ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
OFF ROAD TEAM

Το Πευκί στην Βόρεια Εύβοια μας περίμενε καταπράσινο, δροσερό, και φιλόξενο! Σε μια εκπληκτική και ζεστή παραλία, το σκηνικό ήταν μαγικό όλο το τριήμερο, από την Παρασκευή και το Σάββατο με τα party και το φαγοπότι, μέχρι και την Κυριακή με τα μαγικά 130 χιλιόμετρα…

Ήταν σίγουρα το μεγαλύτερο Trail Ride σε διάρκεια, αφού αρκετοί αγωνιζόμενοι έκαναν μέχρι και 8 ώρες για την ολοκλήρωσή του! Δεν ήταν μόνο τα 132 χιλιόμετρα της διαδρομής! Ήταν το πέρασμα των 6 χιλιομέτρων στην παραλία, τα 20 χιλιόμετρα μέσα στον ξεροπόταμο με κροκάλες, οι μεγάλες κι αργές αντιπυρικές, τα θαμνώδη φαρδιά μονοπάτια. Αλλά πάνω από όλα οι πολλές τουλίπες που είχε το Road Book, κάνοντας την πλοήγηση υπερβολικά απαιτητική και χρονοβόρα!

Όμως, οι 55 συμμετέχοντες του 5ου Trail Ride απόλαυσαν στο έπακρο την διαδρομή, καθώς οδηγούσαν διαρκώς μέσα στον παχύ ίσκιο των Πεύκων, ενώ οι εναλλαγές των τοπίων και το πολύ καλό χωμάτινο τερέν με την ελάχιστη πέτρα ήταν το κερασάκι στην τούρτα!

Από την θάλασσα μπήκαμε στο ποτάμι κι ανεβήκαμε στο Τελέθριο όρος, για μια μικρή στάση στους «Καταρράκτες» για ανεφοδιασμό. Η θέα από τις αντιπυρικές ήταν μαγευτική. Μετά, επιστροφή προς τις Γούβες για να ξαναπιάσουμε το κουραστικό ποτάμι που «έκοβε» τα χέρια! Στο τελείωμα της διαδρομής, μια υπερειδική διαδρομή φτιαγμένη στην άμμο μας περίμενε για παιχνίδι και για θέαμα στους φωτογράφους και στους πάρα πολλούς θεατές που κατέκλυσαν το Πευκί το Σαββατοκύριακο.

Σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή και στην επιτυχία του αγώνα, έπαιξε η πρωταγωνιστική παρουσία της Λέσχης 4Χ4 Βόρειας Εύβοιας, που μας έβγαλε από πολλές δύσκολες καταστάσεις, άμεσα και σίγουρα!

Νικητής στην Pro αλλά και στην γενική ήταν και πάλι ο Αλέξανδρος Ψωφάκης με Suzuki DRZ 400 Ε, μπροστά από τον Χάρη Καμαρούλια με Yamaha WR 450 F. 3ος ήταν ο Τάσος Τσικληρόπουλος με ΚΤΜ 250.

Στην κατηγορία Enduro ο Δημήτρης Μαρκάτος με Yamaha WR 450 F πήρε μια πανάξια νίκη παρόλο το σκασμένο ελαστικό, ενώ 2ος ήταν ο ανερχόμενος Γιάννης Καλογήρου με KTM 250 ΕΧC. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Aντώνης Τομαής με Husqvarna TE 450.

Στους Βετεράνους νικητής ήταν ο Θοδωρής Σαμπατζιώτης με ΚΤΜ 400 EXC, οριακά εμπρός από τον Σταύρο Κανελλέα με Husqvarna TE 250, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Χρίστο Κρανστάνσκι με Honda CRF 450 X.

Στην κατηγορία των νεοεισερχόμενων στο χώρο των Trail Ride, την Entry Level, κέρδισε ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος με Honda CRF 250 X, μπροστά από τον Ευθύμη Τσιάπα με Suzuki RM 250 και τον Βαγγέλη Μακραντώνη με ΚΤΜ 200 EXC, ενώ στα On-Off πρώτος ήταν ο Σταύρος Χατζηγιαννάκης στην παρθενική του εμφάνιση με ΚΤΜ LC4 640.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στο 6ο Trail Ride Που θα γίνει στην Κερατέα Αττικής, σε ένα Trail Ride σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατέας!

Φωτογραφίες: Off Road Team

[download id=”63,64″]