μετά το τέλος του αγώνα, είχε προβλεφθεί μια extreme test διαδρομή, με γρήγορη χάραξη μέσα σε δένδρα, αλλά και διάφορα τεχνητά εμπόδια (λάστιχα, κορμούς δένδρων, ξύλινα τραπέζια κ.α.), που πρόσφερε αρκετό θέαμα σε όλους τους θεατές, αλλά και έντονες συγκινήσεις σε όσους αναβάτες αποφάσισαν να τη διασχίσουν.

Πολύ καλή η όλη οργάνωση από την τοπική λέσχη, με πολλά άτομα που δούλεψαν αρκετά, τόσο πρίν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα και πρόσφεραν σε όλους όσους συμμετείχαν μία ημέρα, που με τίποτα δεν θεωρείς ότι πήγε χαμένη. Περιθώριο για βελτιώσεις, φυσικά και υπάρχει, αλλά κυρίως μόνο στις λεπτομέριες.

Περισσότερες φωτογραφίες

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα υπάρχουν στο RacePhoto

0084_ENLA070210 0904_ENLA070210 0975_ENLA070210