ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΠΑ / ΕΘΕΑΜ

H εκδήλωση για τη βράβευση των πρωταθλητών και των διακριθέντων στους αγώνες μοτοσικλέτας της χρονιάς του 2007 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic στο κέντρο της Αθήνας, με τη παρουσία εκατοντάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο χαιρετισμό του προέδρου της ΕΛΠΑ κ. Βασίλη Δεσποτόπουλου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, συνεχάρη τους αναβάτες για τις διακρίσεις τους στους αγώνες και ευχήθηκε σε όλους ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο αντιπρόεδρός της ΕΛΠΑ, και επικεφαλής του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, κ. Aλέξανδρος Mανιατόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα για πρώτη φορά μια σημαντική εξέλιξη για το χώρο, η οποία από την επόμενη χρονιά θα αλλάξει τα δεδομένα. Συγκεκριμένα ο κ. Μανιατόπουλος, μίλησε για την νεοϊδρυθήσα (Π.Ο.Μ.) Πανελλήνια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας, η οποία σε συνδυασμό με τη νέα ΕΘ.Ε.Α.Μ την οποία απαρτίζουν άνθρωποι που γεννήθηκαν, διακρίθηκαν και ανδρώθηκαν μέσα από τους αγώνες (όπως οι Λευτέρης Καρέτσος, Ανδρέας Τσουκαλάς, Γιάννης Βόλης, κ.ά.), θα δώσει μια νέα πνοή στο χώρο των αγώνων μοτοσικλέτας.

Οι προκαταρτικές ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τη σύντομη εισήγηση του προέδρου της ΕΘ.Ε.Α.Μ. κ. Άγγελου Μπαβέλα, τα λόγια του οποίου τα λόγια συγκλόνισαν το ακροατήριο, αφού επωμίσθηκε το βαρύ φορτίο της απόδοσης φόρου τιμής στους αθλητές Αλέξανδρο Καλαποθάκη και Κωνσταντίνο Τσουλούφα που δεν βρίσκονταν στην αίθουσα για να χαρούν τις επιτυχίες τους, αφού χάθηκαν αναπάντεχα από τη ζωή.

Το συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, εκτόνωσε η παρουσία του Γιώργου Νινιού, που έλαβε στη συνέχεια τον πρώτο λόγο για την παρουσίαση της βράβευσης των αγωνιζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης, πέραν των καθιερωμένων απονομών στους πρωταγωνιστές των αγώνων, η ΕΘ.Ε.Α.Μ. βράβευσε τις παρακάτω εταιρείες και πρόσωπα συνέβαλαν στην άνοδο του σπορ το 2007:
– Τη SUZUKI-Σφακιανάκης, για την υποστήριξη της στο Παν/νιο Κύπελλο Motocross.
– Την HONDA-Σαρακάκης, για την υποστήριξη της στο Παν/νιο Πρωτάθλημα Scramble.
– Τον Θανάση Χούντρα, για την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του στον Ελληνικό Μοτοσικλετισμό

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων στα μέλη της Εθνικής Ομάδας που διακρίθηκαν στο ISDE 2007 της Χιλής (ήταν οι αναβάτες Αδάμος Πράσσος, Σταμάτης Μαντάς, Δημήτρης Τσακατσώνης, Βασίλης Σιαφαρίκας, Γιώργος Κοινωνάς, Δημήτρης Κόκκινος και Δημήτρης Αθανασουλόπουλος), αποδόθηκε το μετάλλιο FIM MERITUM, στον Ιωάννη Παπαδόπουλο για τη συμμετοχή της Ελλάδος στο Rally FIM, ενώ παραδόθηκε στον πρόεδρο του Ε.Β.Ε. Μεσσηνίας κ. Γιώργο Καραμπάτο η Δάδα της διοργάνωσης μια που η πόλη του, η Καλαμάτα, θα φιλοξενήσει φέτος το παγκοσμίου εμβέλειας αυτό γεγονός.

Περισσότερες φωτογραφίες