Στην πόλη της Κοζάνης, στην αίθουσα κινηματογράφου «Φίλιππος», η ΑΜΟΤΟΕ διοργάνωσε τις απονομές της προηγούμενης χρονιάς σε μια λαμπρή τελετή η οποία κατακλύστηκε από κόσμο (σύμφωνα με τα λεγόμενα πάνω από 500 ατόμα). Πλήθος επισήμων τίμησαν την εκδήλωση της ομοσπονδίας, ο Κος Χρήστος Φώλιας πρώην υπουργός Ανάπτυξης, ο Κος Μιχάλης Παπαδούπουλος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Κος Αλέκος Αθανασιάδης βουλευτής νομού Κοζάνης, ο Κος Γιώργος Δακής νομάρχης Κοζάνης, ο Κος Δημοσθένης Κουπτσίδης νομάρχης Γρεβενών, ο Κος Κουτσοτόλης γενικός γραμματέας περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, ο Κος Πάρης Κουκουλόπουλος δήμαρχος Κοζάνης, ο κος Βλατής πρώην βουλετής Κοζάνης, ο Κος Γιάννης Αντωνιάδης αντινομάρχης Κοζάνης, ο Κος Γιώργος Κολτσίδας Αστυνομικός Διευθυντής νομού Κοζάνης, Κος Διόγκας διοικητής τροχαίας, ο Κος Λάζαρος Μαλούτας αντιδήμαρχος Κοζάνης, ο Κος Παπαγεωργίου αντιδήμαρχος Κοζάνης και άλλοι.

Δυστυχώς βιώσαμε την υποβάθμιση των πανελληνίων πρωταθλημάτων μιας και η ομοσπονδία αποφάσισε να εξισώσει, αν όχι τοποθετήσει τα περιφερειακά πρωταθλήματα σε καλύτερη μοίρα. Έναρξη απονομών με τα περιφερειακά πρωταθλήματα, όμοια κύπελλα για όλους τους θεσμούς είναι κάτι που δεν μας άρεσε. Θα πρέπει να τηρείται κάποιου είδους πρωτόκολλου σε τέτοιες περιπτώσεις αλλιώς κινδυνεύει να κατηγορηθεί η ομοσπονδία για έλλειψη σεβασμού προς τους αθλητές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Ελλάδος.

Τέλος αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με την διεξαγωγή της απονομής στην πόλη της Κοζάνης, αντί αυτού χαιρετίζω την οικονομική ενίσχυση των πολιτικών του νομού στην εκδήλωση και στους αγώνες της ομοσπονδίας, θα πρέπει να διαμαρτυρηθώ καθώς αν η εκδήλωση έπρεπε να γίνει στη Βόρεια Ελλάδα, αυτήν έπρεπε να διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη για διάφορους σημαντικούς λόγους.

Τέλος, ενώ τα στελέχη της ομοσπονδίας μας ενημέρωναν τις προηγούμενες ημέρες πως στις απονομές θα ανακοινωθούν τα ημερολόγια πρωταθλημάτων 2009 έγινε απλώς μια αναφορά σε τοποθεσίες χωρίς ακριβείς λεπτομέρειες από τον πρόεδρο της ΑΜΟΤΟΕ Στέλιο Κορέλη, ο οποίος υποσχέθηκε πως, τελικώς, θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου. Σε φιλικές συζητήσεις αναφέρθηκε πως το παράβολο συμμετοχής θα αυξηθεί στο πρωτάθλημα enduro σε 65 ευρώ και στο πρωτάθλημα scramble σε 45 ευρώ. Το πρωτάθλημα enduro θα διεξαχθεί στην Λαμία, Μέγαρα, Θήβα, Καβάλα, Δράμα και Καλαμπάκα. Ο αγώνας της Καβάλας θα είναι διήμερος και θα προσμετρά στο πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης.